Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Prāgas ceturtdaļfināla maču pabeigs piektdien

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Prāgas ceturtdaļfināla maču pabeigs piektdien
Aļona Ostapenko
Foto: jtbopen.cz

Prāgas "International" sērijas turnīra pēdējo ceturtdaļfinālu, kurā tiekas Aļona Ostapenko (WTA 50.) un Ana Konjuha (WTA 33.), nepaspēja izspēlēt tumsas dēļ. Kājas savainojumu guvusī Ostapenko bija iedzinējos ar setu un 0:2, tomēr spēja atspēlēties, un mačs tika pārtraukts pie rezultāta 3:6, 6:4, 1:1.

Abas tenisistes regulāri ar labiem panākumiem uzbruka pretinieces servēm, tādā veidā bieži bez garo izspēļu palīdzības krājot punktus. Ostapenko 1. setā divreiz bija vadībā ar breiku, mierīgāk spēlējusī Konjuha divreiz atspēlējās un no 2:3 uzvarēja sešos geimos pēc kārtas.

Ja pirmos divus breikus setā Konjuha ieguva ar teicamu spēli uzņemšanā, trešais breiks pie 4:3 bija liela Ostapenko dāvana, kad Aļonai geimā četras nepiespiestās kļūdas. Aļonai setā bija 16 nepiespiestās kļūdas (lielākā daļa seta izskaņā), kamēr Konjuhai tikai deviņas.

Ostapenko pēc zaudētā seta bija ilgs medicīnas pārtraukums, jo viņai radās problēmas ar kreiso kāju. Sākoties 2. setam, Aļona servēja vēl sliktāk nekā līdz šim, jo sarežģījumi balsta kājai, kā arī nespēja pilnvērtīgi kustēties. Viņa jau pirmajā geimā tika nobreikota, Konjuha pēc tam viegli nostiprināja breiku un bija vadībā ar setu un 2:0.

Aļona trešajā geimā ar grūtībām nosargāja servi un pēc treneres Anabelas Medinas Garigesas (viņa Ostapenko trenē māla sezonas laikā) ieteikuma nolēma mēģināt turpināt cīņu. Bijusī Spānijas tenisiste viņai ieteica darīt to, ko viņa vēl spēj – sist pa bumbiņu bez skriešanas. Apbrīnojamā veidā Aļonai ar stāvošu tenisu ceturtajā geimā izdevās atspēlēt breiku. Konjuha no 0:40 novērsa pirmās divas breikbumbas, bet pēc kļūdījās ar diagonālo "backhand".

Ostapenko pēc tam uzvarēja 6.5 minūtes ilgā un grūtā serves geimā, kurā arī atspēlēja vienu breikbumbu, izceļoties ar lielisku diagonālo "backhand" sitienu no ļoti asa leņķa. Aļonas pēc kārtas uzvarēto geimu sērija sasniedza trīs geimus. Pēc tam vairākos geimos dominēja servētājas, līdz neizturēja Konjuha, kura pie 4:5 nespēja noturēt servi.

Ana 10. geimu sāka ar divām dubultkļūdām pēc kārtas, bet pēc tam uzvarēja nākamajās trīs izspēlēs. Ostapenko ar graujošiem uzbrukumiem atspēlēja divus geimpunktus, neļaujot Konjuhai panākt 5:5, un pēc Konjuhas trešās dubultkļūdas geimā ieguva setbumbu. Ostapenko to realizēja ar spēcīgu un precīzu "forehand" sitienu labajā stūrī, bumbiņu tādā veidā atsitot pēc Konjuhas pirmās serves. Vēl nesen domājot par izstāšanos, Ostapenko iekliboja 3. setā.

Vēsture atkārtojās 3. seta otrajā geimā. Konjuha nespēja izmantot vairākas iespējas pielikt punktu geimam un ar dubultkļūdu deva Ostapenko breikbumbu. Šoreiz Konjuha breikbumbu atspēlēja, garu izspēli pabeidzot ar "dropšotu". Ana drīz tomēr nosargāja servi un panāca 1:1.

Spēle tobrīd tika pārtraukta tumsas dēļ. Cīņa atsāksies rīt, Ostapenko saņemot laiku, lai uzlabotu situāciju ar savainojumu. Jāpiebilst, ka Aļona 3. setā kustējās jau krietni labāk nekā iepriekšējā setā. Ja viņai rīt (spēles atsākšana plānota plkst. 14:00) izdosies uzvarēt, vēlāk (ap 16:30) būs jāspēlē arī pusfināls pret ranga 58. vietā esošo čehieti Kristīnu Pliškovu.

"Prague Open". WTA "International" sērijas turnīrs uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Barbora Strycova – (8) Katerina Siniakova6:3 5:7 6:3
(7) Ana Konjuh – Aļona Ostapenko6:3 4:6 1:1 (tumsa)
Mona Barthel – Camila Giorgi7:6(0) 7:6(6)
Kristyna Pliskova – Beatriz Haddad Maia6:7(5) 6:4 6:2

  -4 [+] [-]

, 2017-05-04 21:54, pirms 7 gadiem
Tie savainojumi tur bieži vien ir izzīsti no nekā, lai čakarētu laiku un pretinieku, viltībiņas.

     [+] [-]

, 2017-05-04 21:55, pirms 7 gadiem
Nemiroff rakstīja: Tie savainojumi tur bieži vien ir izzīsti no nekā, lai čakarētu laiku un pretinieku, viltībiņas.
Šoreiz arī bija

     [+] [-]

, 2017-05-04 21:56, pirms 7 gadiem
Amizanti, ka rīt Aļonai paredzēta kvalifikācija Madridē..
OST - SAK | Jelena Ostapenko - Maria Sakkari

  -1 [+] [-]

, 2017-05-04 21:59, pirms 7 gadiem
Žel ka šodien nepabeidza ar Konju, rīt bus grūtak , šodien 99% Ostapa uzvarētu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-05-04 23:42, pirms 7 gadiem
Grigis rakstīja: Amizanti, ka rīt Aļonai paredzēta kvalifikācija Madridē..
http://www.flashscore.com/match/4Ap5g4hS/#match-summary
Nesaprotu, no kurienes nāk tāds stulbums

  -1 [+] [-]

, 2017-05-04 23:43, pirms 7 gadiem
Tumsa ir iemesls spēles nepabeigšanai? Tiešām nav iespējams laukumam uzstādīt pāris prožektorus? šis man tiešām liekas stulbs iemesls... vēl jo vairāk tāpēc, ka rīt, tiklīdz tiks pabeigta šī spēle, (uzvaras gadījumā) būs jācīnās jau nākamajā bez atpūtas...

     [+] [-]

, 2017-05-05 00:10, pirms 7 gadiem
petravicus rakstīja: Tumsa ir iemesls spēles nepabeigšanai? Tiešām nav iespējams laukumam uzstādīt pāris prožektorus? šis man tiešām liekas stulbs iemesls... vēl jo vairāk tāpēc, ka rīt, tiklīdz tiks pabeigta šī spēle, (uzvaras gadījumā) būs jācīnās jau nākamajā bez atpūtas...
Ko tev pateikt? Latgales kautkādā nostūrī ar 2 mājām Latvenergo ir salicis zemē dārgus kabeļus. Kanādā, Vankūverā elektrība un internets tiek pievadīta pa stabiem, ielu krustojumos virs galvas vadu mudžekļi. Čehija varētu būt kautkur pa vidu starp bagāto Latviju un nabadzīgo Kanādu.
100 gadi tur nevajag lampas. Viņiem 6 AM jau viss ir atvērts un 1.30PM viss slēdzas ciet. Paši vainīgi, ka vēlu sāk

     [+] [-]

, 2017-05-05 07:44, pirms 7 gadiem
petravicus rakstīja: Tumsa ir iemesls spēles nepabeigšanai? Tiešām nav iespējams laukumam uzstādīt pāris prožektorus? šis man tiešām liekas stulbs iemesls... vēl jo vairāk tāpēc, ka rīt, tiklīdz tiks pabeigta šī spēle, (uzvaras gadījumā) būs jācīnās jau nākamajā bez atpūtas...
Latvijā gan visur prožektori!!!

  +3 [+] [-]

, 2017-05-05 07:45, pirms 7 gadiem
Galdnieks Otiņš rakstīja: Astapenka
Dumiķītis Otiņš!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-05 08:50, pirms 7 gadiem
galvenais lai ar kāju viss kārtībā. Spēles ziņā izturēs 2 spēles jo ir tak spēlēts arī vienā dienā vienspēlēs un dubultenes. Iepriekšējās dienas sekas pēc 2:44 stundu spēles... labāk tomēr ka ir pārtraukums, jo varēja veselības problēmas saasināt

     [+] [-]

, 2017-05-05 08:57, pirms 7 gadiem
Timelessdesign rakstīja: Nesaprotu, no kurienes nāk tāds stulbums
ir jau ar paredzēta. vietu sadalījumu veic jau labu laiku pirms turnīra. Mūsējai ir jāspēlē, un interesanti ko darīs rīkotāji. teorētiski var vēl kādu dienu pārcelt.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-05 09:48, pirms 7 gadiem
No problems, šodien pa fikso dabeigs Konjuhu ar 6:1, tad vēl fiksāk pusfinàlu ar 6;0, 6:0 un tad uz Madridi - vakara pēdējā spēlē vinnē to Sakari, ar pēdējo lidmašīnu atpakaļ uz Prāgu - vinnē finālu 6:0, 6:0 un dragā uz Madridi vinnēt kvaļos 2.kārtu un tad jau svētdien tādà vieglà tempiņā iekļūst Madrides pamatturnīrā!
Kad tev 19 gadi un naudas pietiek, tad ne to vien sastrādāt !

     [+] [-]

, 2017-05-05 11:33, pirms 7 gadiem
aizermans rakstīja: Latvijā gan visur prožektori!!!
Latvijā nav prožektori, bet Latvijā arī neviens te tādus turnīrus nerīko... runa ir par to, ka rīko tādā vietā, kur visu nepieciešamo nevar nodrošināt...