Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Miris pasaules rekordists vilkmē Konstantīns Konstantinovs

Juris Miņins
Juris Miņins

Miris pasaules rekordists vilkmē Konstantīns Konstantinovs
Konstantīns Konstantinovs
Foto: Jurijs Gucans, prokachkov.ru

Kā savos sociālo tīklu kontos ziņo Starptautiskā klasiskā pauerliftinga federācija (WRPF) un tās vadītājs Kirils Sareičevs, šodien ir miris pasaules rekordists vilkmē, Latvijas atlēts Konstantīns Konstantinovs.

Kā šovakar savās sociālo tīklu publikācijās ir paziņojusi WRPF federācija un tās vadītājs Kirils Saričevs, ir miris viens no tās atpazīstamākajiem un labākajiem atlētiem Konstantīns Konstantinovs. Vēlāk šo ziņu apstiprināja arī vairāki citi federācijas vadošie sportisti. Par nāves iemesliem pagaidām nekas nav zināms.

Konstantīns Konstantinovs piedzima 1978. gada 6. jūnijā, Liepājā un ar sportu sāka nodarboties jau agrā bērnībā, kad trenējās vispirms vingrošanā, bet vēlāk – cīņā. Savukārt jau no deviņu gadu vecuma sāka darboties svaru zālē, lai gan pilnībā pauerliftingam Konstantinovs pievērsās 17 gadu vecumā.

Startējot starptautiskās sacensībās (WPC un GPC federācijās, kā arī komercmačos) Konstantīns, kura "kaujas svars" labākajos gados bija ap 130 kg (augums – 191 cm) bija kļuvis par pasaules čempionu kā junioriem, tā pieaugušajiem.

Tiesa, savu vārdu pauerliftinga vēsturē Konstantīns Konstantinovs, kurš ikdienā strādāja par miesassargu, sadarbojoties ar ASV kompānijām, ierakstīja kļūstot par vienu no planētas labākajiem atlētiem vilkmes vingrinājumā, kurā viņam pieder divi pasaules rekordi (neatkarīgi no federācijas) – svara kategorijā līdz 125 kg viņš ir izvilcis 411 kg (2005. gadā, IPF), bet kategorijā līdz 140 kg viņa labākais rezultāts ir 426 kg (2009. gadā AWPC), kas, turklāt, ir paveikts bez jostas un ir visu laiku labākais rezultāts (neatkarīgi no federācijas un svara kategorijas), kas oficiālās sacensībās (un ar dopinga kontroli) uzstādīts šādā veidā.

Pēdējos gados Konstantīna Konstantinova uzrādītie rezultāti sacensībās vairs nebija tik iespaidīgi, taču tas ir saistīts gan ar vecumu, gan ar to, ka viņš mocījās ar dažādiem savainojumiem. Tomēr ir jāatzīmē, ka neskatoties uz visām nebūšanām, Konstantinovs palika sportā un paralēli saviem startiem arī piedalījās WRPF federācijas sacensību tiesāšanā.