Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Grieķu klubs pēc izkrišanas liek leģionāriem pašiem pirkt mājupceļa biļetes

Andrejs Siliņš

Grieķu klubs pēc izkrišanas liek leģionāriem pašiem pirkt mājupceļa biļetes
Markuss Pouslijs

Grieķijas basketbola čempionātā jau sākušās izslēgšanas turnīra spēles, bet "Koroivos" komandai tās iet secen un vēl vairāk - komanda pēdējā kārtā piedzīvoja zaudējumu, kā rezultātā izkrita uz otro līgu. Tas sadusmoja kluba vadību un vairākiem komandu pārstāvošajiem leģionāriem tika atceltas rezervācijas mājupceļa biļetēm.

"Koroivos" pēdējā regulārās sezonas spēļu kārtā ar 82:85 mājās piekāpās komandai, kas vairs nevarēja nosargāt vietu elitē - "Trikala". Zaudējums nozīmēja, ka arī pašai "Koroivos" jāpaliek priekšpēdējā pozīcijā un jāatstāj elite, nākamajā sezonā atgriežoties pēc spēka otrajā līgā.

Komandā spēlēja seši amerikāņu basketbolisti, četri no tiem bija rezultatīvākie sezonas pēdējā mačā un divi no viņiem - Džeihils Kārsons un Markuss Puslijs - ceturtdien publiskoja informāciju par kluba izdarībām. Proti, kluba vadība uzskatīja, ka zaudējums pēdējā kārtā saistīts ar spēļu sarunāšanu, un vainīgie esot tieši amerikāņi. Par to Kārsons un Pouslijs uzzināja brīdī, kad jau bija lidostā, lai dotos mājupceļā. "Ģenerālmenedžeris man lika strikti nodot informāciju, ka atcēlis jūsu lidojuma rezervāciju. Viņš atvadās ar vēlējumu, ka dzīve jums atmaksās par to, ko nodarījāt "Koroivos"," abi viesspēlētāji šādu tekstu saņēma īsziņā no kluba menedžera.

Eiropas praksē pieņemts, ka viesspēlētājiem līgumā noteikts "turp un atpakaļ" lidojumu skaits, ko drīkst izmantot gan pašu, gan draugu vai radinieku vajadzībām sezonas laikā. Acīmredzot, Kārsons un Pouslijs savus lidojumus nebija izmantojuši, tāpēc klubam bija pienākums iegādāties biļetes arī mājupceļam pēc sezonas. Ierodoties lidostā abi uzzināja, ka rezervācijas atceltas.

"Ģenerālmenedžeris un prezidents mūs nepatiesi apsūdz, ka esam atdevuši spēli un pieņēmuši kukuļus, tas ir pilnīgs neprāts! Esmu izrādījis tikai cieņu un smagi strādājis šīs komandas un pilsētas labā deviņu mēnešu garumā, lai gan neviena alga netika izmaksāta laikā.[..] Es nenāku no vietas, kur spēles tiek atdotas. Basketbols ir dzīvesveids, kā varam padarīt sevi, savu un mūsu ģimeņu dzīvi labāku. Neprāts, ka klubs šādi cenšas aptraipīt mūsu vārdus. Šis ir tikai mans pirmais gads Eiropā un otrais profesionāļos. Un neviens no kluba nebija pietiekoši vīrišķīgs, lai visu to pateiktu sejā. Tā vietā spēlētāji tiek atstāti svešā lidostā vieni paši... Pārdzīvoju par pēdējo zaudējumu, bet pēc šādas gļēvulīgas rīcības esmu priecīgs, ka tur vairs nebūs komanda un spēlētājiem nekad vairs nebūs jāsaskaras ar kaut ko šādu," savā "Twitter" kontā rakstīja Pouslijs. "Dieva ceļi ir neizdibināmi. Ļaušu Viņam ar šo visu tikt galā."

Atbalstu spēlētājiem pauduši arī citi basketbolisti. Bijušais "Koroivos" senegāliešu centrs Šeiks Sanē, kurš tagad spēlē Japānā, atklājis, ka klubs palicis parādā, bet viņš vairs necerot to atgūt. Savukārt Eirolīgas zvaigzne, Atēnu "Panathiniakos" aizsargs Maiks Džeimss norādījis, ka iegādāsies biļetes abiem spēlētājiem, ja tas aizvien ir nepieciešams. Tāpat Džeimss atgādinājis amerikāņu vidū pēdējos gados kultivēto ideju par Spēlētāju savienības izveidošanu arī Eiropas basketbolā, līdzīgi kā tas ir Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Savulaik "Koroivos" klubā spēlējuši arī vairāki Latvijā bijuši basketbolisti - Īsu brīdi Liepājā pabijušais Devonte Polards, kā arī Latvijas čempions VEF sastāvā Roberts Lauerijs un pašreizējais VEF aizsargs, bijušais jūrmalnieku basketbolists Kens Brauns. Klubs Grieķijas elitē atgriezās tikai 2014. gadā, bet tagad pēc čeriem gadiem augstākajā līgā nākamajā sezonā atkal spēlēs pēc spēka otrajā līgā.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-18 09:07, pirms 6 gadiem
pareiza attieksme... es arī uz darbu braucu par savu naudu un pienākumus pildu kārtīgi un neko nešņaucu