Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:361, Did:0, useCase: 3

Priedītis: Maratons ir vairāk svētki, nevis sacensība

Sportlat balva
Sportlat balva

Priedītis: Maratons ir vairāk svētki, nevis sacensība
Valmieras maratona 2009 galvenais organizators - Ģirts Priedītis

Līdz Valmieras maratonam 2009 ir atlicis nepilns mēnesis. Lai labāk izprastu maratona būtību un atmosfēru, kas šogad 27. septembrī gaidāma Valmieras ielās, Valmiera24.lv sarunājas ar cilvēkiem, kuri aktīvi piedalās maratona organizēšanā. Viens no viņiem ir Valmieras maratona galvenais organizators Ģirts Priedītis.

Līdz Valmieras maratonam 2009 ir atlicis nepilns mēnesis. Lai valmierieši labāk izprastu maratona būtību un atmosfēru, kas šogad 27. septembrī gaidāma Valmieras ielās, Valmiera24.lv sarunājas ar cilvēkiem, kuri aktīvi piedalās maratona organizēšanā. Viens no viņiem ir Valmieras maratona galvenais organizators Ģirts Priedītis.

Kas šobrīd valmieriešiem ir jāzina par šī gada maratonu pilsētā?
Galvenais nevajag to uztvert kā lielas sacensības. Tie ir lieli svētki. Nav tā, ka jākoncentrējas uz lielu skriešanu un sacenšanos, var arī kādu brīdi paiet, atpūsties. Lai sacenšas lielie profesionāļi! Ir pierādījies, ka maratonos skrien pat ģimenes ar bērniem ratiņos, arī vecmāmiņas skrien!
Katrs var izvēlēties kādu no piedāvātajām daudzajām distancēm.

Ar kādām domām un noskaņojumu valmieriešiem ir jāiet uz šī gada maratonu?
Protams, jābūt pozitīviem. Neņemt līdzi šo slikto noskaņojumu, kas šobrīd valda valstī. Nelietot vārdu „krīze”, šajā pasākumā par to ir jāaizmirst, te ir jāgūst tikai pozitīvas emocijas.

Kāds ir atskats no pagājušajiem gadiem?
Maratona dienā, 27. septembrī, gaidām labu laiku. Pagājušajā gadā tas bija diez gan nejauks – lietains un vēss. Savukārt pirmajā gadā, pēc maratona tradīcijas atjaunošanas, bija lieliski laika apstākļi. Ceram, ka šogad tie arī tādi būs.
Pirmā gada maratonā skrēja japānis, kura hobijs ir piedalīties dažāda veida maratonos. Tas viņam bija kāds 543. Viņš togad vairāk izklaidēja publiku nekā skrēja. Savukārt otrajā gadā bija ļoti labs profesionāļu sastāvs.
Priecē tas, ka piedalās dažādi kolektīvi, tie pauž vienotību un rāda piemēru citiem.

Nosauciet vismaz trīs lietas, ko var iegūt no piedalīšanās maratonā. Sevišķi vērsts uz tiem, kuri vēl domā, vai piedalīties.
Pirmkārt, tas ir liels pasākums visiem pilsētniekiem, kas sniedz kopības sajūtu.
Otrkārt, maksājot dalības maksu, 20 santīmi tiek novirzīti labdarībai.
Un, treškārt, tā ir sākšana domāt par veselību. Sākam kustēties!

Ja runājam vispārīgi par skriešanu, tad kas ir tas būtiskākais, kas skriešanas sportu izceļ pārējo vidū? Un kādu recepti jūs ieteiktu valmierietim, kurš spriež par aktīvāka dzīvesveida piekopšanu.
Jebkurš sports sākas ar skriešanu. Jācenšas divas reizes nedēļā noskriet 3 – 5km krosiņu sev piemērotā tempā. Tam klāt nāk arī svaigs gaiss, kas ir vēl labāk. Iziet no birojiem, no telpām un skriet svaigā gaisā. Un galvenais ir saglabāt regularitāti.

Nenobīstieties! Nāciet un piedalieties!
--------------------------------------------------------------------------------
Informāciju sagatvoja: Valmiera24.lv
07.09.2009 13:31
valmiera24.lv: Valmiera :: Ziņas Valmierā :: Dzīvesstils ::

     [+] [-]

, 2009-09-07 18:29, pirms 15 gadiem
Jau pieteicos

     [+] [-]

, 2009-09-07 22:53, pirms 15 gadiem
Es pagaidīšu nākošo gadu, kad būs jaunā trase