Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Mugurusai īpašas "French Open" sērijas turpināšanai nepieciešama uzvara pār Svitoļinu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mugurusai īpašas "French Open" sērijas turpināšanai nepieciešama uzvara pār Svitoļinu
Garbinje Mugurusa. Foto: AFP/Scanpix

Šodien "French Open" turnīrā notiks pirmie mači vienspēļu 3. kārtā, kur par dienas saistošāku cīņu uzskatāma 2016. gada čempiones Garbinjes Mugurusas tikšanās ar "Grand Slam" turnīros sevi nepierādījušo Eļinu Svitoļinu.

Garbinje Mugurusa Parīzē tikai debijas turnīrā, kad zaudēja 2. kārtā, nav sasniegusi otro nedēļu. Proti, līdz astotdaļfinālam vai tālāk viņa tikusi piecas sezonas pēc kārtas. Spānijas tenisistes rezultāti šajā laikā ir sekojoši: ceturtdaļfināls, ceturtdaļfināls, tituls, astotdaļfināls un pusfināls. Ranga 19. vietā esošās Mugurusas īpašā sērijas turpinājums ir apdraudēts, jo viņai turnīra trešajā mačā pretī stāsies neparocīgā Eļina Svitoļina (#9).

Ukrainas tenisistei savstarpējos mačos ir 5-1 pārsvars, Mugurusa vienīgo uzvaru guva 2017. gadā Indianvelsā. Šī statistika gan attiecas tikai uz pamatturnīriem. Interesanti, ka abas 2012. gadā sacentās "French Open" kvalifikācijā, un toreiz uzvarēja Mugurusa – 6:1, 7:5. Viņa tajā sezonā bija pārāka arī Vimbldonas kvalifikācijā (6:3, 6:0).

Paredzams, ka šodien pirmais sarežģītais mačs turnīrā būs pasaules otrajai raketei Karolīnai Pliškovai, kura uz sava neērtākā seguma tiksies ar vienu no šīs sezonas sekmīgākajām māla tenisistēm Petru Martiču (#31), kura māla laukumos sakrājusi 13 uzvaras. Ieskaitot ITF turnīrus, Martičai ir 3-1 bilance pret Pliškovu, uzvarot arī vienīgajā mačā uz māla, kas notika pirms 10 gadiem Čehijā – 7:6(7), 6:2.

11-kārtējam čempionam Rafaelam Nadalam (#2) pēc divu vācu Janiku uzvarēšanas būs pirmais ATP līmeņa pretinieks. Nadals pirmajos divos mačos viegli uzvarēja Janiku Hanfmanu (6:2, 6:1, 6:3) un Janiku Madenu (6:1, 6:2, 6:4) – divus vāciešus, kuri turnīru sāka kvalifikācijā. Nadalam šodien pretī stāsies bijušais pirmā desmitnieka tenisists Davids Gofāns (#29). Beļģim ir viena uzvara (1-3) pret Nadalu, to gūstot 2017. gadā "ATP Finals" mačā Londonā ar 7:6(5), 6:7(4), 6:4. Nadalam toreiz bija savainojums, pēc zaudējuma Gofānam izstājoties no turnīra. Nadals Gofānu uzvarējis visos sešos setos uz māla.

2009. gada čempions Rodžers Federers (#3) no 1999. līdz 2001. gadam Parīzē bija vienā turnīrā kopā ar norvēģi Kristianu Rūdu, abiem pie savstarpēja mača netiekot. Tagad tāda iespēja būs Kristiana 20 gadus vecajam dēlam Kasperam Rūdam (#63), kurš pirmoreiz spēlēs "Grand Slam" 3. kārtā. Esot māla seguma cienītājs, Rūds ir Nadala fans un pirms "French Open" trenējās māla karaļa akadēmijā. Kaspers mačā pret Federeru plāno izmantot daļu no tās taktikas, ar kādu pret Federeru spēlē Nadals.

2015. gada čempions Stens Vavrinka (#28) devīto reizi (4-4) sacentīsies ar Grigoru Dimitrovu (#46). Šodienas mačs īpašs ar to, ka abi kļūs par 43. pāri, kas vienreiz sacenties visos četros "Grand Slam" turnīros. Vavrinka uzvarējis visos trīs mačos – 2011. gadā Melburnā un 2018. gadā gan Vimbldonā, gan Ņujorkā. Arī šodien uzvara tiek gaidīta no Šveices tenisista, kuram pirmajos divos mačos bija mazāka slodze. Dimitrovs guvis divas uzvaras piecu setu dueļos, bet Vavrinka vienā setā zaudēja 1. kārtā, toties otrajā mačā uzvarēja fiksi, ar 6:1, 6:4, 6:0 sagraujot bijušo junioru čempionu Kristianu Garinu.

Šodienas programma: https://www.rolandgarros.com/en-us/...