Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Komanda "Ogres Milži" ar 1. numuru piesaka Vējoni

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Komanda "Ogres Milži" ar 1. numuru piesaka Vējoni
Kopbilde pēc mača "Prezidents pret prezidentu"
Foto: Ritvars Raits

Ogres novada atklātā čempionāta basketbolā 2.līgā spēlēs 12 vienības. Kā pēdējā tika pieteikta komanda "Ogres Milži", kuras sastāvā ir daži ļoti pazīstami uzvārdi, tiesa – vairāk politiķu aprindās.

Ar pirmo numuru un spēka uzbrucēja pozīcijā spēlēs Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Otrs spēka uzbrucējs šajā komandā būs Ogres novada domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis, kurš reizē ir arī Basketbola kluba "Ogre" prezidents. No Ogres novada pašvaldības darbiniekiem sastāvā vēl iekļauti izpilddirektors Pēteris Dimants, projektu vadītājs Pēteris Preiss, kā arī pašvaldības aģentūras "Ogres Namsaimnieks" vadītājs direktors Aigars Briedis. Vēl komandā spēles Ronalds Štrauhs, Emīls Mangulis, Rolands Zarakovskis, Matīss Palsāns, Māris Čekels un Kristaps Ēdolfs.

Apskatot komandas pieteikumu, var secināt, ka nosaukums "Ogres Milži" nav nejauši izvēlēts, jo tikai viens spēlētājs īsāks par 1.90 m, bet viens ir virsdivmetrinieks. Komandas vidējais garums – 1.93 m. Ar tādiem auguma parametriem nevar palepoties katra 1.līgas komanda. Otra nozīme nosaukumam varētu būt no mūzikla "Ogres Zilo kalnu milzis", kuram mūziku savulaik sacerēja Artūrs Mangulis.

Ļoti iespējams, ka ideja par basketbola komandas izveidošanu un startu Ogres novada čempionātā radusies pēc ielu basketbola mača "Prezidentu pret prezidentu", kas notika Ogres pilsētas svētku laikā 1.augustā. Toreiz Artūra Manguļa komanda ar 15:13 uzvarēja Raimonda Vējoņa komandu, kurā no "Ogres Milžu" sastāva spēlēja arī Pēteris Dimants un Pēteris Preiss.

Šajās brīvdienās "Ogres Milžiem" spēles novada čempionātā vēl nav paredzētas. Informācijai iespējams sekot: ŠEIT