Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Endiju slepkava Šardī sakauj arī Mareju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Endiju slepkava Šardī sakauj arī Mareju
Žeremī Šardī
Foto: AFP/Scanpix

Pagājušā gada Sinsinati "Masters 1000" turnīra uzvarētājs Endijs Marejs šogad Ohaio štatā notiekošajā turnīra nav spējis sasniegt pat ceturtdaļfinālu. 3. kārtas spēlē Marejs piekāpās francūzim Žeremī Šardī – 4:6, 4:6.

Marejs ar Šardī bija ticis galā visās četrās iepriekšējās spēlēs, setu zaudējot tikai vienā gadījumā. Tas notika šajā pašā turnīrā pirms diviem gadiem, kad francūzim izdevās paņemt otrā seta taibreiku. Šodien Šardī gāja vēl tālāk, uzvarot divus setos, pašam nezaudējot nevienu.

Pagājušā gada Sinsinati čempions Marejs sāka ar ļoti pasīvu spēli, pirmais tika pie breikbumām, taču slikta uzņemšana liedza tikt pie breika. Neizmantojis iespējas, skots seta vidū ar kļūdām bagātu geimu atdeva savu servi un pirmo setu zaudēja ar 4:6.

Otrā seta pirmajos piecos geimos bija breiki. Pirmais servi noturēja Šardī, izvirzoties vadībā ar 4:2. Marejs turpināja pieļaut muļķīgas kļūdas, bet Šardī spēlēja savu tenisu un neuztraucās par to, ko dara pretinieks. Francūzis brīžiem servēja itin labi, bez tam regulāri ar savu agresīvo spēli lika kapitulēt Mareja slavenajai aizsardzībai. Arī otrajā setā Šardī uzvara ar 6:4.

Šardī turnīrā tika kā "laimīgais zaudētājs" – francūzis nepārvarēja kvalifikāciju, bet pamatturnīrā iekļuva pēc Džona Isnera izstāšanās. Interesanti, ka Šardī šonedēļ uzvarējis jau divus Endijus, no Žeremī raketes krita arī Rodiks. Ceturtdaļfinālā Šardī pretinieks būs Huans Martins Del Potro, kurš, spītējot savainojumam, tika pāri Viktora Troicka barjerai.

Skaitot abu pēdējās divas tikšanās kopš 2009. gada "French Open", Del Potro bija uzvarējis 18 no pēdējiem 19 geimiem pret Troicki – 6:0 pirms trim gadiem pēdējā setā Parīzē un šogad 6:0, 6:1 Roterdamā. Šodien Del Potro nācās krietni pasvīst savainojuma dēļ.

Del Potro sāka ar breiku, bet pēc tam zaudēja savas serves geimu – 1:1. Tobrīd argentīnietis paņēma medpauzi. Iemesls – kreisās plaukstas locītavas savainojums. 2009. gada "US Open" čempions gandrīz visu 2010. gada sezonu izlaida tāda paša savainojuma dēļ labajai rokai. Spēlei atsākoties, Troickis izvirzījās vadībā ar 3:1, vēlāk pirmajā setā bija priekšā ar 5:3, taču setu uzvarēt nemācēja. Del Potro bija pārāks taibreikā ar 7:2.

Kopš medpauzes Del Potro nevarēja izmantot "bekhendu", kas viņam ir ar abām rokām, vien lika lietā "slaisus". Kad tika mēģināts bekhends, sekoja kļūdas. Troickis pretinieka savainojumu nemācēja izmantot. Lai arī serbs ar 6:2 uzvarēja otro setu, iniciatīvas pārņemšana viņam labumu nedeva. Del Potro trešajā setā ātri tika pie breika un noveda maču līdz uzvarošām beigām – 7:6(2), 2:6, 6:1.

Vēl vienu ceturtdaļfināla pāri veidos Rodžers Federers un Mārdijs Fišs. Ranga līderis trešo reizi tikpat mačos pieveica Austrālijas tenisa līderi Bernardu Tomiku – 6:2, 6:4. Savukārt Fišs pārtrauca neveiksmju sēriju pret Radeku Štepaneku – 6:3, 6:3. Fišs čeham bija zaudējis visas četras līdzšinējās spēles. Federers pirms diviem gadiem Sinsinati finālā uzveica tieši Fišu.

"Western&Southern Open" turnīrs Sinsinati, ASV. "Masters 1000" turnīrs

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Roger Federer – Bernard Tomic6:2 6:4
(2) Novak Djokovic – Nikolay Davydenko
Jeremy Chardy – (3) Andy Murray6:4 6:4
(5) Tomas Berdych – Milos Raonic
(6) Juan Martin Del Potro – Viktor Troicki7:6(2) 2:6 6:1
(10) Mardy Fish – Radek Stepanek6:3 6:3
(12) Marin Cilic – Pablo Andujar7:6(4) 6:2
Stanislas Wawrinka – (14) Kei Nishikori6:3 6:3

  +3 [+] [-]

, 2012-08-17 00:34, pirms 12 gadiem
nosaukums baigi labais - īsts killer story
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-08-17 09:14, pirms 12 gadiem
Šardī lieliskā formā, vinnēt pustraumētu Rodiku un pēc tam Mareju nav joka lieta. Par abu Endiju formu šajā turnīrā gan ir cits jautājums....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-17 11:52, pirms 12 gadiem
Tā tenisā notiek, un nav nekāds retums, ka pēc ranga krietni vājāks pretinieks uzvar stiprāko, un tas no sportiskā viedokļa ir ļoti labi. Arī Gulbim tā ir paveicies pāris reizes.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-17 13:50, pirms 12 gadiem
Del Potro vakar gāja ļoti grūti ar Troicki, labi, ka savācās uz izšķirošajiem brīžiem - taibreiku1.setā un 3.setu, kurus nospēlēja atbilstoši savam līmenim.Šardī tiešām šķiet labā formā , dies' to zin, kā tas mačs var pavērsties.