Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Rusa pārtrauc 17 zaudējumu sēriju, izvairās no WTA rekorda

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Rusa pārtrauc 17 zaudējumu sēriju, izvairās no WTA rekorda
Aranča Rusa
Foto: Reuters/Scanpix

No jauna WTA rekorda sasniegšanas šodien izdevās izvairīties Nīderlandes tenisistei Arančai Rusai, kura Bādgašteinas (Austrija) WTA "International" sērijas turnīra 1. kārtā ar 7:5, 5:7, 6:4 uzveica Spānijas tenisisti Mariju-Terēzu Torro-Floru un pārtrauca 17 zaudējumu sēriju.

Rusa vispirms bija vadībā ar setu un breiku, bet trešajā setā nokļuva iedzinējos ar 2:4. Spānijas tenisiste pēc tam ar lielu kļūdu daudzumu zaudēja visus atlikušos (četrus) geimus, ļaujot Rusai pārtraukt viņas 17 zaudējumu sēriju. Abas tenisistes pavasarī tikās Fesā (Maroka), kur Rusa cieta sagrāvi ar 1:6, 1:6.

Zaudējumi tiek skaitīti tikai WTA pamatturnīros (Rusai ir dažas uzvaras ITF sērijas sacensībās). Bijusī "Australian Open" junioru čempione Rusa pagājušā gada augustā Dalasā 1. kārtā uzveica Rominu Oprandi, bet kopš tā laika līdz šodienai WTA pamatturnīros nebija uzvarējusi, ciešot 17 zaudējumus pēc kārtas.

Ja Rusa arī šodien būtu zaudējusi, WTA rekords ar 18 zaudējumiem pēc kārtas piederētu viņai vienai pašai. Tagad šo rekordu (17 mači) viņa dala kopā ar amerikānieti Sendiju Kolinsu, kura 17 spēles pēc kārtas uzvarēt nespēja pagājušā gadsimta 80-tajos gados. Vīriešu konkurencē rekords pieder Vinsam Speidijam. Amerikānis no 1999. līdz 2000. gadam zaudēja 21 spēli pēc kārtas.

22 gadus vecā Rusa pērn "French Open" sasniedza ceturto kārtu, nedaudz vēlāk Vimbldonā tika līdz 3. kārtai. Pēc tam notikusi pamatīga lejupslīde, šobrīd Rusa reitingā nokritusi uz 262. vietu. Pagājušā gada augustā viņa atradās 61. vietā, kas ir Nīderlandes tenisistes rekords.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja