Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Agasi uzņemts tenisa Slavas zālē

Agasi uzņemts tenisa Slavas zālē
Andrē Agasi
Foto: AP/Scanpix

Svētdien starptautiskajā tenisa Slavas zālē tika iekļauta tenisa leģenda, amerikānis Andrē Agasi, kurš tenisu profesionālā līmenī nespēlē aptuveni piecus gadus, bet karjeras laikā izcīnījis astoņus "Grand Slam" titulus un pabijis ATP ranga 1. numuru pozīcijā 101 nedēļu.

Oficiālā ceremonijā ASV pilsētā Ņūportā Slavas zālē tika uzņemts Andrē Agasi un sieviešu profesionālā tenisa administratore Pīčija Kelmeijere.

41 gadu vecā Agasi sasniegumi viņu liek saukt par vienu no visu laiku labākajiem sportistiem pasaulē, taču nedaudz pretrunīgi viņu sāka vērtēt pēc atzīšanās savā autobiogrāfijā par narkotisko vielu lietošanu un melošanu, lai netiktu pieķerts. Ceremonijā bijušais tenisists atzina savas kļūdas un pateicās par visu, ko sports viņam devis.

"Es savā dzīvē tenisu iemīlēju pārāk vēlu. Bet iemesls, kāpēc man ir viss sasniegtais, ir tāpēc, ka teniss mīlēja mani. Teniss man ne tikai ir daudz devis, tas ir arī daudz iemācījis," sacīja Agasi. "Ja mēs esam laimīgi savā dzīvē, mums ir daži momenti, kuros pat nav jādomā par to, vai vecāki ir ar mums lepni – mēs to vienkārši zinām, ka tā ir. Gribētu pateikties tenisam, kas man sniedza šādus brīžus."

Izcilā personība veltīja vārdus arī savam tēvam Maikam: "Tēt, kad man bija pieci gadi, tu teici, lai uzvaru Vimbldonā. Kad man bija septiņi gadi, tu teici, lai uzvaru visus četrus "Grand Slam" turnīrus. Un vairākas reizes tu man esi teicis, lai tieku Slavas zālē. Bet, kad man bija 29 gadi, tu teici, lai apprecu Štefiju Grāfu - labākā norāde, ko man esi licis. Tāpēc tēt, lūdzu, nekad neapstājies ar norādēm, ko darīt!"

Karjeras laikā Agasi izcīnījis astoņus "Grand Slam" titulus – četrreiz "Australian Open", divreiz "US Open", bet pa reizei "French Open" un Vimbldonā. Pirmais no tiem izcīnīts 1992. gadā Vimbldonā, bet pēdējais 2003. gadā Austrālijā. Savā garajā karjerā Andrē Agasi vairāk nekā 60 reizes palika nepārspēts ATP sacensībās, ieskaitot 17 "Masters" turnīrus. Pasaules pirmā "rakete" sportists bija sešas reizes no 1995. līdz 2003. gadam, kopsummā 101 nedēļu. Viņa panākumu sarakstā ir arī 1996. gada Olimpisko spēļu zelta godalga, kā arī uzvaras Deivisa kausā 1990. un 1992. gadā ASV sastāvā. Karjeru Agasi beidza 2006.gadā pēc zaudējuma "US Open" trešajā kārtā.

2001. gadā amerikānis apprecējās ar tenisa Slavas zālē arī esošo vācieti Štefiju Grāfu. Pārim ir divi bērni un ģimene dzīvo Lasvegasā.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home
Reuters

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-07-11 08:55, pirms 13 gadiem
Pelnīta balva, autobiogrāfija ļoti interesanta un iesaku visiem izlasīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja