Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Horvātijas mediji: "Čiličam trīs mēnešu klusā diskvalifikācija"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Horvātijas mediji: "Čiličam trīs mēnešu klusā diskvalifikācija"
Marins Čiličs
Foto: Reuters/Scanpix

Horvātijas mediji ziņo, ka valsts labākais tenisists, ATP ranga 15. vietā esošais Marins Čiličs, maija sākumā lietojis aizliegtās vielas un pašreiz izcieš t.s. kluso diskvalifikāciju.

Marins Čiličs dopinga lietošanā pieķerts maija sākumā turnīrā Minhenē. Interesanti, ka dažas nedēļas agrāk Montekarlo veiktās pārbaudes bijušas "tīras". Čiličam Vācijā konstatēta neatļautas glikozes lietošana.

Proti, Čiličam Minhenes turnīra laikā beidzās glikoze, kas uz vietas nebija pieejama. Kāds no viņa komandas pārstāvjiem produktu iegādājies aptiekā. Interesanti, ka uz glikozes iepakojuma bijis brīdinājums par aizliegumu lietot sportistiem, taču Čiličs to neesot pamanījis.

Čiličs Minhenē savā vienīgajā mačā ar 4:6, 2:6 zaudēja Ivanam Dodigam, bet pēc tam nospēlēja vēl piecus turnīrus, no kuriem priekšpēdējā (Londonā) tika līdz finālam (trīs setos zaudēts Endijam Marejam). Vimbldonā Čiličs pirmajā mačā ar 6:3, 6:4, 6:4 apspēlēja Markosu Bagdati, bet uz 2. kārtas spēli pret Keniju De Šeperu mīklainos apstākļos neizgāja.

Toreiz par iemeslu tika minēts horvāta ceļgala savainojums. Čiliča dzimtenes mediji vēsta, ka savainojums ir izdomāts, patiesais nespēlēšanas iemels ir pozitīvās dopinga analīzes. To rezultātus viņš esot uzzinājis tieši Vimbldonas laikā. Šonedēļ Čiličam vajadzēja spēlēt Umagā (turnīrs Horvātijā), taču titulu tur aizstāvēt viņš neieradās. It kā joprojām ceļgala problēmas dēļ.

Horvātijas mediji ir pārliecināti, ka Čiličam sadarbībā ar Starptautisko Tenisa federāciju (ITF) ir izdevies noslēpt šo faktu, vienojoties par t.s. kluso diskvalifikāciju, kuras termiņš esot trīs mēneši. Pats Marins nesen paziņoja, ka pēc savainojuma cer būt ierindā uz Monreālas "Masters 1000" turnīru. Sacensības Kanādā sāksies 5. augustā. Tādējādi būs pagājuši trīs mēneši kopš pieminētā Minhenes turnīra. ITF atteikusies komentēt Čiliča situāciju, kamēr nav noskaidroti lietas apstākļi.

Izmantotie resursi:
24sata najnovije vijesti - 24sata.hr

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2013-07-27 08:38, pirms 11 gadiem
Viskautko esmu lasījis SC izpildījumā, bet nu "klusais diskābels" pārspēj visus iepriekšējos šedevrus. Ja nu vienīgi ar Seterberju var mēroties.
Paldies, uzlabojāt omu sestdienas rītā
Tā turpināt novatori

  +4 [+] [-]

, 2013-07-27 09:46, pirms 11 gadiem
zaipis rakstīja: Viskautko esmu lasījis SC izpildījumā, bet nu "klusais diskābels" pārspēj visus iepriekšējos šedevrus. Ja nu vienīgi ar Seterberju var mēroties.
Paldies, uzlabojāt omu sestdienas rītā
Tā turpināt novatori
Tas nav nekāds joks, tāds variants tiešām ir diez gan reāls. ITF nevēlas lielu dopinga skandālu tenisā un Ciličs arī nav nekāds sētas vecis, bet visai plaši pazīstams spēlētājs. Ja uzrāva analīzēs, ok, iedeva diskābeli, bet neviens tur neies pa presi runāt un plātīties, redz kā mēs cīnamies ar dopingu utt. Necels neslavu arī spēlētājam. Runāja, ka Rafa pērn arī varētu būt norāvis tādu diskābeli, un tikai aizbildinājās ar to celi Seterberjs gan ir kaut kāds murgs, to var tikai SC autori izdomāt.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-27 10:10, pirms 11 gadiem
Izrādās,ka ir divu veidu glikozes-sportistiem(izredzētajiem) un parastajiem mirstīgajiem(ar dopingu)...

     [+] [-]

, 2013-07-27 10:44, pirms 11 gadiem
nu gan "sarosījušies " ar tām dopinga "būšanām".Gandrīz vai baidos, kurš varētu būt nākamais

  +3 [+] [-]

, 2013-07-27 10:44, pirms 11 gadiem
Tad beidzot, beidzot pasaule saakusi runaat par sen zinaamo faktu (itf klusajaam diskvalifikaacijaam).

Varu pachuksteet taa klusinjaam, ka Rafaela Nadala celja traumas nebuut nav bijushas celja traumas. Ne nesenaa pagaatnee, ne senaa pagaatnee. Ferers arii tam visam ir gaajis cauri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-27 10:47, pirms 11 gadiem
glikoze...cukurs! wtf

     [+] [-]

, 2013-07-27 10:58, pirms 11 gadiem
Reports say that Cilic took some kind of glucose supplement that contained a banned substance. A highly-placed source in Croatia told TENNIS.com that the reports are more than likely accurate.

Vai arii shis avots:

Report: Marin Cilic Failed Doping Test in...

Tas arii met eenu uz citiem, kas izstaajaas Vimbldonaa. Un uz uzvareetaaju, pats par sevi saprotams

     [+] [-]

, 2013-07-27 14:56, pirms 11 gadiem

     [+] [-]

, 2013-07-28 10:03, pirms 11 gadiem
RobisK rakstīja: vīnogu cukurs esot dopings? labs
izrij paku cukura un mūža diskabelis man vispār jaunums ka glikoze ir dopings.