Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko/Kičenoka bez cīņas iekļūst Romas "WTA 1000" astotdaļfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko/Kičenoka bez cīņas iekļūst Romas "WTA 1000" astotdaļfinālā
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scnapix

Itālijas galvaspilsētā Romā sācies "WTA 1000" māla dubultspēļu turnīrs. Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šodien iekļuva otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā.

Pēc plkst. 15.30 dubultspēļu pirmajā kārtā Aļonai Ostapenko un Ludmilai Kičenokai bija jācīnās pret itālietēm Lučiju Brondzeti un Elizabetu Kočareto. Lietus dēļ spēles sākums aizkavējās. Kad noslēdzās attiecīgajā laukumā ieplānotā iepriekšējā spēle, tika paziņots, ka mūsu pretinieces atteikušās no cīņas. Šajā mačā Ostapenko/Kičenoka kotējās kā neierasti izteiktas favorītes (1.07 koeficients uz uzvaru).

Dubultspēlēs atteikšanās notiek biežāk nekā vienspēlēs, jo ir vairāk spēlētāju, turklāt dubultspēli mēdz "upurēt", lai koncentrētos uz vienspēlēm.

Ostapenko dubultspēļu karjerā pretinieces salīdzinoši reti atteikušās jau pirms cīņas. Iepriekš tas notika 2022. gada 19. jūnijā, kad beļģiete Elīza Mertensa un ķīniete Šuai Džana atteicās no Birmingemas fināla. 2021. gada Maiami astotdaļfināls nenotika rumānietes Simonas Halepas un vācieties Angelikas Kerberes atteikšanās dēļ. 2019. gadā bija divi gadījumi, bet pirms tam vēl trīs (2017, 2015, 2013).

Kā jau ziņots, Romas vienspēļu otrajā kārtā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko (WTA 20.) piektdien pieveica rumānieti Soranu Kirstju (WTA 34.). Svētdien trešajā kārtā pretī stāsies Čehijas otrā rakete Barbora Krejčīkova (WTA 13.).

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

     [+] [-]

, 2023-05-13 20:42, pirms 11 mēnešiem
Māsām Kičenokām vēl pa vienai uzvarai, un tad būs jākaujās savā starpā.