Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Skvošiste Mackeviča pirmoreiz kvalificējas pasaules čempionātam

Ints Megnis
Ints Megnis

Skvošiste Mackeviča pirmoreiz kvalificējas pasaules čempionātam
Ineta Mackeviča. Foto: No sportistes Facebook profila

Latvijas vienīgā profesionālā skvoša spēlētāja Ineta Mackeviča pirmoreiz kvalificējusies pasaules čempionātam skvošā, kas no 23. februāra līdz 3. martam notiks Čikāgā. Šis ir ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas skvošā nebijis sasniegums.

Tiesības startēt pasaules čempionātā izcīnījuši 64 labākie vīriešu un sieviešu skvoša spēlētāji. 56 labākie kvalificējās saskaņā ar 2019. gada janvāra Pasaules skvoša rangu, bet astoņi ir uzaicinātie spēlētāji, kuri uzvarējuši pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīros, kā arī pasaules junioru čempioni. Ja kādam no šiem 8 spēlētājiem vietu čempionātā garantē vieta rangā vai kāds nevar piedalīties, tiek uzaicināti pēc reitinga nākamie spēlētāji. Tieši šāda iespēja pavērusies Mackevičai, kura PSA pasaules rangā šobrīd atrodas 63. pozīcijā.

Pirmajā spēlē pasaules čempionāta Mackevičai nāksies cīnīties ar kādu no pirmajām 32 reitingā esošajām spēlētājām. Pasaules čempionāta formāts paredz izstāšanos līdz ar pirmo zaudēto spēli.

"Protams, tās ir pasaules elites spēlētājas, bet nav tā, ka neviena no šīm 32 nebūtu uzvarama. Viss būs atkarīgs no pašas un pretinieces snieguma konkrētajā dienā, kā arī izlozes un veiksmes," spriež Mackeviča.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas sportiste no 6. līdz 10. februārim vēl startēs PSA reitinga turnīrā Sinsinati pilsētā ASV, kur viņa ir izsēta ar 9/16 numuru no 24 dalībniecēm.

Mackeviča ir deviņkārtēja Latvijas čempione skvošā un vienīgā Latvijas profesionālā skvoša spēlētāja. Skvošu viņa sāka spēlēt Liepājā, kur savulaik spēlējusi arī tenisu. Pašlaik treniņu bāze profesionālo prasmju attīstīšanai Mackevičai ir Vācijā.

Izmantotie resursi:
ZIŅAS / Mackeviča spēlēs pasaules čempionātā...