Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Gulbim cīņas par Vimbldonas ceturtdaļfināliem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Gulbim cīņas par Vimbldonas ceturtdaļfināliem
Aļona Ostapenko
Foto: PA Wire/Scanpix

Vimbldonas astotdaļfinālu dienā uzstāsies arī divi Latvijas pārstāvji. Aļonai Ostapenko plkst. 13:30 mačs pret Baltkrievijas tenisisti Aleksandru Sasnoviču, bet Ernests Gulbis aptuveni divas stundas vēlāk spēkosies ar japāni Kei Nišikori.

Aļona Ostapenko (#12) – Aleksandra Sasnoviča (#50)

Vimbldonas dāmu turnīrs šogad elites spēlētājām ir ļoti neveiksmīgs. 4. kārtu jeb astotdaļfinālu sasniegušas tikai divas Top 10 spēlētājas – Karolīna Pliškova (#7) un Andželika Kerbere. 16 turnīrā palikušo spēlētāju pulkā ir vēl vairākas bijušās ranga pirmā desmitnieka tenisistes, ieskaitot Ostapenko un septiņkārtējo čempioni Serēnu Viljamsu.

Tā kā "izdzīvojušas" tikai divas pašreizējās Top 10 tenisistes, ir liela varbūtība, ka jaunā čempione turnīru būs izspēlējusi bez Top 10 spēlētāju satikšanas. Vimbldonā pēdējo reizi tas notika 2013. gadā, kad uzvarēja 15. vietas īpašniece Mariona Bartoli. Viņai togad lielākā uzvara bija ceturtdaļfinālā pret Slounu Stīvensu (#17), bet finālā uzvarēta Sabīne Liziki (#24).

Top 10 spēlētāju trūkums Vimbldonas otrajā nedēļā nozīmē arī to, ka šobrīd turnīrā palicis ļoti maz spēlētāju, kuras uzvarējušas "Grand Slam" turnīros. Viņas ir tikai trīs – Viljamsa, Kerbere un Ostapenko.

Aļonai jau pirms turnīra sākuma bija ļoti cerīgs zars pagājušā gada rezultāta (ceturtdaļfināls) atkārtošanai, bet pēc Marijas Šarapovas un Petras Kvitovas klupieniem 1. kārtā situācija kļuva vēl pozitīvāka. Ostapenko rangā augstāk esošu tenisisti nevar satikt agrāk par pusfinālu, kur viņas zarā atrodas Kerbere, kurai priekšā neparocīgās Belinda Benčiča un Darja Kasatkina.

Tikmēr Ostapenko, lai tiktu līdz pusfinālam, jāuzvar Sasnoviča un pēc tam dusmīgā un ļoti motivētā Dominika Cibulkova (uz Serēnas rēķina netika starp izsētajām spēlētājām) vai pasaules pirmo raketi Simonu Halepu sensacionāli izslēgusī Taivānas tenisiste Sūveja Šjē.

Ostapenko Sasnoviču šeit pirms gada uzvarēja 1. kārtā ar rezultātu 6:0, 1:6, 6:3. Aļona trīs setus spēlēja tāpēc, ka vienā setā viņai lielas problēmas ar precizitāti. Tajā laikā tāds teniss viņai bija īpaši raksturīgs, jo cīņa pret Sasnoviču viņai bija septītais trīs setu mačs pēc kārtas. Aļonas Sašu ar 2-1 uzvarējusi abos mačos, pirmais bija 2015. gadā ITF turnīrā Sanktpēterburgā ("hard" telpās), kur Aļona uzvarēja ar 1:6, 6:2, 6:4.

Ja pirms gada Ostapenko šajā laikā aizrāvās ar trīs setu spēlēšanu – tolaik septiņi tādi mači pēc kārtas, ieskaitot pirmās divas cīņas Vimbldonā, tad šovasar Aļona enerģiju lieki netērē un pirmajās trīs kārtās uzvarēja žigli. Ja 1. kārtā savu paviršību dēļ nācās pasvīst pret Keitiju Danu (6:3, 7:6(5)), tad nākamajos divos mačos zaudēti tikai četri geimi gan Kirstenai Flipkensai (6:1, 6:3), gan Vitālijai Djačenko (6:0, 6:4).

Sasnovičai līdzīga turnīra pirmā nedēļa. Viņa 1. kārtā ar 6:4, 4:6, 6:0 sakāva turnīra galveno favorīti Petru Kvitovu, kas Sasnovičai ir tikai otrā Top 10 uzvara karjerā. Pēc tam Ostapenko variants – pa četriem zaudētiem geimiem nākamajās divās kārtas. Sasnoviča ar 6:0, 6:4 apspēlēja Teilori Taunsendu un ar 6:3, 6:1 sagrāva Darju Gavrilovu. Sasnovičai Vimbldonā sasniegtā 4. kārta ir "Grand Slam" turnīru labākais rezultāts.

Sasnoviča spēlē Aļonai ērtu tenisu – agresīva spēle no gala līnijas bez lielas dažādības. Kā jau vairumā mačos, Ostapenko arī pret Sasnoviču būs pārsvars spēka spēlē. Kad abas pirms gada sacentās 1. kārtas mača, Aļonai grūtības radās divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, pašas paviršā tenisa dēļ un, otrkārt, retajos brīžos, kad Sasnoviča spēja variēt ar spēli, izmantojot Ostapenko nepatīkamo "slaisu". Tiesa, Sasnoviča to darīja maz. Atceroties to maču, varbūt šodien Sasnovičai būs citādāka taktika.

Tā kā Ostapenko Vimbldonā turpina arī dubultspēļu turnīru, viņai šodien vienspēle agrākajā iespējamajā laikā – plkst. 13:30. Vēlāk dubultspēļu turnīra astotdaļfināls kopā ar ASV tenisisti Kristīnu Makheilu, sacenšoties ar Vācijas un Lielbritānijas duetu Tatjana Marija/Hezere Vatsone.

Vimbldonas favorītes pirms astotdaļfināliem (11.lv versija)

TenisisteKoef.
Serēna Viljamsa2.65
Andželika Kerbere4.45
Karolīna Pliškova8.50
Aļona Ostapenko9.75
Darja Kasatkina14.50
Dominika Cibulkova17.50

Ernests Gulbis (#138) – Kei Nišikori (#28)

Ostapenko un Gulbja tikšana līdz astotdaļfinālam ir pirmā reize, kad Latvijai ir divi pārstāvji viena "Grand Slam" turnīra astotdaļfinālā. Kamēr Ostapenko Vimbldonā tik tālu tika arī pirms gada, Gulbim šī ir pirmā reize ar otrās nedēļas sasniegšanu Vimbldonas kortos un piektā "Grand Slam" turnīros. Viņam tas vienreiz izdevies "US Open" (2007), bet trīs reizes "French Open" (2008, 2014, 2016).

Nišikori Gulbim ir grūtāks sāncensis par aizvakar uzvarēto Aleksandru Zverevu. Lielajai atšķirībai reitingos (28. vieta pret trešo) nav nozīmes, jo vienam ir panākumi "Grand Slam" turnīros, bet otram pret tiem ir alerģija. Neatkarīgi no apstākļiem – galvenā problēma mačos pret japāni Gulbim ir Nišikori spēles stils, kas ir labas kvalitātes teniss uzņemšanā un spēja Gulbi "nokausēt" garajās izspēlēs, kurās izveicīgais japānis jūtas kā zivs ūdenī.

Runājot par īpašiem apstākļiem, Gulbja nospēlētie trīs piecu setu mači ir liela problēma, kas nozīmē nogurumu un samazina izredzes sacensību turpinājumā. To, kas var notikt, ja spēlē trīs piecu setu mačus pēc kārtas, varēja pavisam nesen redzēt Parīzē, kur tādu stratēģiju izmantoja Gulbja nupat uzvarētais Zverevs. Saša pēc trīs "maratonu" mačiem ceturtdaļfinālā spēja uzvarēt tikai septiņos geimos pret Dominiku Tīmu.

Zālājs no māla būtiski atšķiras ar to, ka nav tik nogurdinošs, taču tik un tā rada diskomfortu. Piemēram, pirms gada Vimbldonā trīs piecu setu mačus pēc kārtas nospēlēja Sems Kverijs, pēc tam zaudējot Marinam Čiličam (četru setu mačā). Vimbldonā vēl neviens tenisists nav uzvarējis četros piecu setu mačos pēc kārtas.

Gulbim šogad Vimbldonā ir pirmā reize "Grand Slam" turnīros ar vairāk par vienu piecu setu maču. Proti, viņš tādus tik bieži nav pieradis spēlēt un nespēlēja arī laikā, kad bija karjeras labākajā formā.

Tādā slodzē situācijas var būt dažādas, taču Gulbim ticis nepatīkamākais variants. Ja viņš sacenstos, piemēram, ar Džonu Isneru vai Milošu Raoniču, mačā būtu pārsvarā īsās izspēles. Tas nebūtu fiziski ļoti nogurdinošs teniss, toties būtu lielāks pārbaudījums psiholoģiskajā ziņā, jo jācenšas saglabāt miers, kad nav daudz breika iespēju. Pret Nišikori, kuram nav spēcīgas serves, tās droši vien būs, toties pret japāni būs vairāk jāstrādā garajās izspēlēs. Un tieši tāds teniss Gulbim pēc trim "maratoniem" nav vajadzīgs.

Ja arī šodien lieta nonāks līdz piektajam setam, Gulbim pretī stāsies tenisists, kurš ir viens no labākajiem izšķirošajos setos ne tikai tagad, bet visa tenisa vēsturē. Nišikori izšķirošajos setos (3. vai 5. setā) karjeras laikā ir 120-38 bilance, ieskaitot 17-6 piecu setu mačos. Nišikori uzvarējis piecos no pēdējiem sešiem, šajā laikā vienīgo zaudējumu piedzīvojot 2017. gadā "Australian Open" pret Federeru.

Nišikori pagājušajā nedēļā pa vienam setam zaudēja gan 1. kārtā pret Kristianu Herisonu, gan 2. kārtā pret bijušo ceturtdaļfinālistu Bernardu Tomiku, toties 3. kārtā sestdien guva turnīra vieglāko uzvaru, 1:37 stundās ar 6:1, 7:6(3), 6:4 sakaujot Niku Kirjosu ar viņa vareno servi.

Gulbis ar Nišikori ticies divreiz, viņam zaudējot abos mačos. Abi notika uz māla seguma. Gulbis viņam 2008. gadā ar 2:6, 6:2, 2:6 zaudēja Bermudas "Challenger" turnīrā un 2014. gadā ar 2:6, 4:6 piekāpās Barselonas ATP turnīrā.

Abiem tenisistiem zālājs ir neērtākais segums, šodien uz tā cenšoties pirmoreiz karjerā uzvarēt četros mačos pēc kārtas. Ja Gulbim būs pirmais iznāciens Vimbldonas astotdaļfinālā, Nišikori ir spēlējis divas reizes. Viņš 2014. gadā zaudēja Raoničam, bet 2016. gadā kārtējā savainojuma dēļ izstājās mačā pret Čiliču.

Kamēr uz zālāja četros mačos pēc kārtas pamatturnīros nav uzvarējis neviens no šodienas mača dalībniekiem, Gulbim četras uzvaras pēc kārtas uz jebkura seguma nav izdevies sakrāt vairāk nekā četrus gadus – kopš 2014. gada maija/jūnija, kad viņam bija deviņu uzvaru sērija uz māla. Gulbis toreiz uzvarēja Nicas turnīrā un pēc tam sasniedza "French Open" pusfinālu.

Gulbim šodienas mačs ir ļoti svarīgs ne tikai tagadnes, bet arī tuvākās nākotnes dēļ. Ja viņš uzvarēs, Ernests atgriezīsies ranga Top 100, kvalificējoties "US Open".

Gulbja un Nišikori duelis būs otrais mačs Kortā Nr.2, kur vispirms spēlēs Pliškova un Kiki Bertensa. Viņu cīņa sāksies plkst. 13:30.

1 2 56 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2018-07-09 08:14, pirms 6 gadiem
Veiksmi!

  +5 [+] [-]

, 2018-07-09 08:40, pirms 6 gadiem
Lai veicas abiem Letiniem

  +3 [+] [-]

, 2018-07-09 08:42, pirms 6 gadiem
Nu tad puiki un meiteņi - turās kārtīgi. Var abi!!!!

  +7 [+] [-]

, 2018-07-09 08:43, pirms 6 gadiem
Kā var nemīlēt Ērniju! Mīcās pa zemākas klases turnīriem, bet tai pašā laikā izcel lieliskas spēles Grand Slam(os). Tas ir jāmāk, atkal un atkal ir pierādījis, ka viņu nekad neviens nevar norakstīt, ja pats ir ielicis mērķi galvā uz ko tiekties. Paraugs daudziem tādā ziņā!

  -2 [+] [-]

, 2018-07-09 09:10, pirms 6 gadiem
Pirms spēles ar Zverevu bija lielāka ticība ka Gulbis spēs ieķerties spēlē un mēģināt uzvarēt. Pret japāni šī ticība man ir krietni mazāka.

     [+] [-]

, 2018-07-09 09:28, pirms 6 gadiem
Uzvarēs, ja spēlēs ar galvu un galvenais jāspej sevi savākt emocionāli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-07-09 09:31, pirms 6 gadiem
Iemetiet kur vares redzet maču

  -2 [+] [-]

, 2018-07-09 09:32, pirms 6 gadiem
Kur radis??

  +1 [+] [-]

, 2018-07-09 09:33, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Vai tu vienmēr esi pieradis vadīties pēc tā, ko uzcep raksta autors? Ja Gulbim aizies pimā serve, kā iepriekšējā spēlē, tad līdz Bērziņa minētajām Japāņa "neērtajām garajām izspēlēm" var nemaz netikt Tās garās izspēles nerodas vienkārši no kāda iegribas, tipa, tagad nu tik ņemšu un bumbošos trīs minūtes, lai tas Lettiņš ar izkārtu mēli pēc iespējas ātrāk izpumpējas, ļoti daudz kas ir atkarīgs no pretinieka
Ir tāda lieta kā intuīcija. Jau pirms spēles ar Zverevu domāju. Ja uzvarēs tad pretniekos nevēlētos Nišikori. Bukmeikeru skatījumā pret Zverevu Gulbim bija mazāk cerību uzvarēt. Šodien ir 3,8 uz Gulbja uzvaru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-09 09:36, pirms 6 gadiem
Nez vai Eurosport rādīs. Gulbis spēlēs 2 kortā, Ostapenko trešajā.

  +3 [+] [-]

, 2018-07-09 09:45, pirms 6 gadiem
Tīms ir ārā, Brešniks var pieversties 100% Gulbja atbalstam. Vājas, bet iespejas ir uzvaret, turklāt zālājs var sagādāt parsteigumus.
Jāatceras ka Nishikori ir viens novtraumatiskākajiem spēlētājiem tūrē.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-09 09:46, pirms 6 gadiem
Ostapenko izredzes daudz lielākas, bet Gulbis šoreiz šķiet daudz aizraujošāks. Šo spēli jāmēģina redzēt, jācer ar, ka Eurosports nepievils.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-09 09:51, pirms 6 gadiem
Abiem vajag tikai veiksmi, viss pārējais viņiem ir!

Šodien Londonā sola līdz +29 grādiem, viegli nebūs

Un uz Eurosport nevajadzētu cerēt mūsējo gadījumā jo šodien visticamāk viņi rādīs spēlēs tikai no centrālā un 1 korta. Spēles ir daudz šodien un diez vai mūsējie būs Eurosport prioritāte.

     [+] [-]

, 2018-07-09 09:53, pirms 6 gadiem
Aļonu vēl ir iespēja redzēt Eurosport, jo spēles abos galvenajos kortos sāksies tikai 15:00 pēc LV laika, tā ka maza cerība ir.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-09 09:55, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Ostapenko izredzes daudz lielākas, bet Gulbis šoreiz šķiet daudz aizraujošāks. Šo spēli jāmēģina redzēt, jācer ar, ka Eurosports nepievils.
13:30 nez ko eirosports izvēlēsies? Pliškovu vai Ostapenko...
Gulbis spēlē pēc Pliškovas, varbūt vienu setu varēs redzēt, jo
15:00 sāks centrālais korts un Federers, un var aizmirst par Eirosportu!
Tāpēc uzreiz saku, ka neko praktiski neredzēsim no Gulbja un būs jāmeklē smirdīgie strīmi. Jutubā ar spēļu nav atšķirībā no parastajiem turnīriem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-09 10:11, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: 13:30 nez ko eirosports izvēlēsies? Pliškovu vai Ostapenko...
Gulbis spēlē pēc Pliškovas, varbūt vienu setu varēs redzēt, jo
15:00 sāks centrālais korts un Federers, un var aizmirst par Eirosportu!
Tāpēc uzreiz saku, ka neko praktiski neredzēsim no Gulbja un būs jāmeklē smirdīgie strīmi. Jutubā ar spēļu nav atšķirībā no parastajiem turnīriem!
Man kkā šitie strīmi neiet neviens.. Nu tad nafig nevaig ar, tad labāk pasekoju livescore līdz, nekā skatos slideshowu, kuram visu laiku pa virsu met reklāmas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-07-09 10:25, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Gaidīsi šodien solīto DR bombu?
Nevaru gaidīt to, par ko neko nezinu.

  -1 [+] [-]

, 2018-07-09 10:32, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Vai eisus vinš arī ēd? Spriežot pēc tevis izliktajiem rezultātiem, eisi praktiski nav bijuši, značit arī serves nebija pārliecinošas
Vai neienāk prātā, ka ja ir labs servju uzņēmējs, tad eisu arī ir mazāk?

  -3 [+] [-]

, 2018-07-09 10:42, pirms 6 gadiem
21. gadsimtā nav iespējams redzēt prestižāko ternīra turnīru pasaulē...
Latvijas tv kanāli arī neko nespēj darīt?!

  +4 [+] [-]

, 2018-07-09 10:53, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Man kkā šitie strīmi neiet neviens.. Nu tad nafig nevaig ar, tad labāk pasekoju livescore līdz, nekā skatos slideshowu, kuram visu laiku pa virsu met reklāmas.
Normāli rāda - livetv.sx. Tur parasti vairākas translācijas, un ja uzmini - reklāmu nav.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-09 11:15, pirms 6 gadiem
Nezinu kā jūs, bet šeit es atrodu vienmēr visus strīmus ko man vajag)
livetv.sx
ir vēl viens, bet aizmirsu adresi, tur pat labāka kvalitāte un nav to reklāmu, ja atcerēšos, iemetīšu.

     [+] [-]

, 2018-07-09 11:28, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Normāli rāda - livetv.sx. Tur parasti vairākas translācijas, un ja uzmini - reklāmu nav.
Paldies, šo mājaslapu izmantoju jau šķiet vairāk kā desmit gadus, mana problēma ir tajā, ka es datoru lietoju tikai priekš grāmatvedības reizi trīs mēnešos, visa pārējā digitalizētā dzīve man notiek telefonā un uz telefona neviens no pēdējo spēļu piedāvātajiem linkiem diemžēl negāja.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-09 11:32, pirms 6 gadiem
Tiem, kas nevar saprast, kur lai skatās varu ieteikt beigt bomzēties un uz 1 mēnesi abonēt Eurosport Player pa 5eur. Tad var visus kortus skatīties HD gan uz tel, gan pc utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-07-09 11:43, pirms 6 gadiem
Abiem šodien vajadzēs labi servēt! Galvenais precīzu pirmo servi un tad jau būs arī labs rezultāts.

  +5 [+] [-]

, 2018-07-09 11:48, pirms 6 gadiem
Nevar piekrist visam ko autors raksta. Tieši fiziskā kondīcija šobrīd Gulbim ir galvenais trumpis. Ir čujs, ka Gulbis ies tālāk. Tiks līdz 1/2 finālam un atgriezīsies rangā ap 60. vietu. Savukārt Ostapenko uzvarēs Vimbldonu un būs atpakļ 5. vietā rangā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-07-09 12:04, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Paldies, šo mājaslapu izmantoju jau šķiet vairāk kā desmit gadus, mana problēma ir tajā, ka es datoru lietoju tikai priekš grāmatvedības reizi trīs mēnešos, visa pārējā digitalizētā dzīve man notiek telefonā un uz telefona neviens no pēdējo spēļu piedāvātajiem linkiem diemžēl negāja.
Jocīgi... Man planšetē iet normāli. Tikai sākumā jāpaciešās, vairākas reizes aizverot reklāmu, pēc tam viss O.K.

     [+] [-]

, 2018-07-09 12:05, pirms 6 gadiem
domājams pēc Parīzes izgāšanās Aļona pat pēc titula otreiz tā neizlidos uzreiz pirmajā kārtā. Tas viņai bija jāpiedzīvo
1 2 56 komentāri