Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Koha - pieckārtējā Ventspils gada sportiste

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Koha - pieckārtējā Ventspils gada sportiste
Rebeka Koha. Foto: Sick Angles / IWF

Piektdienas vakarā Ventspils Kultūras centrā notika ikgadējais pasākums "Gada atzinība sportā". Jau piekto reizi par Ventspils labāko sportisti tika atzīta pasaules čempionāta bronzas medaļniece un Eiropas čempione svarcelšanā Rebeka Koha, bet labākais atlēts ir Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētājs Kārlis Lasmanis.

Labākā sportiste - Rebeka Koha

Eiropas pieaugušo čempionātā svarcelšanā 1. vieta summā (220kg). Pasaules pieaugušo čempionātā 3. vieta summā (227kg). Pasaules junioru čempionātā 1. vieta summā (219kg). Eiropas junioru čempionātā 1. vieta summā (220kg).

20 gadus vecā Koha jau piekto reizi nopelnījusi šādu atzinību, panākot svarcēlāju Artūru Plēsnieku, kurš ir pieckārtējais Ventspils labākais sportists.

Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers pasniedza balvu olimpiskās vienības sportistei Rebekai Kohai par mērķtiecību, izciliem sasniegumiem svarcelšanā un Latvijas vārda popularizēšanu pasaulē.

Labākais sportists - Kārlis Lasmanis

Latvijas ielu basketbolā 3x3 izlases sastāvā Eiropas kausa izcīņā Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē izcīnījis 2. vietu un Pasaules tūres finālturnīrā Pekinā, startējot vienā komandā ar Nauri Miezi, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu, ieguva 2. vietu.

Labākais treneris - Eduards Andruškēvičs/Viktors Ščerbatihs

Svarcēlāju Rebekas Kohas, Ritvara Suhareva, Artūra Plēsnieka, Vadima Koževņikova un Danielas Ivanovas treneri, kuru audzēkņi 2018. gadā izcīnījuši godalgotas vietas Eiropas čempionātā pieaugušajiem, kā arī pasaules un Eiropas junioru un jauniešu čempionātos.

Labākā sporta komanda - basketbola klubs "Ventspils"

Desmito reizi kļuva par Latvijas čempioniem finālsērijā ar 4-2 pārspējot VEF Rīga komandu. Startē arī Čempionu līgas turnīrā.

Cerība sportā - Rūta Lasmane

Pasaules U20 čempionātā trīssoļlēkšanā izcīnīja 5. vietu ar rezultātu 13.54m. Sasniedza divus Latvijas junioru rekordus. Latvijas U20 čempionāta uzvarētāja trīssoļlēkšanā.

Mūža ieguldījums sportā - Māris Grīva

Viens no leģendārākajām Latvijas sporta cilvēkiem. Darba mūžu veltījis sportam. Māris Grīva ir 1980.gada olimpiskā čempiona šķēpa mešanā Daiņa Kūlas treneris un kādreizējā Latvijas rekordista, trīs olimpisko spēļu (2000, 2004, 2008) dalībnieka šķēpmetēja Ērika Raga treneris, kā arī 2012. gada Londonas olimpisko spēļu dalībnieces tāllēkšanā Laumas Grīvas treneris. Māris Grīva šobrīd turpina darbu ar talantīgiem vieglatlētiem.

Ventspilnieku simpātija sportā - hokeja klubs "Venta 2002" - otro gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas hokeja 1. līgas čempioniem.

Balvu ieguvēji tika sveikti deviņās nominācijās. Astoņās nominācijās uzvarētājus noteica profesionāli jomas pārstāvji - Sporta komisija un Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komiteja, bet nominācijā “Ventspilnieku simpātija sportā” uzvarētāju noteica tikai un vienīgi iedzīvotāju balsojuma rezultāti.

Pasākuma laikā tika demonstrēta filma par 2018.gada nozīmīgākajiem notikumiem Ventspils sportā, kā arī apmeklētājus priecēja mūziķis Daumants Kalniņš un Ventspils Bigbends Renāra Lāča vadībā.

Ventspils "Gada atzinība sportā", uzvarētāju arhīvs

GadsSportisteSportists
2008Sinta OzoliņaViktors Ščerbatihs
2009Madara PalameikaHaralds Silovs
2010Lauma GrīvaHaralds Silovs
2011Lauma GrīvaArtūrs Plēsnieks
2012Madara PalameikaArtūrs Plēsnieks
2013Rebeka KohaArtūrs Plēsnieks
2014Rebeka KohaMārtiņš Rubenis
2015Sinta OzoliņaArtūrs Plēsnieks
2016Rebeka KohaArtūrs Plēsnieks
2017Rebeka KohaRitvars Suharevs
2018Rebeka KohaKārlis Lasmanis

Izmantotie resursi:
ventspils.lv

  +1 [+] [-]

, 2019-01-26 21:39, pirms 5 gadiem
Aivars pilsētu ar rītdienu ir pataisījis par pilsētu bez tagadnes. Visu cieņu Rebekai, bet, ja meitene svarcēlāja 5x kļūst par ļoti bagātas pilsētas gada sportisti...
Protams, apsveicu Rebeku!

     [+] [-]

, 2019-01-26 21:49, pirms 5 gadiem
Леонидс Грецкис rakstīja: Aivars pilsētu ar rītdienu ir pataisījis par pilsētu bez tagadnes. Visu cieņu Rebekai, bet, ja meitene svarcēlāja 5x kļūst par ļoti bagātas pilsētas gada sportisti...
Protams, apsveicu Rebeku!
Nosauc labāko no Ventspils (sievietēm).

  +1 [+] [-]

, 2019-01-26 22:48, pirms 5 gadiem
Gada cilvēks - Aivars.