Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā skvošā dominē jaunie jelgavnieki

Latvijas čempionātā skvošā dominē jaunie jelgavnieki
Foto: www.squash.lv

Latvijas čempionātā skvošā junioriem jelgavnieki dominēja ar lielāko pārstāvniecību un izcīnīto godalgu skaitu. Jelgavnieki izcīnīja sešas dažāda kaluma medaļas, un no 25 junioriem, kas piedalījās Latvijas čempionātā, 12 bija Baibas Lulles trenētie jelgavnieki.

Vecāko puišu BU19 grupā, kurā tiek izcīnīts arī Latvijas čempiona tituls, šogad nepārstpēts palika pieredzējušais 17 gadīgais skvoša spēlētājs Ņikita Opletins no Rīgas, kurš šogad veiksmīgi startējis arī pieaugušo turnīros. Sudrabs jelgavniekam Kārlim Kaltiginam, bronza - Paulam Rozenvaldam no Jelgavas, kurš pagājušā gadā vēl būdams 8 gadu vecs, sensacionāli kļuva par Latvijas junioru čempionu. Jau nākamnedēļ Pauls Rozenvalds dosies uz vienu no lielākajiem un prestižākajiem skvoša turnīriem - French Junior Open, kur viņam gan nāksies cīnīties arī pāris gadus vecākiem spēlētājiem.

Meiteņu GU19 grupā visu pjedestālu aizņēma jelgavnieces. Tikai piecos sīvos geimos jaunā Latvijas čempione, 16 gadīgā Loreta Rozenfelde pārspēja savu treniņu partneri, 14 gadīgo Elīzu Čapļu. Bronza arī jelgavniecei - Lāsmai Vasiļjevai.

Pauls Rozenvalds nepārspēts palika sava vecuma - BU13 grupā. Otrais rīdzinieks Rikards Vinniks, trešais - Niks Kozlovskis, kurš cīņā par bronzu piecos geimos pārspēja jelgavnieku Augustu Ūbeli, kurš, tāpat kā pirms gada, atkal palika vietu aiz pjedestāla. Pirmo vietu sadalījums ir identisks pagājušā gada čempionātam. BU13 bija kuplākā grupa, kurā startēja 11 dalībnieki.

Nelielā dalībnieku skaita dēļ kopā ar BU19 grupu spēlēja BU15 jaunieši, bet ar GU19 meitenēm - GU 13 grupas spēlētājas, kurus apbalvoja atsevišķi, vērtējot rezultātus savā grupā. Starp BU15 puišiem labākais bija ķekavnieks Jānis Plūme, otrais - raketlonists Pēteris Jēgers no Rīgas, trešais - madonietis Edgars Arsentjevs. GU13 pirmā rīdziniece Laura Zeļģe, otrā - Anna Esiņa no Pļaviņām.

Vienlaicīgi ar junioru turnīru, notika arī Latvijas čempionāts seniroriem 35+ un 45+ vecuma grupās. Senioru 35+ grupā 16 dalībnieku konkurencē uzvarēja Lauris Rozenvalds no Rīgas, otrais - pagājušā gada uzvarētājs liepājnieks Ivars Liepiņš, trešais - Gints Cīrulis no Salaspils. 45+ grupā zelts Rinaldam Krūklim no Rīgas, sudrabs - skvoša kūrētājam un kortu īpašniekam Madonā - Voldemāram Svilānam, bronza - Aleksandram Sautinam no Rīgas.

12.Latvijas čempionāts skvošā šogad sākās ar junioru un senioru turnīru 15.februārī, Rīgā Zelta Boulinga un Skvoša centrā. Nedēļu vēlāk, 22. un 23.februārī turpat notiks arī pamatturnīrs, lai noskaidrotu šobrīd spēcīgākos Latvijas skvoša spēlētājus.

Latvijas skvoša federācijas valdes priekšsēdētājs Raivis Lucijanovs atzīmē pieaugošo skvoša popularitāti, par ko nepārprotami liecina arī junioru skaita pieaugums. Latvijas Skvoša federācija pēdējā gada laikā nopietnāk pievērsusies junioru skvoša veicināšanai, organizējot junioru treniņu seminārus, Baltijas junioru turnīrus, iespēju robežās atbalstījusi talantīgāko jauno spēlētāju dalību ārvalstu turnīros. Jau vairākus gadus juniorus Jelgavā trenē Baiba Lulle, Madonā - Voldemārs Svilāns, Ķekavā - Andis Ozols, šosezon Rīgā jauno spēlētāju treniņu grupu izveidojis arī pieredzējušais treneris Arnis Tihvinskis. Ar skvošu bērni sākuši nodarboties arī Pļaviņās.

“Mums gan vēl ir jādomā, kā piesaistīt spēlētājus visās vecuma grupās. Jā, Latvijas čempionātā bija ļoti daudz zēnu BU13 grupā, tāpat arī meitenes vecākajā grupā, bet ir arī vecuma grupas ar “lielām izaugsmes iespējām”. Mums jādomā, kā iesaistīt vidusskolēnus, kā ieinteresēt augstskolas un studentus,” rezumē Raivis Lucijanovs.

“Vēl arī apspriedīsim Latvijas čempionātā organizatoriskos jautājumus. Līdz šim bija ierasts, ka Latvijas čempionāts jurioriem notiek vienlaicīgi ar senioriem, un abi šie turnrīri notiek nedēļu pirms Latvijas čempināta kungiem un dāmām. Un visi šie turnīri ierasti notika Zelta boulinga un Skvoša centrā, jo tā ir vienīgā vieta Latvijā, kur vienkopus ir 8 skvoša korti. Bet, jau jau junioriem tik un tā atvēlējām vien pāris kortus, tad junioru čempionātu tikpat labi varējām rīkot arī cituviet, tai skaitā arī Jelgavā un Liepājā,” norāda Raivis Lucijanovs.

“Eiropas un arī Pasaules skvoša kalendāros katru gadu tiek noteikti divi iespējamie laiki nacionālo čempioinātu rīkošanai. Viens laiks ir februāri, kad mēs jau rīkojam Latvijas čempionātu, otrs ir jūnija sākumā, kuru mēs neizmantojam. Laiks jūnija sākumā būtu ļoti labs piemērots juniru turnīram, jo tad būtu iespējams rezumēt mācību gada laikā paveikto treniņos,” ierosina Raivis Lucijanovs.

12.Latvijas čempionāta skvošā junioriem un senioriem rezultāti

BU19
1. Ņikita Opļetins (Rīga)
2. Kārlis Kaltigins (Jelgava)
3. Pauls Rozenvalds (Jelgava)

BU15
1. Jānis Plūme (Ķekava)
2. Pēteris Jēgers (Rīga)
3. Edgars Arsentjevs (Madona)

BU13
1. Pauls Rozenvalds (Jelgava)
2. Rikards Vinniks (Rīga)
3. Niks Kozlovskis (Rīga)

GU19
1. Loreta Rozenfelde (Jelgava)
2. Elīza Čapļa (Jelgava)
3. Lāsma Vasiļjeva (Jelgava)

GU13
1. Laura Zeļģe (Rīga)
2. Anna Esiņa (Pļaviņas)

35+
1. Lauris Rozenvalds (Rīga)
2. Ivars Liepiņš (Liepāja)
3. Gints Cīrulis (Salaspils)

45+
1. Rinalds Krūklis (Rīga)
2. Voldemārs Svilāns (Madona)
3. Aleksandrs Sautins (Rīga)

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Skvoša federācija