Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus iegūst "Futures" dubultspēļu titulu, vienspēļu turnīrā zaudē pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Podžus iegūst "Futures" dubultspēļu titulu, vienspēļu turnīrā zaudē pusfinālā
Mārtiņš Podžus
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Mārtiņš Podžus kopā ar Krievijas tenisistu Maksimu Ratņuku uzvarēja Kiseļakas ITF M25 turnīrā, bet individuālajās sacensībās lietainajā Bosnijā un Hercegovinā viņš tika apturēts pusfinālā.

Kiseļakā lietus dēļ turnīra kalendārā bija lielas nekārtības. Piektdien tika izspēlēta lielākā daļa dubultspēļu turnīra, bet vienspēlēs paguva izspēlēt tikai četrus mačus. Sestdiena tika zaudēta pilnībā, tāpēc svētdien bija jāizspēlē vienspēļu ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls, kā arī dubultspēļu fināls.

Mārtiņš Podžus (ATP 651./ITF 111.) dienas pirmajā cīņā vienspēļu ceturtdaļfinālā ar 7:5, 6:3 pieveica slovēni Niku Razboršeku (ATP 593./ITF 57.), kuram pagājušā gadā ar 2:6, 1:6 zaudēja "Futures" turnīrā Itālijā. Mārtiņš šodien 1. setā atspēlēja breiku.

Divas stundas vēlāk pusfinālā 0:6, 6:7(3) sakāve pret Argentīnas tenisistu Fransisko Serundolo (ITF 41.), kurš paralēli Mārtiņa spēlei dienas pirmajā iznācienā spēlēja tikai piecas minūtes ilgāk. Podžus mačā pret Serundulo zaudēja pirmajos septiņos geimos, nokļūstot iedzinējos ar setu un breiku. Uzreiz izdevās atspēlēties, bet tālāk par 2. seta taibreiku tikt nebija lemts.

Mārtiņam pēc tam bija jāgaida dubultspēļu fināls. Viņa pusfināla pāridarītājs vēlāk uzvarēja vienspēļu finālā un pēc neilgas atpūtas devās uz dubultspēļu titula cīņu, kur viņš spēlēja kopā ar Brazīlijas tenisistu Žuau Pedru Sorži. Podžus kopā ar savu pārinieku Maksiku Ratņuku (izlikti ar ceturto numuru) Dienvidamerikas tenisistus pieveica ar rezultātu 7:6(5), 6:2. Pretiniekiem 1. setā pie 5:4 ar savu servi bija viena setbumba.

Podžus un Ratņuks finālu sasniedza ar tikai divu uzvaru gūšanu, abas izcīnot piektdien, kad viņi ar 7:6(1), 6:3 uzvarēja horvātus Frani un Luku Nincevičus un pusfinālā ar 6:3, 6:2 sagrāva ar pirmo numuru izsēto Brazīlijas un Itālijas pāri Vilsons Leite/Nikolo Turketi. Ceturtdaļfināls tika izlaists, jo no mača atteicās Melnkalnes un Horvātijas pāris Ļubomirs Celebičs/Alems Rogičs/Hadžaličs.

Mārtiņš ieguva sesto "Futures" dubultspēļu trofeju, otro reizi triumfējot M25 sērijas turnīrā. Pirmais tāds panākums viņam bija pagājušā gada oktobrī Fālunā kopā ar brāli Jāni.

Podžus svētdien pabeidza trīs māla turnīru sēriju Bosnijā un Hercegovinā, kur pirmajās divās nedēļās nospēlēja pieticīgāk – 1. kārta M25 turnīrā Dobojā un 2. kārta M15 turnīrā Brčko. Savukārt Kiseļakā viņš vienspēļu rangam ieguva sešus punktus, bet dubultspēļu ieskaitē nopelnīti 20 punkti.

Diāna Marcinkeviča kopā ar Itālijas tenisisti Deboru Kjēzu zaudēja Grado W25 turnīra pusfinālā, kur ar rezultātu 4:6, 1:6 piekāpās ar otro numuru izsētajai Uzbekistānas un Rumānijas komandai Akgula Amanmuradova/Kristina Dinu. Diāna Itālijā nopelnīja 18 punktus un šajā valstī spēlēs arī nākamo turnīru – Brešas W60, kur viņai izdevās izvairīties no kvalifikācijas.