Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Nišikori un Raoničs pirmo reizi kvalificējas "ATP World Tour Finals"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nišikori un Raoničs pirmo reizi kvalificējas "ATP World Tour Finals"
Milošs Raoničs
Foto: AFP/Scanpix

Šomēnes Londonā gaidāmajā "ATP World Tour Finals" būs uzreiz trīs debitanti – Marinam Čiličam sestdienas naktī Parīzē pievienojās Kei Nišikori un Milošs Raoničs. Vēl viena ceļazīme tika Tomāšam Berdiham, bet sezona uz skumjas nots jābeidz Davidam Fereram.

Lai paildzinātu savu Londonas sapni, Milošam Raoničam piektdien Parīzē vajadzēja izdarīt ko tādu, kas viņam nebija pa spēkam iepriekšējos sešos mēģinājumos – uzvarēt Rodžeru Federeru. Nodemonstrējot ļoti labu servēšanu, viņam tas izdevās – 7:6(5), 7:5.

1. setā bija tikai viena breikbumba, kuru sestajā geimā ieguva Raoničs. Federers nospēlēja gudri uz pretinieka "backhand" pusi, tādā veidā sev izkārtojot tukšu korta pretējo pusi. Rodžers taibreika sākumā piespieda pretinieku iesist tīklā, iegūstot mini breiku. Raoničs tūlīt atspēlējās ar diviem teicamiem "forehand" uzbrukumiem, pats tiekot pie mini breika pārsvara. Raoničs ar lielisku servēšanu (11 eisi setā) un neatvairāmiem "forehand" sitieniem pārsvaru nosargāja.

Federers 2. seta desmitajā geimā ar apvedošo sitienu ieguva pirmo breikbumbu setā, kas bija arī setbumbas vērtībā. Raoničam eiss! Milošs nākamajā geimā pats tika pie breika, savu lielo iespēju iegūstot, pateicoties Federera problēmām ar pirmo servi. Raoničs breiku nokārtoja ar "backhand" diagonālo sitienu, bet pēc tam viegli izservēja maču. Milošs divos setos sakrāja 21 eisu. Tā ir oficiālā versija, TV piedāvātā statistika saka, ka bija 22.

Raoničam ne tikai pirmā uzvara septiņos mačos pret Federeru, bet arī tikai otrā uzvara karjerā pret Top 3 tenisistiem. Pirmā bija 2012. gadā Tokijā pret Endiju Mareju. Lai arī Federers jau ir kvalificējies Londonai, zaudējums Raoničam viņam ir sāpīgs, jo Rodžers nespēja izmantot iespēju pietuvoties Novakam Džokovičam ranga 1. vietā. Federers teorētiski ranga virsotnē varēja nokļūt jau pēc Parīzes turnīra.

Raoničs pirmo reizi "ATP World Tour Finals" kvalificējās 1. novembrī 36 minūtes pēc pusnakts (pēc Parīzes laika), kad Kei Nišikori pielika punktu trīs setu duelim ar Davidu Fereru, Spānijas otro numuru šogad uzveicot trešo reizi tikpat mačos – 3:6, 7:6(5), 6:4. Ferers bija ļoti tuvu uzvarai, taču vidēja seta taibreikā izsēja četru punktu pārsvaru.

Nišikori maču sāka ar 2:0 starta izrāvienu, bet pēc tam zaudēja piecus geimus pēc kārtas. Daudz netrūka, lai būtu seši, taču Ferers pie 5:2 uzņemšanā ar kļūdām izniekoja divas setbumbas. Arī 2. setā japānis izsēja breika pārvaru, turklāt šoreiz viņš servēja par uzvaru setā. Nišikori setu izservēt nespēja, devīto geimu pabeidzot ar divām "backhand" kļūdām. Ferers drīzumā dominēja taibreikā, taču to pamanījās zaudēt. Spānim bija 4:0 un vēlāk 5:2 pārsvars. Nišikori nospēlēja četrus lieliskus punktus pēc kārtas, bet skatītājiem papildus setu nodrošināja ar setbumbas izspēlē trāpītu labu pirmo servi.

Pēdējā setā Nišikori vajadzēja divus breikus, lai salauztu sīkstā spāņa pretestību. Mačā, kurā bija ļoti daudz kļūdu (Nišikori katrā setā virs 20 nepiespiestajām), pārāks tomēr beigās izrādījās Nišikori, kuram galotnē uz brīdi izdevās sakārtot savi spēli un kārtējo reizi sarūgtināt Fereru. Kei viņu šogad ar 7:6(7), 2:6, 7:6(9) pārspēja Maiami (Davidam toreiz bija četras mačbumbas!) un ar 7:6(5), 5:7 6:3 Madridē.

Nišikori ar uzvaru ne vien pats garantēja kvalificēšanos "ATP World Tour Finals", bet došanos uz Londonu nodrošināja ar Raoničam. Milošam vairākas stundas agrāk izdevās uzvarēt mačā, kurā viņš nedrīkstēja atļauties zaudēt. Londonā būs uzreiz trīs sezonas finālturnīra debitanti – bez Raoniča un Nišikori arī "US Open" čempions Marins Čiličs. Piebilstams, ka Raoničs kvalificējās, pateicoties Rafaela Nadala nespēlēšanai. Nišikori un Raoničs būs pirmie savu valstu pārstāvji, kuri spēlēs prestižā turnīra vienspēlēs.

Dienas pirmajā mačā Tomāšs Berdihs 12. reizi tikpat mačos uzveica Kevinu Andersonu, pats nodrošinot kvalificēšanos Londonai piekto gadu pēc kārtas. DĀR tenisa līderis beidzot gūt pirmo uzvaru pār Berdihu nespēja pat ar 3:1 pārsvaru pēdējā setā un visu maču zaudēja ar 7:6(4), 4:6, 4:6. Andersons tādējādi piektdien neizmantoja pārtraukt divas neveiksmju sērijas. Otrā ir pirmo reizi iekļūt "Masters 1000" pusfinālā, Kevins zaudējis visus piecus ceturtdaļfinālus šajā līmenī.

"ATP World Tour Finals 2014" dalībnieki

ValstsTenisists
Novaks DžokovičsSerbija
Rodžers FederersŠveice
Stans VavrinkaŠveice
Marins ČiličsHorvātija
Endijs MarejsLielbritānija
Tomāšs BerdihsČehija
Kei NišikoriJapāna
Milošs RaoničsKanāda

"BNP Paribas Masters". "ATP Masters 1000" turnīrs Parīzē uz "hard" seguma telpās

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (8) Andy Murray7:5 6:2
(7) Milos Raonic – (2) Roger Federer7:6(5) 7:5
(6) Kei Nishikori – (4) David Ferrer3:6 7:6(5) 6:4
(5) Tomas Berdych – (14) Kevin Anderson6:7(4) 6:4 6:4

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – (6) Kei Nishikori
(5) Tomas Berdych – (7) Milos Raonic

  -2 [+] [-]

, 2014-11-01 02:05, pirms 9 gadiem
Winners 45 - 25 ... ne tikai serve!!

  -1 [+] [-]

, 2014-11-01 02:27, pirms 9 gadiem
Nu fererrs tiebreika vienkarsi izgaza..

  +1 [+] [-]

, 2014-11-01 12:33, pirms 9 gadiem
.... Piebilstams, ka Raoničs kvalificējās, pateicoties Rafaela Nadala nespēlēšanai. ...

Šis nav par skaļu pateikts. Par Grišu teoretizēja līdz pēdējam geimam, kaut tur 3 nedēļas atpakaļ viss bij skaidrs.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-01 13:26, pirms 9 gadiem
Spēli neredzēju, bet visi eisi arī ieskaitās pie Winners, kā arī pie tiem bieži vien pieskaita arī aizniegtos, bet neatsistos sitienus. Te vēl nāk klāt tie Winners, kas iegūti pateicoties servei (ar servi iegūst pozīciju un tad atliek tikai novest izspēli līdz tīrai uzvarai). Tāpēc Raoničam iespējams bija ļoti maz tādu Winners, kas iegūti bez serves. Tas jāprasa tiem, kas redzēja spēli.

Simply the Best rakstīja: Winners 45 - 25 ... ne tikai serve!!

     [+] [-]

, 2014-11-01 18:41, pirms 9 gadiem
Nekad nav patikuši šādi bliezēji...nu labi uz vienu spēli jau var savākties,bet GS,kur jāspēlē līdz 3 setu uzvarai,izredzes vājas
Manuprāt visneskatāmākais teniss būtu Raoničs-Karlovičs vai Raoničs-Isners