Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Pāvulāns un Mackeviča kārtējo reizi nepārspēti Latvijas čempionātā skvošā

Ints Megnis
Ints Megnis

Pāvulāns un Mackeviča kārtējo reizi nepārspēti Latvijas čempionātā skvošā
Ineta Mackeviča. Foto no sportistes Facebook profila

Par Latvijas čempionu skvošā jau četrpadsmito gadu pēc kārtas kļuvis Aleksandrs Pāvulāns, bet sievietēm Ineta Mackeviča čempiones titulu izcīnīja devīto reizi.

Dāmām vienīgā Latvijas profesionāle Mackeviča visas spēles pārliecinoši uzvarēja ar 3-0. tostarp finālspēli pret jelgavnieci Baibu Lulli, kurai līdz ar to čempionāta sudrabs. Cīņā par bronzas godalgu Rīgā studējošā madoniete Liene Rieba ar 3-0 pārspēja citu jelgavnieci Elīzu Dombrovsku. Pērn Lullei bija bronza, bet Riebai - sudrabs.

Tāpat kā pērn, Latvija izmantoja iespēju nacionālo čempionātu sieviešu "Open" grupā pieteikt kā nacionālā līmeņa PSA reitinga turnīru ar balvu fondu 1000 dolāru apmērā, kurš starp uzvarētājām tika sadalīts proporcijās 70%, 20% un 10%. Uzvara Latvijas čempionātā Inetai Mackevičai ļāva nopelnīt arī PSA reitinga punktus. Pašlaik viņa profesionāļu līgā ieņem 69. vietu pasaulē, kas ir kāpums par 15 pozīcijām kopš iepriekšējā Latvijas čempionāta 2017. gada februārī.

Vīriešu Open/M1 grupā, kurā tiek izcīnīts Latvijas čempiona tituls, pirmo reizi finālā iekļuva viens no Latvijas skvoša pionieriem Gunārs Priževoits, kura Latvijas čempionātu kontā ir bronzas medaļas pirmajā un otrajā Latvijas čempionātā skvošā 2003. un 2004. gadā. Finālā Priževoits bija spiests atzīt Pāvulāna pārākumu ar 0-3, savukārt pusfinālā viņš pārspēja iepriekšējo trīs čempionātu sudraba godalgas ieguvēju Artūru Peredistiju, kuram šajā čempionāta bronza. Pērn bronzas medaļu izcīnīja Kaspars Purgailis, kurš šogad čempionātā nestartēja.

Vīriešu "Open" grupā šogad startēja 32 spēlētāji, kas ir jauns dalībnieku rekords. Dāmām no 16 pieteiktajām spēlētājām "Open" grupā startēja 15. Latvijas čempionāts pulcē spēcīgākos Latvijas skvoša spēlētājus, līdzšinējos čempionus un medaļniekus, kā arī daudzus amatieru skvoša spēlētājus. Medaļas un kausi tika izcīnīti arī amatieru vidū - sievietēm W2 un vīriešiem M2 grupās.

W2 grupā uzvara jelgavniecei Margitai Bitei, sudrabs rīdziniecei Inesei Bērziņai, bronza pļaviņietei Lanai Gasperovičai. M2 grupā visas medaļas rīdziniekiem - zelts Jānim Birkam, sudrabs Oļegam Solovjovam, bronza - Ivaram Bērziņam.

16. Latvijas čempionāts skvošā notika 10. un 11.novembrī Rīgā "Pepsi" skvoša centrā. Latvijas čempionāta pamatturnīrā piedalījās 78 spēlētāji - 56 vīrieši un 22 sievietes, bet kopā ar čempionāta dalībniekiem senioru un junioru kategorijās - 148 skvošisti, kas ir visu čempionātu rekords.

Latvijas čempionātā varēja piedalīties Latvijas Republikas pilsoņi, nepilsoņi un ārvalstu pilsoņi un pastāvīgie iedzīvotāji, kas vismaz trīs gadus ir pastāvīgi uzturējušies Latvijā un šajā periodā nav pārstāvējuši citu valsti atzītās skvoša sacensībās.

Informāciju sagatavoja:
Raivis Lucijanovs, LSF valdes priekšsēdētājs:

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja