Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai Ņujorkā mēģinājums apturēt Šarapovas spēcīgo uzbrukumu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai Ņujorkā mēģinājums apturēt Šarapovas spēcīgo uzbrukumu
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova "US Open" 4. kārtas mačā sacentīsies ar pieckārtējo "Grand Slam" čempioni un 2006. gada "US Open" uzvarētāju Mariju Šarapovu. Cīņas sākums turnīra galvenajā arēnā plānots ap plkst. 21:00.

Superzvaigznes statusa priekšrocības

Abas spēlētājas pēdējo divu gadu laikā tenisā atgriezušās pēc vairāk nekā gadu ilgas prombūtnes. Sevastova 2013. gada pavasarī padevās ilgstošajām savainojumu problēmām, beidzot karjeru. Nepilnus divus gadus vēlāk bija ļoti veiksmīgs atgriešanās mēģinājums, pārspējot visoptimistiskākās prognozes. Sevastovai bija jāsāk no pašas apakšas, spēlējot neglamūros ITF turnīros bez pieczvaigžņu ērtībām.

Tikmēr dopinga lietošanā pieķertā Šarapova par blēdīšanos tiek atalgota ar ļoti daudzām "wild card", īpašo uzaicinājumu šogad saņemot visos turnīros, kuros ir spēlējusi. Tas attiecas arī uz "US Open", kas nebaidās no mediju un daudzu Šarapovas cīņubiedru negatīvās reakcijas. Viedokļi dalās, bet arī Šarapovas atbalstītājiem jāpiekrīt, ka absurdā "wild card" situācija ir nepareizs signāls šī sporta veida godīgajiem pārstāvjiem.

"US Open" arguments par "wild card" piešķiršanu Šarapovai kā bijušajai čempionei, kurai ir nepieciešama palīdzība grūtā (Šarapovai vēl nav pietiekami laba reitinga), nav zemē metams, taču izskatītos daudz labāk, ja Šarapovai maijā nebūtu atteikuši "French Open" bosi. Maša "French Open" turnīrā uzvarējusi divreiz, bet Parīzē viņu ar atplestām rokām šogad negaidīja.

Skaidrs, ka Šarapova ar "wild card" tiek barota savas superzvaigznes statusa dēļ. "Grand Slam" turnīri ir bagāti, tiem Šarapovas seja mārketinga nolūkos nav tik ļoti nepieciešama kā mazākajiem turnīriem, kuros Šarapova spēj veicināt biļešu tirdzniecību. Vai šobrīd diskvalificētā Itālijas tenisiste Sāra Erani saņems nākamās sezonas "Australian Open" turnīra "wild card"? Noteikti nē.

"US Open" ir pirmais "Grand Slam" turnīrs, kas pēc Šarapovas atgriešanās no diskvalifikācijas padevās viņas valdzinājumam un iedeva Krievijas tenisistei "wild card". "French Open" atteica, bet Vimbldonā Šarapova bija apņēmusies startēt kvalifikācijai, kurai viņa varēja piekļūt ar savu reitingu. Šarapovu no pazemošanās, kas viņas līmeņa zvaigznei būtu spēlēšana kvalifikācijā, atbrīvoja kājas savainojums.

Tādējādi Šarapovai tieši tagad Ņujorkā ir "Grand Slam" atgriešanās, spēlējot pirmo turnīru šajā līmenī kopš 2016. gada janvāra, kad viņa "Australian Open" ceturtdaļfinālā ar dopingu (meldoniju) mēģināja uzvarēt Serēnu Viljamsu, amerikānietei tik un tā jau atkal zaudējot. Šarapovas attiecības ar Viljamsu ir ļoti bēdīgas, jo Šarapova viņu nespēj uzvarēt arī ar dopinga palīdzību, Serēnai zaudējot 18 reizes pēc kārtas!

Šarapovas atgriešanās – ar savainojumiem un nestabilu spēli

Šarapova martā tika diskvalificēta uz diviem gadiem, šim sodam vēlāk tiekot samazinātam līdz 15 mēnešiem. Šarapova drīkstēja atgriezties šī gada aprīlī. Pirmais turnīrs viņai bija Štutgartē, kur Šarapova tika līdz pusfinālam. Spēlējot četras dienas pēc kārtas, viņa mačā par finālu neizturēja trīs setu cīņu pret Kristinu Mladenoviču.

Šarapova katrā no nākamajiem trim turnīriem – Madridē, Romā un Stenfordā – guva tikai vienu uzvaru. Spānijā 2. kārtā zaudējums Džīnijai Bušārai, Itālijā 2. kārtas mačā pret Mirjanu Lučiču-Baroni trešajā setā izstāšanās kājas savainojuma dēļ, bet pirms dažām nedēļām Kalifornijā rokas savainojuma dēļ atteikšanās no 2. kārtas spēles pret Ļesju Curenko. Romā gūtais savainojums Šarapovai laupīja zālāja sezonu, bet Stenfordā savainotā roka lika bažīties par startu Ņujorkā. Piesardzības nolūkā Šarapova nespēlēja Sinsinati. Šarapova neslēpj, ka arī šobrīd vēl jūt sāpes kreisajā rokā.

Šarapovas pašreizējā "US Open" uzstāšanās jādēvē par nestabilu. Lieliska tenisa posmi mijas ar nesakarīgu un kļūdām bagātu tenisu. Šarapova pirmajā mačā ar 6:4, 4:6, 6:3 pieveica Simonu Halepu, toreiz līdz 3. setam tiekot pēc tam, kad bija vadībā ar setu un 4:1. Nākamajā cīņā 6:7(4), 6:4, 6:1 pret Timeju Babošu un visbeidzot trešajā mačā 7:5, 6:2 uzvara pār 18 gadus veco Sofiju Keninu. Spēles gaitā visproblemātiskākais Šarapovai bija otrais mačs. Babošai 2. seta vidū bija vairākas iespējas iegūt seta un breika pārsvaru.

Sevastovai pret Šarapovu spēlēt vieglāk nekā pret Halepu

Kad notiek "Grand Slam" izlozes, skatoties pēc spēlētāju reitingiem, var nosaukt plānotus 4. kārtas pārus, ceturtdaļfinālus utt. Sevastovai 4. kārtā jeb astotdaļfinālā bija plānota tikšanās ar Halepu, taču uzreiz bija skaidrs, ka tāds mačs diez vai notiks. Ja Sevastovai pirmo trīs pretinieču līmeņa ziņā solījās viegls ceļš uz 4. kārtu (tāds tas arī bija), tad Halepai bija viena milzīga problēma, 1. kārtā dabūjot spēli pret Šarapovu. Simona viņu vēl ne reizi nav uzvarējusi (0-7), tam nenotiekot arī šoreiz.

Sevastovai mači pret Halepu ir ļoti depresīvi, rumānietei pēdējo 14 mēnešu laikā zaudējot jau četras reizes. Halepai ir ļoti laba aizsardzība, kuru Sevastova nespēj apspēlēt spēcīga uzbrukuma trūkuma dēļ. Halepa arī nemēdz daudz kļūdīties (ja vien viņai nav īpaši "melna" diena), tāpēc šajos mačos Sevastovai nav nepieciešamās pretinieces palīdzības, lai spētu uzvarēt, jo ar pašas spēlēto tenisu vien pret Halepu ir par maz.

Šarapova ir labāka spēlētāja par Halepu. Pēc loģikas sanāk, ka Sevastovai pret Mariju ir vēl mazākas izredzes? Nē! Ar to arī teniss ir ļoti interesants, jo visas tenisistes nespēlē vienādi. Ir sāncenses, pret kurām konkrētas spēlētājas teniss darbojas un, protams, ir arī tādas, pret kurām nav variantu. Tas domāts globāli, nevis par dažiem ļoti īpašiem izņēmumiem kā, piemēram, Serēnu, kura ir tik ļoti talantīga, ka var uzvarēt pilnīgi visus variantus.

Ja mačos pret Halepu Sevastovai uzkrītoši trūkst jaudīga uzbrukuma spēles, pret Šarapovu tā nebūs nepieciešama. Proti, uzvaru var gūt, spēlējot gandrīz tikai aizsardzību. Šarapova ir ļoti agresīva tenisiste, kuras teniss ir ļoti vienkāršs – trāpa vai ne. Šarapovai katrā mačā ir ļoti daudz gan tīri izspēlētu uzbrukumu, kuros pretinieces netiek klāt bumbiņai, gan arī ļoti daudz nepiespiesto kļūdu. Šonedēļ trīs mačos viņai sekojoša tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecība: 60-64, 39-36 un 38-33. Šarapovai joprojām ir hroniskas problēmas ar servi, trīs mačos sakrājot 20 (7+6+7) dubultkļūdas.

Sevastovai ir labas izredzes Šarapovas kļūdu statistiku dabūt tuvu Halepas mačā fiksētajam (atkarīgs no cīņas ilguma). Sevastovai ir ieroči, lai Šarapovu izsistu no sliedēm, nedodot viņai ritmu. Runa ir par "dropšotiem" un "slaisu". Šādi sitieni ir ļoti efektīvi, lai no Šarapovas sagaidītu kļūdas. Ja Sevastova mēģinātu ar Šarapovu sisties spēka spēlē ar vienkāršu tenisu bez spēles variēšanas, tādā tenisā viņai izredžu nebūtu. Liela dažādība var kļūt par panākumu atslēgu. Sevastovai šodien galvenā problēma varētu būt laika trūkums sitienu izvēlei, jo Šarapova sit ļoti spēcīgi, pretiniecēm atņemot laiku.

Milzīgu "US Open" organizatoru mīlestību baudošā Šarapova šonedēļ visus mačus spēlējusi turnīra galvenajā arēnā, Artūra Eša vārdā nosauktajā kortā, kur notiks arī viņas karjeras pirmā tikšanās ar Sevastovu. Tā būs dienas sesijas otrā spēle un notiks pēc 18:00 startējošā Denisa Šapovalova un Pablo Karenjo Bustas dueļa.

Sevastovas un Šarapovas profilu salīdzinājums

SevastovaKategorijaŠarapova
27Vecums30
1.69 mAugums1.88 m
17.Rangā146.
2Vienspēļu tituli35
19-18Grand Slam bilance186-44
9-4US Open bilance35-9
34-19Sezonas bilance9-3
101-88Karjeras bilance569-143
13-10Sezonas "hard" bilance4-0
52-49Karjeras "hard" bilance339-91
4-6Sezonas taibreiki0-1
24-20Karjeras taibreiki67-58
29-26Karjeras 3-setu mači155-52

Piezīme: iekļauta tikai "Grand Slam" un WTA pamatturnīru, kā arī olimpisko spēļu statistika.

1 2 37 komentāri

 +12 [+] [-]

, 2017-09-03 10:23, pirms 7 gadiem
Labā ziņa Eurosport rāda un nebūs futbols jāskatās
Veiksmi, izturību un labu spēli, lai izdodas šī spēle un aizstāvēt atlikušos 190 punktus..

  +3 [+] [-]

, 2017-09-03 10:24, pirms 7 gadiem
Mildronāts nav dopings!
Šarapova wc dabūja, jo dzīvo USA, tur viņas bizness un tiek maksàti nodokļi, un amerikàņiem rūp savi nodokļu maksātāji un uzņēmēji, ja var izpalīdzēt ar wc savā turnīrā! Ma§ka ir tīra amerikāniete, tikai pase viņai krievu.
Sevai jāspēlē tas pats teniss, kas pret Vekiču, un ir cerības!
Par Nastju!
Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-03 10:37, pirms 7 gadiem
Latviešiem turnīra lielākā diena, amerikāņiem - lielākā vilšanās.
Izlasījāt pareizi, Marija rīkotājiem ir lielākā cieņā par Šelbiju Rodžersu, L.Deivisu u.c. mājniecēm, izņemot, protams, māsas W.

Par "lielu" Anastasiju!
Slēpts komentārs: fkscd

  +2 [+] [-]

, 2017-09-03 10:48, pirms 7 gadiem
Autor?? Tiešām? Tiešām izbrīna Šarapovas wild card????

  +2 [+] [-]

, 2017-09-03 10:54, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Par Mašu! Šarapova ir baudāmāka
Varbūt, ja skatās bez skaņas. Vēl viens LAT-RUS duelis, tikai Aļonas lomā šoreiz Šarapova, bet Kasatkinas- Nastja. Par lielu Nastjas uzvaru!

  -1 [+] [-]

, 2017-09-03 10:56, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Varbūt, ja skatās bez skaņas. Vēl viens LAT-RUS duelis, tikai Aļonas lomā šoreiz Šarapova, bet Kasatkinas- Nastja. Par lielu Nastjas uzvaru!
skaņa ir viens no baudāmākajiem elementiem

  +1 [+] [-]

, 2017-09-03 11:03, pirms 7 gadiem
Nastja N1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-09-03 11:35, pirms 7 gadiem
objektīvi vērtējot izredzes vairāk ir tomēr Šarapovai. Nastjai ir jāparāda labākais teniss lai uzvarētu. Bet tajā paša laikā krievene var arī izgāsties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-09-03 11:50, pirms 7 gadiem
nicks rakstīja: Latviešiem turnīra lielākā diena, amerikāņiem - lielākā vilšanās.
Izlasījāt pareizi, Marija rīkotājiem ir lielākā cieņā par Šelbiju Rodžersu, L.Deivisu u.c. mājniecēm, izņemot, protams, māsas W.

Par "lielu" Anastasiju!
Pareizi izdarīja ka iedeva WC, nafig tām bomārēm dot WC, ja spēlēt nemāk

  -3 [+] [-]

, 2017-09-03 12:02, pirms 7 gadiem
Pirmkart jau Ta pati Serena ari lieto smagas aizliegtas vielas ar arstu atlauju,ta pati dopingiste vien ir,otkart,mildronata analogs Amerika ir atlauts joprojam.
Tagad par speli,kura bus,domaju ka vakara sis pats raksta autors rakstis par to ka dopingiste Masa pieveica tiro Sevastovu.
Man patik Sharapovas spele,pat salidzinat vinas nevar,krieviete ir tikai 3gadus vecaka,bet kadi tik loti atskirigi raditaji abam sportistem.spele bus baudama,Sharapova speles uz publiku,un vinu ari atbalstis,ja Sevastova iztures spiedienu,vinai var sanakt,jo 146.krievietes vieta ir maldinosa,reali vina ir pirma desmitnieka speletaja.
Lai izdodas musu speletajai!

  -2 [+] [-]

, 2017-09-03 12:18, pirms 7 gadiem
Autoram interesants skatījums uz Šarapovu
"Viņa "Australian Open" ceturtdaļfinālā ar dopingu (meldoniju) mēģināja uzvarēt Serēnu Viljamsu, amerikānietei tik un tā jau atkal zaudējot. Šarapovas attiecības ar Viljamsu ir ļoti bēdīgas, jo Šarapova viņu nespēj uzvarēt arī ar dopinga palīdzību"
Meldoniju viņa lietojusi gandrīz visu savu pro tenisa karjeras laiku, un pozitīva uz meldoniju viņa bija gandrīz visas iepriekšējās cīņas pret Viljamsu. Tik pēdējā cīņā pret Serēnu mainījies tas, ka Meldonijs bija iekļauts aizliegto vielu sarakstā. Un autors laikam iedomājies, ka Meldonijs baigi uzlabo sportiskos rezultātus, ja jau pat ar dopingu nespējot uzvarēt
Autors, pirms sākt brīnīties, kāpēc US ir pirmais Grand Slam, kas Šarapovai iedod Wild Card, varēja vismaz Vikipēdijā ieiet. Šarapova ASV patstāvīgi dzīvo jau no 7 gadu vecuma Viņa tur ir mega populāra ne tikai savas tenisa prasmes dēļ, bet arī citu aktivitšu dēļ.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-03 12:46, pirms 7 gadiem
ansiso rakstīja: Autoram interesants skatījums uz Šarapovu
Autors visu labi zin un ir liels Mašas pielūdzējs. Īstenībā es būšu viens no retajiem patiesi priecīgs par Anastasijas uzvaru.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-03 12:57, pirms 7 gadiem
Autoram izskatās, ka ir kautkāds slēpts apvainojums pret Mašu! smieklīgi lasīt rakstus, kur autors mēģina visādos veidos nolikt vienu no spēlētājām, vēl skaitās lielākais sporta portāls Latvijā!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-03 13:10, pirms 7 gadiem
nicks rakstīja: Īstenībā es būšu viens no retajiem patiesi priecīgs par Anastasijas uzvaru.
Kāpēc tā domā? Es drīzāk domāju, ka reti būs tie, kas patiesi priecàsies par Šarapovu viņas uzvaras gadījumā.

  -2 [+] [-]

, 2017-09-03 14:18, pirms 7 gadiem
ansiso rakstīja: Autoram interesants skatījums uz Šarapovu
"Viņa "Australian Open" ceturtdaļfinālā ar dopingu (meldoniju) mēģināja uzvarēt Serēnu Viljamsu, amerikānietei tik un tā jau atkal zaudējot. Šarapovas attiecības ar Viljamsu ir ļoti bēdīgas, jo Šarapova viņu nespēj uzvarēt arī ar dopinga palīdzību"
Meldoniju viņa lietojusi gandrīz visu savu pro tenisa karjeras laiku, un pozitīva uz meldoniju viņa bija gandrīz visas iepriekšējās cīņas pret Viljamsu. Tik pēdējā cīņā pret Serēnu mainījies tas, ka Meldonijs bija iekļauts aizliegto vielu sarakstā. Un autors laikam iedomājies, ka Meldonijs baigi uzlabo sportiskos rezultātus, ja jau pat ar dopingu nespējot uzvarēt
Autors, pirms sākt brīnīties, kāpēc US ir pirmais Grand Slam, kas Šarapovai iedod Wild Card, varēja vismaz Vikipēdijā ieiet. Šarapova ASV patstāvīgi dzīvo jau no 7 gadu vecuma Viņa tur ir mega populāra ne tikai savas tenisa prasmes dēļ, bet arī citu aktivitšu dēļ.
Ja jau Maška ir tāda gandrīz tīrasiņu amerikāniete, kālab nav nomainījusi krievu pasi?

  +2 [+] [-]

, 2017-09-03 14:18, pirms 7 gadiem
chupa86 rakstīja: Autoram izskatās, ka ir kautkāds slēpts apvainojums pret Mašu! smieklīgi lasīt rakstus, kur autors mēģina visādos veidos nolikt vienu no spēlētājām, vēl skaitās lielākais sporta portāls Latvijā!
Autors uzskata, ka nav godīgi piešķirt WC, turklāt vēl izlases veidā, sportistēm, kas izcietušas sodu par dopingu, un es viņam pilnīgi piekrītu. Vienalga, vai tā būtu Maša vai kāda cita. Sevastovai pēc atgriešanās bija smagi jācīnās, bet te vienai preilenei visu pasniedz kā uz paplātes.

     [+] [-]

, 2017-09-03 15:23, pirms 7 gadiem
Mani teiksim mazak uztrauc Mashas problemas kam veltits viss raksts, bet gan tas, ka sis nedelas laika neesmu redzejis nevienu SC interviju ar kadu no musejiem, laikam nav iebudzeteti lidzekli zvanam uz USA. Man daudz interesantak butu uzzinat ko pati Sevastova doma par gaidamo machu nevis diivana eksperta viedoklis.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-03 15:45, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Kāpēc tā domā? Es drīzāk domāju, ka reti būs tie, kas patiesi priecàsies par Šarapovu viņas uzvaras gadījumā.
Izlasi vēlX visus komentārus

  +1 [+] [-]

, 2017-09-03 15:56, pirms 7 gadiem
nicks rakstīja: Izlasi vēlX visus komentārus
Interneta komenti ir sū.d, ne jau pēc tiem ir objektīvi vai vispār vajadzētu noteikt sabiedrisko viedokli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-09-03 19:03, pirms 7 gadiem
Kādam ir pieejams kāds links, kur spēli varēs redzēt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-09-03 20:51, pirms 7 gadiem
Bērziņš dzīvo citā realitātē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-09-03 20:56, pirms 7 gadiem
FÚNS rakstīja: jus uzrakstiet kad saks iesildities spelei. vienkarsi jusu laiks nav tik dargs ka mans un jus varat atlauties luureet ekraanaa visu laiku.
OK, uzrakstīšu. Vēlējos pajautāt, varbūt Tu zini kādu veidu kā varētu dabūt kredītu ar sabojātu kredītvēsturi?
Liels paldies!

  -1 [+] [-]

, 2017-09-03 21:17, pirms 7 gadiem
Veči beidza kapāties gaidām mūsējo

  +1 [+] [-]

, 2017-09-03 21:18, pirms 7 gadiem
Vīri beidza- Busta uzvarēja Šapovalovu 3 setos ar 3 taibreikiem. Pēc pusstundas Nastja sāks dzenāt Mašu.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-03 21:22, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Vīri beidza- Busta uzvarēja Šapovalovu 3 setos ar 3 taibreikiem. Pēc pusstundas Nastja sāks dzenāt Mašu.
3 krievi - Zvērs, Rublis un šitais Deņiska drīz sāks dalīt Grand Slam bizīti

  -1 [+] [-]

, 2017-09-03 21:24, pirms 7 gadiem
nicks rakstīja: 3 krievi - Zvērs, Rublis un šitais Deņiska drīz sāks dalīt Grand Slam bizīti
Tas Deņiska tiešām labs, serve augstā līmenī

     [+] [-]

, 2017-09-03 21:40, pirms 7 gadiem
Un sākam

     [+] [-]

, 2017-09-03 21:42, pirms 7 gadiem
1 2 37 komentāri