Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Tsonga pārspēj Berdihu, ceturtdaļfinālā tiksies ar Nišikori

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tsonga pārspēj Berdihu, ceturtdaļfinālā tiksies ar Nišikori
Žo-Vilrīds Tsonga
Foto: Reuters/Scanpix

Žo-Vilfrīds Tsonga svētdien Parīzē guva tikai trešo uzvaru deviņos mačos pār Tomāšu Berdihu, čehu labāko tenisistu uzveicot četros setos – 6:3, 6:2, 6:7(5), 6:3. Berdihs šogad pirmo reizi 10 turnīros netika vismaz līdz ceturtdaļfinālam. Astoņnieku sasniedza arī Kei Nišikori un Stens Vavrinka, bet dienas gaidītāko maču starp Rodžeru Federeru un Gaelu Monfīsu nepaspēja izspēlēt.

Žo-Vilfrīds Tsonga komfortablāk jutās uz smagā seguma, kas lietus dēļ viņam ļāva iegūt pārsvaru, izmantojot fiziski spēcīgāku uzbrukumu. Tāpat jāatzīmē Tomāša Berdiha problēmas ar muguru. Čeham šī ķermeņa daļa bija noteipota, liekot noprast, ka viņš nav optimālā kondīcijā.

Francūzim vajadzēja uzvarēt trīs setos, taču viņš iespaidīgi izgāza 3. seta beigas. Pie rezultāta 5:4 servējot par uzvaru mačā, Tsongam vairākas rupjas kļūdas, un Berdihs atspēlējās. Otro iespēju nodrošināt uzvaru Tsonga neizmantoja taibreikā. Tas pēc Berdiha "forehand" kļūdas sākts ar minibreiku, taču jau atkal Tsonga nospēlēja nesakarīgi, bet Tomāšam fantastisks "backhand" sitiens pa līniju ļāva uzvarēt setā.

Tsonga 4. seta sākumā nokļuva iedzinējos ar breiku, un skatītāji jau varēja sākt gatavoties piektajam setam. Berdihs franču publiku nomierināja, no 3:1 pārsvara zaudējot piecus geimus pēc kārtas! Un Berdiha sniegums šajā spēles nogrieznī bija reti neglīts. Tsonga par vietu pusfinālā sacentīsies ar Kei Nišikori, kurš pirmoreiz ticis līdz "French Open" astoņniekam.

Āzijas labākais tenisists turnīrā vēl nav zaudējis ne seta un šodien ar 6:3, 6:4, 6:2 pieveica Teimurazu Gabašvili. Jāpiebilst, ka Nišikori nospēlējis par vienu maču mazāk nekā citi turnīrā palikušie spēlētāji, jo 3. kārtu viņš izlaida Bendžamina Bekera pārguruma dēļ. Nišikori ir tikai otrais japānis, kurš ticis līdz "French Open" ceturtdaļfinālam. Džiro Sato 1931. un 1933. gadā sasniedza pusfinālu. Nišikori ir iespaidīga 4-1 savstarpējo maču bilance pret Tsongu.

Par trešo ceturtdaļfinālistu kļuva Stens Vavrinka, kurš apzinājās nepieciešamību spēlēt ātrā tempā un ar 6:1, 6:4, 6:2 sagrāva Žilu Simonu. Francūzim nebija atbildes Šveices otrā numura iespaidīgajam uzbrukumam. Vavrinka savu nākamo pretinieku agrāk par pirmdienu neuzzinās.

Tikmēr dienas intriģējošākā cīņa tika pārtraukta pēc 2. seta. Rodžers Federers un Gaels Monfīss katrs uzvarējuši pa setam un labākā noskaidrošanu turpinās pirmdien. Monfīss, kurš uzvarējis pēdējās divas spēles pret Federeru, šodienas mača sākumam nebija noskaņojies, par ko samaksāja ar 1. seta zaudēšanu – 3:6. Monfīsam ievadā dažas kļūdas, kas Federeram deva agru breiku, un 2009. gada čempions pārsvaru nosargāja.

Savukārt 2. setā Monfīss jau bija nepieciešamajā līmenī un šoreiz pats tika pie agra breika, kuru nopelnīja ar pacietīgu spēli aizsardzībā un ideālu uzbrukuma iespēju gaidīšanu. Monfīss pie rezultāta 5:3 neizservēja setu, bet nākamajā geimā nokārtoja breiku, tomēr spējot izlīdzināt mača rezultātu. Servējot par uzvaru setā, Gaelam divas "serve&volley" kļūdas, vēl divus punktus Federers ieguva ar "forehand" uzbrukumiem. Ticis līdz 4:5, Federers nespēja nosargāt servi. Monfīss ar teicamu "forehand" sitienu pa līniju ieguva setbumbu, kuru realizēja, ar "backhand" sitienu "nokrāsojot sānu" līniju – 6:4.

Monfīss decembrī Federeru pieveica Federācijas kausā Lillē, bet šogad aprīlī apspēlēja arī Montekarlo "Masters 1000" turnīrā. Tikmēr "French Open" viņam vēl nav izdevies Rodžeru pārspēt (0-3). Varbūt šoreiz beidzot būs pirmā reize? Rīt šajā duelī gaidāmi vismaz divi seti.

"French Open 2015". Vīriešu vienspēles

4. kārtas rezultāti 31. maijā

SpēleRezultāts
(2) Roger Federer – (13) Gael Monfils6:3 4:6 (tumsa)
(14) Jo-Wilfried Tsonga – (4) Tomas Berdych6:3 6:2 6:7(5) 6:3
(5) Kei Nishikori – Teymuraz Gabashvili6:3 6:4 6:2
(8) Stan Wawrinka – (12) Gilles Simon6:1 6:4 6:2

     [+] [-]

, 2015-05-31 23:58, pirms 9 gadiem
un tur arī paliks

     [+] [-]

, 2015-06-01 00:51, pirms 9 gadiem
I drit vai kociņ! STENS Vavrinka?

     [+] [-]

, 2015-06-01 06:32, pirms 9 gadiem
[quote jurichs4]
I drit vai kociņ! STENS Vavrinka?
2014 gads. , Stan Wawrinka will make his first tournament appearance at the French Open. Stanislav Wawrinka is now OFFICIALLY going by STAN, having requested change with the ATP."