Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Latgales kausā uzvaru izcīna Aizkraukle, mājinieki – 2.vietā

Andrejs Siliņš

Latgales kausā uzvaru izcīna Aizkraukle, mājinieki – 2.vietā
Foto: Latvijas Pauerliftinga federācija

28.septembrī norisinājās tradicionālais Latgales Kauss - Rēzeknes pilsētas atklātais čempionāts spiešanā guļus bez ekipējuma. Tas bija Latvijas Kausa 14.posms. Šogad Latgales kausa sacensībām apritēja jau 13 gadi. Gadu gaitā Latgales Kauss ir iemantojis popularitāti sportistu vidū. Katru gadu sacensības pulcē vairākus desmitus sportistus no dažādām sporta komandām un pilsētām.

Šogad sacensībās piedalījās 75 atlēti no 8 dažādām komandas. Komandu kopvērtējumā 1.vietu izcīnīja Aizkraukles sporta centrs, aiz sevis atstājot mājiniekus – Rēzeknes pilsētas sporta pārvaldi, savukārt godalgoto trīnieku noslēdz Bauskas atlēti.

Pēc Vilksa koeficienta, ņemot vērā sportista personīgā svara attiecību pret uzspiestajiem kilogramiem uz svaru stieņa, tika noteikti labākie atlēti.

Absolūti labākās dāmas godu izcīnīja Anastasija Matvejeva (Rēzeknes pilsētas sporta pārvalde), kura spēja tikt galā ar 62,5kg smagu svaru stieni, 2.vietā – Natālija Lapuha (Aizkraukle), kuras rezultāts – 55kg, 3.vietā ir Guna Teilāne ( Rēzekne), ar rezultātu – 50kg.

Plaši pārstāvēta bija Open grupa. Absolūti labākais šajā grupā ir Andžejs Ribakovs ( Rēzekne). Viņš spēja pieveikt 210kg smagu svaru stieni. 2.vietā – Gvido Taube (Bauska), kura rezultāts – 230kg. Savukārt 3.vietā Ernests Višķers (Rēzekne) ar 150kg.

Arī jauniešu grupā lieliski rezultāti. Absolūti labākā jaunieša titulu izcīnīja Ņikita Krilovs (Rēzekne), kurš tika galā ar 85kg smagu svaru stieni, 2.vietā – Sandris Saskovs (Bauska) ar 152,5kg, 3.vietā – Kristaps Pucevičs (Madona), kura rezultāts – 95kg.

Par absolūti labāko junioru kļuva Lauris Pojasņikovs (Aizkraukles sporta centrs), kurš pieveica 135kg smagu svaru stieni, 2.vietā – Rūdolfs Vilcāns (Bauska) ar 125kg, 3.vietā – Maksims Barkanovs (Rēzekne) ar 132,5kg.
Arī mūsu veterāni cīnījās godam. Absolūti labākais Veterāni 1 grupā ir Zidrjus Sabalausks (Jēkabpils), kura rezultāts 180kg, 2.vietā – Dzintars Roga (individuāli) ar 200kg, 3.vietā – Valērijs Judins (Rēzekne) ar 152,5kg.

Par absolūti labāko Veterāni 2 grupā kļuva Sergejs Burilovs (Bauska) ar rezultātu – 140kg, 2.vietā – Vladimirs Bogdanovs (Rēzekne) , kurš tika galā arī ar 140kg, 3.vietā – Aigars Upelnieks (“Apolons”) ar rezultātu – 160kg.
Veterāni 3 grupā absolūti labākā titulu izcīnīja Dainis Reinholds (Aizkraukles sporta centrs), kurš pieveica 192,5kg, 2.vietā – Jānis Babris (individuāli) ar 150kg, 3.vietā – Ivans Raukenas (“Apolons”) ar 107,5kg.

Grupā Veterāni 4 absolūti labākā godu izcīnīja Staņislavs Filipovs (Madona) ar rezultātu 105kg, 2.vietā – Valērijs Legajevs (Rēzekne) ar 100kg, 3.vietā – Valērijs Belkins (Rēzekne) ar 92,5kg.
Vairāk par rezultātiem – Latvijas Pauerliftinga mājaslapā.

Sacensības organizēja Latvijas Pauerliftinga Federācija sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas domes Sporta pārvaldi. Pasākumu līdzfinansēja Izglītības un zinātnes ministrija. Sacensības atbalstīja veikals sp.lv., Rēzeknes pilsēta.

Informāciju sagatavoja
Inita Savicka
Latvijas Pauerliftinga federācijas
Sabiedrisko attiecību speciāliste