Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Pusfinālu diena: Halepa pret Mugurusu un "US Open" fināla atkārtojums

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pusfinālu diena: Halepa pret Mugurusu un "US Open" fināla atkārtojums
Simona Halepa
Foto: Sipa USA/Scanpix

Ja laikapstākļi atļaus, šodien tiks noskaidrotas "French Open" sieviešu vienspēļu turnīra finālistes. Simona Halepa pirmajā mačā plkst. 16:00 sacentīsies ar Garbinji Mugurusu, bet pēc tam gaidāma ASV spēlētāju cīņa – Slouna Stīvensa pret Medisonu Kīsu.

Halepas un Mugurusas mačs būs ne tikai cīņa par "Grand Slam" finālu, bet arī sacensība par tiesībām atrasties WTA ranga 1. vietā pēc "French Open".

Mugurusa dominējusi šajā sāncensībā, sakrājot 3-1 bilanci, bet Halepa uzvarējusi vienīgajā mačā uz māla, ar 6:3, 1:6, 6:3 esot pārāka 2015. gadā Štutgartē.

Savukārt "Grand Slam" turnīros abas vēl nav tikušās. Mugurusa nepazīst zaudējumus "Grand Slam" pusfinālos (3-0), bet Halepai ir 3-2 bilance un perfekts 2-0 Parīzē.

Šī pusfinālu pāra tenisistēm nav brīvdienas starp ceturtdaļfinālu un pusfinālu, jo abas spēlēja vakar. Vieglāks mačs bija Mugurusai, kura 70 minūtēs ar 6:2, 6:1 sagrāva Mariju Šarapovu, bet Halepa 2:14 stundās pieveica Andželiku Kerberi (6:7(2), 6:3, 6:2).

Abu ASV spēlētāju mačā gaidāma Kīsas satikšanās ar Stīvensas aizsardzību un mēģinājumi to uzlauzt, rezultāts būs atkarīgs no Medisonas precizitātes. Abas septembrī sacentās "US Open" finālā, kur Kīsa pati sevi sagrāva ar rezultātu 3:6, 0:6. Kīsai tajā mačā bija 30 nepiespiestās kļūdas.

Tas bija atkārtojums Kīsas un Stīvensas pirmajam mačam, kas notika 2015. gadā Maiami. Medisona toreiz nedaudz garākā mačā sakrāja 37 nepiespiestās kļūdas un zaudēja ar 4:6, 2:6.

Šodien gaidāms identisks teniss. Kīsa aktīvi uzbruks, bet Stīvensa atsitīs bumbiņu un cerēs uz vēl vienu Medisonas pašiznīcināšanos. Māls Kīsai dod vairāk laika sagatavot sitienus, bet no otras puses – māls arī ļauj Stīvensai labāk aizsargāties.

Pusfinālu sākums plānots plkst. 16:00. Jāpiebilst, ka pirms tam jāpabeidz Rafaela Nadala un Djēgo Švarcmana mačs, kurā rezultāts ir 6:4, 3:5 argentīnieša labā. Viņi vakar lietus dēļ nepabeigto maču atsāks plkst. 13:00. Tajā pašā laikā cīnīsies arī Huans Martins Del Potro un Marins Čiličs (rezultāts 5:5 pirmā seta taibreikā).