Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Franču finālā Marseļā uzvar Tsonga

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Franču finālā Marseļā uzvar Tsonga
Žo-Vilfrīds Tsonga
Foto:

Marseļas ATP turnīrs noslēdzies ar Žo-Vilfrīda Tsongas uzvaru. Finālā viņš pārspēja savu tautieti Mikelu Lodrā – 7:5, 7:6(3). Tsongam šis ir ceturtais ATP vienspēļu turnīru uzvarētāja tituls.

ATP 250 Marseļas ''Open 13'' turnīra finālā par prieku vietējai publikai bija iekļuvuši divi Francijas pārstāvji – ar 4.numuru izliktais Žo-Vilfrīds Tsonga un Mikels Lodrā. Ja Tsongas aizkļūšana līdz finālam bija prognozējama (vakar viņš pusfinālā kārtējo reizi tika galā ar pasaules trešo raketi serbu Novaku Džokoviču), tad Lodrā pretēji vairumam ekspertu prognožu pārspēja savu tautieti Žilu Simonu. Tsonga ar Lodrā līdz šim vēl ne reizi nebija spēlējuši savā starpā.

Maču ar vāju sniegumu pie savas serves sāka Lodrā, jau pirmajā geimā ļaujot Tsongam lauzt savu servi. Taču jau nākamajā geimā Lodrā radās iespēja atspēlēties, bet vajadzīgā brīdī Tsonga atrada eisu un novērsa breikbumbu – 2:0 Tsongas labā. Tomēr pēc pāris geimiem Lodrā vēlreiz tika pie breika iespējas, šoreiz to izmantojot, pēc tam noturēja savu servi un pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā ar 3:2. Seta 11.geimā pie rezultāta 5:5 Lodrā servējot nospēlēja nepārliecinoši pie tīkla, vairākkārt kļūdoties, kā rezultātā Tsongam izdevās lauzt viņa servi, pēc tam Tsonga viegli noturēja savu servi un noslēdza pirmo setu ar 7:5.

Otrā seta trešajā geimā Tsonga pie pretinieka serves neizmantoja divas breikbumbas, kas, kā izrādījās vēlāk, bija vienīgās šajās setā. Uzvarētājs noskaidrojās taibreikā, kurā visai pārliecinoši ar 7:3 pārāks izrādījās Tsonga. Lodrā, kurš šajā turnīrā bija spēlējis četrus taibreikus un visus uzvarējis, divreiz pieļāva dubultkļūdas, kas izšķīra mača likteni. Visā spēlē Tsongam uzvara ar 7:5, 7:6(3). Tsongam šis ir ceturtais ATP vienspēļu tituls karjerā.

Par uzvaru Marseļā Tsonga iegūs 250 ATP ranga punktus un 88,5 tūkstošu eiro prēmiju, bet Lodrā tiks pie 150 punktiem un 47 000 eiro.

Daudz labāk Lodrā veicās dubultspēļu finālā, kur viņš pārī ar franču veterānu Arno Klemānu pieveica Juliana Knovla (Austrija) un izraēlieša Endija Rama duetu - 3:6, 6:3, 10:8.

''Open 13''. Marseļa. Fināls

(4) Žo-Vilfrīds Tsonga – Mikels Lodrā 7:5, 7:6(3)
Mikels Lodrā/Arno Klemāns - (1) Julians Knowls/Endijs Rams 3:6, 6:3, 10:8

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2009-02-22 19:40, pirms 15 gadiem
Malo4iks Tsonga