Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Mākslas vingrošanas vadītāja: "Mums ir vajadzīgi zēni"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Mākslas vingrošanas vadītāja: "Mums ir vajadzīgi zēni"
Jana Kudrjavceva un Margarita Mamuna - planētas labākās mākslas vingrotājas Rio
Foto: Vladimirs Veļengurins, kp.ru

Krievijas Mākslas vingrošanas federācijas prezidente Irina Vinere-Usmanova uzskata, ka šī sporta veida attīstībai nepieciešama zēnu piesaistīšana.

Kā zināms, atšķirībā no sporta vingrošanas, mākslas vingrošanā tradicionāli startē tikai sieviešu kārtas pārstāves.

Irina Vinere-Usmanova: "Mums jāpiesaista zēni, jo monosports pamet olimpisko spēļu programmu. Lai mākslas vingrošana attīstītos, noteikti ir vajadzīgi zēni. Sinhronajā peldēšanā jau parādījušies zēni. Boksā, cīņā, svarcelšanā un futbolā parādījušās meitenes, tāpēc mums vajag zēnus. Ideja par zēniem [mākslas vingrošanā] sākotnēji neguva atbalstu starptautiskajā federācijā. Japānā piedalās arī zēni, tur ir spēcīga sagatavotība, vīrišķība, veiklums un spēks. Viņam lido lecamaukla, un viņš izpilda divkāršo salto. Zēni jāņem no akrobātikas un sporta vingrošanas."

Atgādinām, ka krievu mākslas vingrošanas vadītāja vakar paziņoja, ka pēdējo trīs gadu pasaules čempione Jana Kudrjavceva kājas lūzuma seku dēļ faktiski beidz karjeru. Pati sportiste gan ir citās domās. "Godīgi sakot, ļoti izbrīnījos, uzzinot šādu jaunumu. Vēl neesmu domājusi par karjeras beigšanu. Viss ir atkarīgs no operācijas - ja pēc tam būs iespējams startēt, tad palikšu sportā. Arī tad, ja nāksies ciest. Šobrīd nevaru pateikt: palieku vai aizeju," norāda Jana Kudrjavceva.

Riodežaneiro olimpiādes mākslas vingrošanas daudzcīņā dubultuzvaru izcīnīja Krievijas pārstāves - zeltu ieguva Margarita Mamuna, bet galvenā favorīte Jana Kudrjavceva tika pie sudraba.

Izmantotie resursi:
rsport.ru
tass.ru
life.ru

  +6 [+] [-]

, 2016-11-30 00:50, pirms 7 gadiem
Meitenēm vajag zēnus
Tas ir tikai dabiski

  +3 [+] [-]

, 2016-11-30 00:51, pirms 7 gadiem
Žēl ka pie mums šis skaistais sports nav uz viļņa

  +2 [+] [-]

, 2016-11-30 01:06, pirms 7 gadiem
skaistas gan tās vingrotājas... uz to tad vienu paceļu... %#&@^€

     [+] [-]

, 2016-11-30 02:39, pirms 7 gadiem
Sportu jau izvēlas vecàki...normāli, ar galvu domājošie Latvijà izvēlas hokeju - tur nav melno konkurences un var nopelnīt spēlējot profesionāli...ja ir vecākiem vēlme uz mākslu, tad puiku sūtīs uz baletu...

  +1 [+] [-]

, 2016-11-30 09:03, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Sportu jau izvēlas vecàki...normāli, ar galvu domājošie Latvijà izvēlas hokeju - tur nav melno konkurences un var nopelnīt spēlējot profesionāli...ja ir vecākiem vēlme uz mākslu, tad puiku sūtīs uz baletu...
Ar hokeju Latvijā neko nenopelnīsi! Piedod atvaino!

  -2 [+] [-]

, 2016-11-30 22:42, pirms 7 gadiem
Latvija tik ar zagsanu var nopelniit.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-30 22:51, pirms 7 gadiem
Mākslas vingrošanā zēnus nevajag. Vairs jau nav tjipa Kaligulas laiki. Katram savs - daile un grācija meitenēm, spēks večiem. Ir entie sporta veidi kur piedalās abi dzimumi, bet - nu mākslas vingrošana džekiem - piedodiet, atvainojiet... sorry, lai cik es esmu atvērts ... bet nu garām..