Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Ostapenko – Kozlova 5:7, 3:6

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tiešraide: Ostapenko – Kozlova 5:7, 3:6
Aļona Ostapenko
Foto: Reuters/Scanpix

"French Open" titula aizstāvēšanu šovakar sākusi pasaules piektā rakete Aļona Ostapenko, kura Parīzes kortos tiekas ar Katerinu Kozlovu (WTA 67. vieta) no Ukrainas. Lai gan sāncense nav uzvarējusi kopš februāra, piedzīvojot piecus zaudējumus pēc kārtas, tieši viņa bijusi pārāka abos līdz šim aizvadītajos savstarpējos dueļos.

3:6 Breiks Kozlova ir pacietīga arī Aļonas serves geimos. Sitiens piezemējas aiz gala līnijas, un ukrainietei divas mačbumbas. Pirmo neizdodas izmantot, jo pašas sitiens ir par garu, savukārt otrā ir Kozlovai veiksmīga, jo Ostapenko bumbu raida tīklā. Tādējādi Aļona Ostapenko titula aizstāvēšanu pabeidz jau pirmajā kārtā.

3:5 Kozlova kortā darbojas pacietīgi un sagaida Ostapenko kļūdu, nonākot viena uzvarēta geima attālumā no čempiones izslēgšanas.

3:4 Breiks Kozlovai divas breikbumbas, bet Aļona abas likvidē – vispirms palīdz serve, pēc tam viltīgs uzbrukuma sitiens, pretinieci aizsūtot uz vienu stūri, bet bumbiņu raidot otrā. Tomēr Kozlovai vēl viena breikbumba, un Ostapenko atkal pasniedz dāvanu – dubultkļūda.

3:3 Breiks Kozlovai ar pārliecību nav nekādu problēmu – pie 30:30 viņa riskē, un pārgalvība attaisnojas, jo saīsināto sitienu Ostapenko nepanāk. Taču zibens vienā vietā divreiz nesper – nākamajā izspēlē viņa mēģina tieši to pašu, bet Aļona ir izveicīgāka. Tūdaļ latvietei arī breikbumba, kas tiek izmantota, pateicoties teicamam trāpījumam pašā stūrī.

2:3 Breiks Ostapenko otrā serve turpina sagādāt pamatīgas galvassāpes – Kozlovai divas breikbumbas. Apzinoties, ka būs grūti, Aļona riskē arī ar otro servi, kļūdās, un sāncensei jau trešais geims pēc kārtas.

2:2 Atrodoties iedzinējos ar 30:40, Ostapenko perfekta iespēja panākt vienādi, bet viņa tomēr pamanās bumbiņu raidīt tīklā, ļaujot Kozlovai uzvarēt otro geimu pēc kārtas. Vairākās situācijās Aļonai pietrūkst pacietības.

2:1 Breiks Aļonas prieki ir īsi – breika pārsvars acumirklī tiek zaudēts, turklāt viņa pie savas serves neuzvar nevienā pašā izspēlē jeb zaudējums uz nulles.

2:0 Breiks Pie 30:30 Kozlova netrāpa pirmo servi, bet pie otrās iniciatīvu atkal uzņemas Ostapenko. Pārdomāti sitieni pa līniju, piespiežot pretinieci kļūdīties un nopelnot breikbumbu, kas uzreiz tiek pārvērsta ļoti sekmīgā seta ievadā.

1:0 Ostapenko otro setu sāk ar pārliecinošu serves geimu, zaudējot tikai vienā – pašā pirmajā – izspēlē.

19:52 Starp setiem Kozlovai tiek sniegta medicīniskā palīdzība – cietis sportistes papēdis.

Pirmais sets

5:7 Kozlova izservē pirmo setu. Atrodoties vadībā ar 40:30, Ukrainas tenisiste sagaida Ostapenko sitienu tīklā.

5:6 Breiks Pie 30:30 Ostapenko pielaiž dubultkļūdu. Par laimi breikbumba tiek likvidēta, spēlējot pacietīgu tenisu un sagaidot sāncenses kļūdu. Taču pašas kļūda dod Kozlovai vēl vienu breikbumbu, un ukrainiete to izmanto ar teicamu uzbrukumu otrajai servei.

5:5 Breiks Kozlova sit pa līniju, tomēr bumba lido autā, un Ostapenko divas breikbumbas, lai likvidētu pretinieces pārsvaru. Tomēr Kozlova nolemj būt dāsna un pasniedz dāvanu dubultkļūdas izskatā. Viss sākas no jauna.

4:5 Breiks Smagais darbs vējā – Kozlovai otrais geims spēlē, un ukrainiete atkal vadībā. Ostapenko pamanījusies sakrāt jau 25 nepiespiestās kļūdas, kamēr pretiniecei ir tikai 11.

4:4 Breiks Ostapenko kontrolē notikumus kortā, ar vareniem sitieniem dzenājot pretinieci no viena stūra uz otru un iegūstot breikbumbu. Tomēr neveiksmīgs uzbrukums otrajai servei liedz izmantot iespēju. Tiesa, tuvcīņa pie tīkla dod vēl vienu breikbumbu, atkal otrā serve, un šoreiz Ostapenko iespēju garām nelaiž – breiks!

3:4 Ostapenko ātri nonāk nepatīkamā situācijā – 0:30 un otrā serve. Taču izdodas panākt pretinieces kļūdu, tad pašai ieservēt eisu un vēl sagaidīt sitienu aiz gala līnijas. Tomēr sitiens tīklā neļauj pielikt punktu geimam – 40:40. Vēl viens sitiens tīklā, turklāt no tuva attāluma, dod Kozlovai breikbumbu, bet tā tiek atspēlēta, dodoties pie tīkla. Kozlovai vēl viena breikbumba, Aļona šoreiz to likvidē ar sitienu pa līniju. Kozlovai vēl viena breikbumba, bet Ostapenko eiss neļauj pat ieķerties. Ļoti ilgs geims, bet Aļonai tomēr izdodas noturēt servi.

2:4 Ostapenko dodas pie tīkla un tiek pie breikbumbas, taču Kozlova to neitralizē, pateicoties saīsinātajam sitienam. Tas nes augļus arī pie 40:40, bet punktu geimam Kozlova pieliek ar spēcīgu servi, pēc kuras Aļona kļūdās.

2:3 Ja pie otrās serves Ostapenko rodas lielas grūtības, tad izspēlēs, kurās izdevusies pirmā serve, notikumus kortā kontrolē Aļona, kura dodas pie tīkla un punktu geimam pieliek ar neatvairāmu sitienu stūrī.

1:3 Skaists sitiens pa līniju, kuru pretiniece neatgriež pāri tīklam, un breikbumba arī Ostapenko. Viņa izvēlas uzbrukt otrajai servei, taču bumbiņa atduras pret tīklu. Netiek izmantotas arī nākamās iespējas, un Kozlova nostiprina savu pārsvaru.

1:2 Breiks Ostapenko lielas problēmas sagādā serve, un nepalīdz arī sitiens tīklā – pretiniecei divas breikbumbas. Kozlovai nav pat jāpiepūlas, lai lauztu Aļonas servi – latviete pielaiž dubultkļūdu un pasniedz dāvanu.

1:1 Kozlovai savas serves aizstāvēšana sagādā krietni mazākas problēmas – īss geims.

1:0 Ostapenko no pirmās izspēles metas uzbrukumā, taču problēmas sagādā ritma atrašana, un sitiens aiz gala līnijas dod pretiniecei pirmo breikbumbu. Tomēr kļūdās arī Kozlova – 40:40. Vēlreiz sitiens izrādās pārāk garš, vēlreiz breikbumba Kozlovai, bet Aļona ar skaistu uzbrukumu to atspēlē. Punktu geimam latviete pieliek ar eisu.

18:50Pirms gada Aļona Ostapenko parūpējās par lielāko pārsteigumu Latvijas tenisa vēsturē, kļūstot par "Grand Slam" čempioni, un pati spēlētāja nule atzina, ka panākuma aptveršana viņai prasījusi vismaz pāris mēnešus. Ostapenko Parīzē ieradusies labā noskaņojumā – izlozē, kurā piedalās pērnie čempioni, viņa Rafaelam Nadalam novēlēja, kaut abi nākamgad satiktos šajā pašā laikā un vietā. Titula aizstāvēšanu latviete sāks pret Katerinu Kozlovu, kurai zaudēts abos savstarpējos dueļos. Tomēr ukrainiete "Grand Slam" turnīros uzvarējusi tikai vienu no astoņiem mačiem, tāpat viņai nekad nav izdevies pārspēt tenisisti, kura ir ranga pirmajā desmitniekā.

1 2 3 4 5 167 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-27 19:03, pirms 6 gadiem
Gan jau kā parasti pakāsīs pirmo setu, lai vinnētu abus nākamos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-27 19:09, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: žēl, ka nekur nevar redzēt, bet nu tāapt spīd zāģis jau pirmajā kārtā un oficiāli atkrišana rangā, arī zem Sevastovas
Tev uzmanības deficīts? Citādi kā ar virināšanu to sev pievērst nespēj? Aizej pie ārsta labāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-27 19:11, pirms 6 gadiem
Kā ja pie iepriekšējā raksta teicu - nekāda pastaiga te nav un nebūs. Un ja arī RG čempione pakāsīs jau pirmajā spēlē tad vismaz man tā nekāda supersensācija nebūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-05-27 19:14, pirms 6 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-05-27 19:23, pirms 6 gadiem
uzliku dzivokli uz kozlovas, 100 % likme.

     [+] [-]

, 2018-05-27 19:25, pirms 6 gadiem
Pagaidām - briesmīgi.

     [+] [-]

, 2018-05-27 19:26, pirms 6 gadiem
Taa gribeejaas uz Kozlovu uzlikt.. neuzliku

     [+] [-]

, 2018-05-27 19:27, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: iedomīgās krievenēm nekad nekas nespīd

uzvarēja pirms gada, tik pēc tam sakāpa galvā un vairs neko nav vinnejusi
Ej labaak paguli veel, ok. Riits gudraaks par vakaru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-05-27 19:30, pirms 6 gadiem
Manhunt rakstīja: Drausmīgs sākums. Vienas kļūdas. Čempioni tā nespēlē.
Čempioni ir sākuši arī daaaaudz katastrofālāk!

Nekas jau vēl nav noticis, tas ir pilnīgi normāli ka pirmajā spēlē ir grūtības!

     [+] [-]

, 2018-05-27 19:30, pirms 6 gadiem
kristaps_kalve_1855110114509955 rakstīja: Taa gribeejaas uz Kozlovu uzlikt.. neuzliku
Netērē naudu, Kozlovai nav variantu, 2vu setu uzvara ir vairāk kā droša!

     [+] [-]

, 2018-05-27 19:34, pirms 6 gadiem
nu tik viegli atdot savu servi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-27 19:36, pirms 6 gadiem
Pagaidām netiek galā ar savām servēm un pretinieces saīsinātajiem.

  -2 [+] [-]

, 2018-05-27 19:38, pirms 6 gadiem
Manhunt rakstīja: Mums laikam atšķirīga vārda "normāli" izpratne. Manā izpratnē nav normāli iepriekšējā gada čempionam mocīties un spēlēt drausmīgu tenisu 1.kartā. Protams, ir bijuši gadījumi, bet parasti (t.i. "normāli") čempioni pirmās kārtas pārvar uz vienas kājas un aizsietām acīm.
Kā te Rafa vienu gadu 1 kārtā mocījās ar Isneru - pa naža asmeni staigāja, bet tas taču ir Rafa!

A te, nekā tāda šausmīga te nav, skaidrs ka iespēlēsies un nokārtos šo uzvaru! Man Aļona nav nekad bijusi diez ko simpātiska (viņas uzvedība kortā atbaida mani no fanošanas par viņu), bet šī ir viņai jauna pieredze un tas ir jāsaprot ka tas nav viegli, bet uzvara neizpaliks, par to es esmu pārliecināts

     [+] [-]

, 2018-05-27 19:40, pirms 6 gadiem
Kas par huiņu atkal uzšūta un Penkai mugurā. Uzvilkt šitādu stulbajam dizainierim un nelaistu nost no korta 12 stundas. Vēl spārniņus pielikt, mož Gulbim būs.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-27 19:41, pirms 6 gadiem
Manhunt rakstīja: Mums laikam atšķirīga vārda "normāli" izpratne. Manā izpratnē nav normāli iepriekšējā gada čempionam mocīties un spēlēt drausmīgu tenisu 1.kartā. Protams, ir bijuši gadījumi, bet parasti (t.i. "normāli") čempioni pirmās kārtas pārvar uz vienas kājas un aizsietām acīm.
Pagājušo gad Ostapenko pirmo setu zaudēja bez variantiem Laikam 2:6,un viņai bija ļoti daudz 3setu cīņas turnīra gaitā

     [+] [-]

, 2018-05-27 19:41, pirms 6 gadiem
livetv.sx

     [+] [-]

, 2018-05-27 19:41, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Kas par huiņu atkal uzšūta un Penkai mugurā. Uzvilkt šitādu stulbajam dizainierim un nelaistu nost no korta 12 stundas. Vēl spārniņus pielikt, mož Gulbim būs.
Izskatās, ka Aļonai pašai patīk visādas cakiņas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-05-27 19:43, pirms 6 gadiem
Manhunt rakstīja: Un tas, ka Rafa vienreiz kaut kad mocījās pēkšņi ir uzskatāms par normu? Viņš katru gadu mocās pirmajās kārtās French Open? Šogad arī mocīsies? Nē. Ne taču. Tas, ka tu esi pārliecināts par uzvaru, redzot kā Ostapenko spēlē, liecina par to, ka tu esi pilnīgi neobjektīvs.
Aļonai pirmo reizi aizstāv tādu titulu un uzreiz - čau, nekas no viņas nav! Nu tad slēdz TV ārā un ej ravē dārzu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-27 19:44, pirms 6 gadiem
Pret Ostapenku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-05-27 19:45, pirms 6 gadiem
Čempioni uz vienas kājas uzvar 1. kārtā - tā var runāt tikai cilvēks kas maz ir redzējis. Un cilvēks laikam nezin kā ir kad tu esi ko iepriekš uzvarējis, kad visu acis ir pievērstas tev un visi gaida no tevis panākumu turpinājumu - tad ir psiholoģiski grūti. Ostapenko jau vairs nav tajā statusā kad viņu neviens nezin, viņa kādu var pārsteigt un spēlēt bez psiholoģiska sloga. Un nevar taču tikai runāt par Ostapenko kļūdām. Nevar taču noliegt ka Kozlova ir jauna un talantīga tenisiste. Ka tas būs grūts mačs - tas taču bija skaidrs jau pirms spēles.

     [+] [-]

, 2018-05-27 19:45, pirms 6 gadiem
Manhunt rakstīja: Man nekas nav jāslēdz un nekur nav jāiet - tu jau esi tas, kas te ir pārliecināts par uzvaru - tad varbūt tev labāk slēgt nost un netērēt laiku? Rezultātu tāpat zini. Es skatos spēli. Nezinu zaudēs vai nezaudēs, bet pagaidām izskatās vāji.
Ja savedīs kārtībā pirmo servi, tad uzvarēs.

  -2 [+] [-]

, 2018-05-27 19:46, pirms 6 gadiem
Manhunt rakstīja: Man nekas nav jāslēdz un nekur nav jāiet - tu jau esi tas, kas te ir pārliecināts par uzvaru - tad varbūt tev labāk slēgt nost un netērēt laiku? Rezultātu tāpat zini. Es skatos spēli. Nezinu zaudēs vai nezaudēs, bet pagaidām izskatās vāji.
Ja godīgi tad es tiešām neskatos spēli un par uzvaru es esmu pārliecināts lai vai kā tur tagad arī iet vai neiet.

     [+] [-]

, 2018-05-27 19:46, pirms 6 gadiem
edviins straume rakstīja: Čempioni uz vienas kājas uzvar 1. kārtā - tā var runāt tikai cilvēks kas maz ir redzējis. Un cilvēks laikam nezin kā ir kad tu esi ko iepriekš uzvarējis, kad visu acis ir pievērstas tev un vsi gaida no tevis panākumu turpinājumu - tad ir psiholoģiski grūti. Ostapenko jau vairs nav tajā statusā kad viņu neviens nezin, viņa kādu var pārsteigt un spēlēt bez psiholoģiska sloga. Un nevar taču tikai runāt par Ostapenko kļūdām. Nevar taču noliegt ka Kozlova ir jauna un talantīga tenisiste. Ka tas būs grūts mačs - tas taču bija skaidrs jau pirms spēles.
Tevi kastrēt vajadzētu.
1 2 3 4 5 167 komentāri