Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Jūlija sākumā Ogrē notiks jauno spēkavīru atlase

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Jūlija sākumā Ogrē notiks jauno spēkavīru atlase
Publicitātes foto

Nākamā mēneša sākumā, 1. jūlijā, Ogrē, Stirnu ielā 6, no pulksten 10.00 līdz 16.00 notiks ikgadējā jauno spēkavīru atlase amatieru grupai. Šoreiz tā tiks organizēta ne vien kā sacensības, bet arī kā pieredzes apmaiņa un vērtīgi treniņi kopā ar mūsu valsts labākajiem spēkavīriem.

"Amatieru sacensību" organizators, pazīstamais spēkavīrs un nu jau treneris Agris Kazeļņiks norāda, ka uz atlasi tiek aicināti sevi apliecināt griboši jaunieši, kuri ir fiziski spēcīgi un sportiskās aktivitātes ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Jaunieši, kuri izvēlas sevi pilnveidot sporta zālē un tādā veidā rūpējas par savu fizisko kondīciju. "Šāda veida spēkavīru sacensības jaunajiem talantiem rīkojam ik gadu. Tā ir iespēja ikvienam pierādīt savus spēkus, gūt pieredzi no labākajiem spēkavīriem Latvijā, kā arī no treneriem, un vienlaikus iesaistīt spēkavīru sportā jaunus atlētus. Labākajiem sezonas laikā noteikti dosim iespēju startēt vairākās sacensībās un cīnīties plecu pie pleca ar pieredzējušākiem vīriem amatieru grupā. Galvenais uzdevums ir ne vien radīt iekšējo konkurenci spēkavīru vidū, bet arī nodrošināt sporta veida turpinājumu nākotnē," atklāj Kazeļņiks.

Dalībnieku spēku un varēšanu pārbaudīs, liekot viņiem izpildīt vairākus vingrinājumus. Piemēram, fermera pastaigu (50 metru garā distance) uz laiku, katrā rokā turot 100 kilogramus. Apolona stieņa celšanu, kura svars 80 kg, smaguma vilkšanu no zemes uz reižu skaitu (aptuveni 240 kg). Jāceļ būs 60 kg smaga hantele uz reizēm un jānes arī nēši, to svars sākot no 240 kg, kā arī būs citi zināmi vingrinājumi. Visu uzraudzīs elites grupas atlēti, pats Agris Kazeļņiks, kā arī Latvijā un ārpus mūsu valsts robežām zināmais Dainis Zāģeris.

Ikvienam interesentam būs iespēja konsultēties un sacensībām sagatavoties kopā ar pieredzējušiem spēkavīriem Agri Kazeļņiku, Ivaru Grahoļski, Arti Plivdu un Aivaru Šmauksteli. "Amatieru sacensību" interesentus aicinām pieteikties, rakstot uz e-pasta daresi strongagris@inbox.lv.