Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2407, Did:0, useCase: 3

Akmens un Putniņa uzvar LSPA fiziskās sagatavotības iestājeksāmenā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Akmens un Putniņa uzvar LSPA fiziskās sagatavotības iestājeksāmenā
Roberts Akmens
Foto: lspa.lv

Aizvadītajā nedēļā 192 Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) reflektanti - 136 puiši un 56 meitenes, kārtoja fiziskās sagatavotības iestājeksāmenu, lai pilna laika klātienē uzsāktu studijas profesionālā bakalaura programmā "Sporta zinātne".

LSPA iestājpārbaudījumā šogad vislabāk veicās airētājai un smaiļotājam. Specializētās airēšanas sporta skolas audzēkne Kristīne Putniņa iestājeksāmena kopvērtējumā ieguva vislielāko punktu skaitu starp visiem eksāmena kārtotājiem – 591 punktus no 700 iespējamajiem, bet smaiļošanas talants Roberts Akmens, kurš arī pirmais iesniedza dokumentus studijām LSPA, kopvērtējumā savāca 539 punktus, kas ir labākais rādītājs puišu konkurencē.

Kā jau ziņots, 2014. gada junioru Eiropas čempions un junioru pasaules vicečempions Roberts Akmens švasar izcīnīja piekto vietu U23 pasaules čempionātā, savukārt Kristīne Putniņa pavasarī startēja Pasaules kausa posmā.

Visiem studētgribētājiem divu dienu laikā vajadzēja izpildīt septiņus fiziskās sagatavotības kontroles testus, atbilstoši LSPA izstrādātajiem vērtēšanas kritērijiem. Gan puišiem, gan meitenēm bija jāveic lokanības pārbaude, tāllēkšana no vietas, 20 metru skrējiens un atspoles skrējiens, kā arī jāizpilda vēdera preses vingrinājums. Paralēli jau minētajiem fiziskās pārbaudes testiem, meitenēm bija jānoskrien arī 2 kilometru kross un jāveic roku saliekšana - iztaisnošana balstā guļus, savukārt puišiem nācās skriet 3 kilometru krosa distanci un spēka izturības pārbaudē pievilkties pie stieņa.

Iestājeksāmenu komisijas darbā iesaistītie LSPA katedru vadītāji atzīst, ka topošie studenti fiziskos pārbaudījumus pildīja atbildīgi. Daļa no reflektantiem bija fiziski labi sagatavojušies iestājeksāmenam, bet, kā visās jomās, bija arī tādi studētgribētāji, kuriem praktiskajās sporta nodarbībās būs nopietni jāstrādā.

LSPA reflektanti pēc iestājeksāmena nokārtošanas atzinīgi novērtēja eksāmena norises gaitu un docētāju darbu, kas esot veikts profesionāli labā līmenī, ar iecietību pret jaunajiem studentiem. Vērtējot eksāmena sarežģītības pakāpi, puiši atzina, ka vissarežģītākais licies 3 kilometru krosa skrējiens mežā, bet meitenēm vislielākais izaicinājums šķitis roku saliekšana un iztaisnošana balstā guļus. Kopumā eksāmens nav bijis viegls, bet pēc tā nokārtošanas, bijusi milzīga gandarījuma sajūta par paveikto, kā arī gūts pirmais priekšstats un iepazīšanās ar jaunajiem studiju biedriem.



Izmantotie resursi:
lspa.lv

  +2 [+] [-]

, 2015-08-03 18:02, pirms 9 gadiem
TOP rezultāti, protams, labi, bet vidējie rādītāji gan ir ļoti neapmierinoši - 13 reizes pievelkas, 13 min skrien 3 km, 66 reizes korpuss tiek pacelts pusotras minūtes laikā... nu, nemaz, nemaz neiepriecina šādi rādītāji. Un tie, kā šeit rakstā ir minēts, ir labākie jaunieši, kuri šiem testiem ir gatavojušies!

  +1 [+] [-]

, 2015-08-03 18:16, pirms 9 gadiem
Intereses pēc salīdzināju šos rezultātus ar to, ko mūsu laikā prasīja skolā, t.i., tolaik, kad vēl bija jākārto normatīvi.

Ņemot vērā tās disciplīnas, kas bija jākārto (atspoles skrējiens, pievilkšanās, vēdera preses vingrinājums, tāllēkšana no vietas), tad tie vidējie rezultāti ir ļoti labi... priekš 9. klases skolnieka, kur viņš, būtu dabūjis 10 balles, taču nebūt ne pārliecinošas.

12. klasē tas jau būtu tāds ļoti šaubīgs 7 un, ja es tagad patinu atpakaļ atmiņas un atceros kādi bija tie, kuriem sportā lika 7, tad es tiešām šaubos vai šie jaunieši ir izvēlējušies pareizo savas dzīves ceļu.

  +3 [+] [-]

, 2015-08-03 19:47, pirms 9 gadiem
Nedomāju ka ir pareizi visiem sporta veida pārstāvjiem likt vius pēc vienas mērauklas... savā laikā kad tur studēju bija vairāki absurdi momenti - ka 140kg svarcēlājam liek skriet krosu uz laiku kur viņš loģiski ka nevar izskriet pat pašu minimumu ..... un liek lekt augstlēkšanu ... un 52kg gargabalniekam liek spiest svaru stieni un celt svara bumbas kuras ir teju viņa paša svarā uz atzīmi.... pieminēšu ka abi šos normatīvus pat minimālo prasīto nespēja izpildīt un tika atskaitīti .... tas nekas ka piemēram svarcēlājs bija ar entajiem straptautiskajiem tituliem utt

     [+] [-]

, 2015-08-03 21:02, pirms 9 gadiem
mikins2 rakstīja: Nedomāju ka ir pareizi visiem sporta veida pārstāvjiem likt vius pēc vienas mērauklas... savā laikā kad tur studēju bija vairāki absurdi momenti - ka 140kg svarcēlājam liek skriet krosu uz laiku kur viņš loģiski ka nevar izskriet pat pašu minimumu ..... un liek lekt augstlēkšanu ... un 52kg gargabalniekam liek spiest svaru stieni un celt svara bumbas kuras ir teju viņa paša svarā uz atzīmi.... pieminēšu ka abi šos normatīvus pat minimālo prasīto nespēja izpildīt un tika atskaitīti .... tas nekas ka piemēram svarcēlājs bija ar entajiem straptautiskajiem tituliem utt


Izklausās kā pasakā...

  +1 [+] [-]

, 2015-08-03 21:44, pirms 9 gadiem
flipsider rakstīja:


Izklausās kā pasakā...
nezinu ka tur ir tagad bet pec iestajparbaudijumiem secinu ka nekas nav mainijies.... ej pastude un redzesi ko lidziigu.... ar so vel nebeidzas - velaka ir jaliek ieskaites visvisados fiziskajos - stiena spiesana gulus, kross, svara bum,bui celsana, augstleksana, solosana utt....

  +1 [+] [-]

, 2015-08-04 09:33, pirms 9 gadiem
mikins2 rakstīja: nezinu ka tur ir tagad bet pec iestajparbaudijumiem secinu ka nekas nav mainijies.... ej pastude un redzesi ko lidziigu.... ar so vel nebeidzas - velaka ir jaliek ieskaites visvisados fiziskajos - stiena spiesana gulus, kross, svara bum,bui celsana, augstleksana, solosana utt....
Bet kaa gan savaadaak! Tagad jau fizruki neko nejeedz,gribi lai ir veel trakaak?

  +1 [+] [-]

, 2015-08-04 09:47, pirms 9 gadiem
aizermans rakstīja: Bet kaa gan savaadaak! Tagad jau fizruki neko nejeedz,gribi lai ir veel trakaak?
Un kā viņu zināšanas ietekmē tas apstāklis, ka viņi uz knapu četrinieki kārto kaut kādas ieskaites disciplīnās, kuras viņi nemaz tā īsti nepārvalda un, visdrīzāk, arī nekad šai virzienā kā praktiķi nestrādās?