Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Sevastova: "Iepriekšējā tikšanās ar Bogdanu bija īsa"

Emils Ozerinskis

Sevastova: "Iepriekšējā tikšanās ar Bogdanu bija īsa"
Anastasija Sevastova. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova rēķinājusies, ka pirmās kārtas mača Bukarestes WTA "International" sērijas turnīrā pret mājinieci Anu Bogdanu būs sarežģīts.

Pasaules 11.rakete Sevastova, kura turnīrā izlikta ar pirmo numuru, ar 5-7, 7-6 (7:4), 7-5 otrdien uzvarēja mājinieci Anu Bogdanu, kura ir WTA ranga 127.numurs, ar uzvaru sākot Bukarestes sacensību titula aizstāvēšanu. Spēle ilga nedaudz vairāk par trim stundām.

"Iepriekšējā mūsu tikšanās reizē spēle bija diezgan īsa," turnīra rīkotāji citē Sevastovas teikto. Viņa ar Bogdanu turpat Bukarestē spēkojās pirms diviem gadiem, kad rumāniete ceturtdaļfinālā bija pārāka divos setos. "Gaidīju, ka šī cīņa būs grūta - Bogdana Bukarestē spēlē diezgan labi un viņa teicami spēlē tieši uz māla. Šī bija smaga pirmā kārta."

Otrdien notikušajā spēlē Bogdanai kā jau mājiniecei bija arī liels skatītāju atbalsts.

"Protams, atbalstītāji palīdz, tāpēc vienmēr ir jauki spēlēt mājās. Domāju, līdzjutēji viņu vēl vairāk motivēja. Tomēr šeit jau esmu spēlējusi pret viņu un citām rumāņu tenisistēm, tāpēc zināju, kā būs," neslēpa Sevastova.

Turnīra otrajā kārtā Sevastova tiksies ar citu rumānieti Patrīciju Mariju Tigu, kura WTA rangā nav atrodama un kura pirms tam pārvarēja kvalifikāciju.

"Vimbldonas čempionātā uzvarēju tikai vienā spēlē, tāpēc man bija pietiekami daudz laika, lai sagatavotos," par atgriešanos uz māla seguma jokojot sacīja Sevastova. "Tomēr vienmēr pirmais mačs atkal uz māla ir nedaudz citāds. Ir nepieciešams laiks, lai pielāgotos."

Sevastovai šis ir noslēdzošais turnīrs pirms nākamnedēļ Jūrmalā gaidāmajām WTA sacensībām.

Izmantotie resursi:
LETA

  +6 [+] [-]

, 2019-07-17 12:01, pirms 5 gadiem
Autor, ja es tevi ieliktu ar izvalbītām acīm un šķību muti, tev patiktu??? Tu esi žurnālists vai Sevastovas nīdējs? Nu nepatīk tev viņa, tad neraksti. Kāpēc nevar ielikt foršu bildi??? Mūžīgi liek vispretīgākās bildes, kauns!!!!

     [+] [-]

, 2019-07-17 12:06, pirms 5 gadiem
Edison rakstīja: Autor, ja es tevi ieliktu ar izvalbītām acīm un šķību muti, tev patiktu??? Tu esi žurnālists vai Sevastovas nīdējs? Nu nepatīk tev viņa, tad neraksti. Kāpēc nevar ielikt foršu bildi??? Mūžīgi liek vispretīgākās bildes, kauns!!!!
Šis nav Bērziņš gan

  +3 [+] [-]

, 2019-07-17 12:33, pirms 5 gadiem
Edison rakstīja: Autor, ja es tevi ieliktu ar izvalbītām acīm un šķību muti, tev patiktu??? Tu esi žurnālists vai Sevastovas nīdējs? Nu nepatīk tev viņa, tad neraksti. Kāpēc nevar ielikt foršu bildi??? Mūžīgi liek vispretīgākās bildes, kauns!!!!
Šādi rīkojoties autors nevar pazemot Sevastovu. Autors pazemo tikai un vienīgi sevi.

Cits jautājums - kāpēc šādu Anastasijas foto ievietošana sportacentrs.com jau kļuvusi par vispārēju tendenci?
Varbūt kāds par to šim kantorim (vai sporta "žurnālistiem") ir kādus grašus iemaksājis?

  -2 [+] [-]

, 2019-07-17 12:48, pirms 5 gadiem
Edison rakstīja: Autor, ja es tevi ieliktu ar izvalbītām acīm un šķību muti, tev patiktu??? Tu esi žurnālists vai Sevastovas nīdējs? Nu nepatīk tev viņa, tad neraksti. Kāpēc nevar ielikt foršu bildi??? Mūžīgi liek vispretīgākās bildes, kauns!!!!
Kas tai bildei vainas? Tur ir redzamas emocijas, cīņas epizode, viss tas, kas piedien sportam.. Šis jau ir sporta portāls, neraksta taču par skaistumkonkursiem. Tā, ka, manuprāt, šis ir normāls sporta foto!

     [+] [-]

, 2019-07-17 13:22, pirms 5 gadiem
Takš OStopenko arī vienmēr tie kielikta sitiena brīdī ar šķību muti. Viss normāli, spēles moments.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-17 13:48, pirms 5 gadiem
ak68 rakstīja: Kas tai bildei vainas? Tur ir redzamas emocijas, cīņas epizode, viss tas, kas piedien sportam.. Šis jau ir sporta portāls, neraksta taču par skaistumkonkursiem. Tā, ka, manuprāt, šis ir normāls sporta foto!
Bilde nav izdevusies, jo Nastja tajā izskatās neglīta un tādu bildi likt nav ētiski. Attiecībā uz sievietēm tas ir jāņem vērā arī tad, ja nav skaistumkonkurss. Paskaties, piemēram, te ir daudz labu bilžu: https://www.gettyimages.com/photos/...

  -1 [+] [-]

, 2019-07-17 14:53, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Bilde nav izdevusies, jo Nastja tajā izskatās neglīta un tādu bildi likt nav ētiski. Attiecībā uz sievietēm tas ir jāņem vērā arī tad, ja nav skaistumkonkurss. Paskaties, piemēram, te ir daudz labu bilžu: https://www.gettyimages.com/photos/anastasija-sevastova?family=editorial&phrase=anastasija%20sevastova&sort=mostpopular
Es domāju, ka reizēm pārāk koncentrējamies uz lietām, kas pēc būtības nav tik svarīgas. Katra bilde parāda kādu citu aspektu no profesionāla sportista dzīves, no sporta sacensībām, katrai bildei ir cita dinamika. Sports nav tikai skaists uzvaras mirklis, pjedestāls un kas tik vēl, tie ir arī sviedri, grūtības, sevis pārvarēšana. Uzvaras nenāk viegli. Tāpēc arī fotogrāfijas var būt dažādas. Vienkārši tā pateikt, ka šito bildi neliksim, jo kas tur ne tā izskatās, arī nav pareizi. Man, piemēram, šī bilde daudz vairāk pasaka par tenisu, par Nastju nekā tās, kas redzamas tavā linkā. Un neko neestētisku arī tur neredzu. Mēs taču nedzīvojam tikai skaista, idealizētā pasaulē. Un kur ir teikts, ka spriedzes pilna sportista seja, vaibsti, mīmika nevar būt estētiska? Tad jautājums, kādi ir tavi estētikas kritēriji? Un ko tu saproti ar mākslu? Manuprāt, šis dokumentālais sporta foto, Nastjas spēles epizodes tvērums zināmā tuvplānā ir pat ļoti atbilstīgs, lai to pat varētu saukt par mākslas darbu. Te nav nekas aizskarošs, neētisks. Tas pat ir forši.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-17 17:16, pirms 5 gadiem
Man vienalga kāda bilde. Ja vien neliek vienu un to pašu 200x

  -1 [+] [-]

, 2019-07-17 17:39, pirms 5 gadiem
ak68 rakstīja: Es domāju, ka reizēm pārāk koncentrējamies uz lietām, kas pēc būtības nav tik svarīgas. Katra bilde parāda kādu citu aspektu no profesionāla sportista dzīves, no sporta sacensībām, katrai bildei ir cita dinamika. Sports nav tikai skaists uzvaras mirklis, pjedestāls un kas tik vēl, tie ir arī sviedri, grūtības, sevis pārvarēšana. Uzvaras nenāk viegli. Tāpēc arī fotogrāfijas var būt dažādas. Vienkārši tā pateikt, ka šito bildi neliksim, jo kas tur ne tā izskatās, arī nav pareizi. Man, piemēram, šī bilde daudz vairāk pasaka par tenisu, par Nastju nekā tās, kas redzamas tavā linkā. Un neko neestētisku arī tur neredzu. Mēs taču nedzīvojam tikai skaista, idealizētā pasaulē. Un kur ir teikts, ka spriedzes pilna sportista seja, vaibsti, mīmika nevar būt estētiska? Tad jautājums, kādi ir tavi estētikas kritēriji? Un ko tu saproti ar mākslu? Manuprāt, šis dokumentālais sporta foto, Nastjas spēles epizodes tvērums zināmā tuvplānā ir pat ļoti atbilstīgs, lai to pat varētu saukt par mākslas darbu. Te nav nekas aizskarošs, neētisks. Tas pat ir forši.
Es runāju par ētiku (cieņu, pieklājību), nevis estētiku (skaistumu). Par mākslas darbu var nosaukt pat Maļēviča melno kvadrātu, bet šo Nastjas foto es drīzāk sauktu par karikatūru. Man nepatīk, ka cilvēku pataisa par ķēmu. It īpaši, ja tas notiek regulāri.

     [+] [-]

, 2019-07-17 17:53, pirms 5 gadiem
Te gan labi ķēmi sanākuši, ir arī Gorkšs: https://jauns.lv/raksts/izklaide/34...

     [+] [-]

, 2019-07-17 18:03, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Es runāju par ētiku (cieņu, pieklājību), nevis estētiku (skaistumu). Par mākslas darbu var nosaukt pat Maļēviča melno kvadrātu, bet šo Nastjas foto es drīzāk sauktu par karikatūru. Man nepatīk, ka cilvēku pataisa par ķēmu. It īpaši, ja tas notiek regulāri.
Es domāju, metam mieru šitai sarunai. Var dažādi skatīties uz lietām. Un pa lielam man vienalga kāda fočene tur ielikta. Galvenais šajā portālā ir saturs, aktuālā informācija, procesu analīze, viedokļu apmaiņa. Fotogrāfijām te ir otršķirīga nozīme.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-17 19:44, pirms 5 gadiem
Nevajag brukt autoram virsū - jo vairāk tāpēc, ka bildei nav ne vainas, tur ir pamatīgas emocijas iekšā. Super! Un es laikam tomēr šajā ziņā varu būt eksperts... Ne gluži tenisā, bet sporta aprakstīšanā gan.