Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Mērķis izpildīts, tieksimies augšup

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vakar ar Igaunijas vīriešu un Maltas sieviešu izlases triumfu noslēdzās 5. Eiropas Nāciju kausa izcīņas turnīrs skvošā. Pirmo reizi šī turnīra vēsturē pie medaļām tika arī latvieši - vīriešu komandai bronzas medaļas.

Ar pusfināla un fināla spēlēm sestdien Rīgā, "Zelta Boulinga centrā" noslēdzās līdz šim lielākais skvoša turnīrs Latvijā, kas vienlaicīgi bija arī vislielākais Nāciju Kausa izcīņas turnīru vēsturē. Šis čempionāts, kas domāts tām komandām, kas vēl nav Eiropas skvoša elitē norisinās ik gadu un tajā drīkst piedalīties tikai tās komandas, kas nav iekļuvušas Eiropas 16 labāko skaitā. Ja kādai komandai izdodas Nāciju kausā uzvarēt divreiz, tad pēc tam tai "atvērts" ir tikai Eiropas komandu čempionāts.

Mūsu valsts pirmo reizi tajā startēja aizpērn, kad bijām piektie, bet pagājušogad palikām uzreiz aiz goda pjedestāla. Šogad, apzinoties savu izaugsmi un mājas faktoru, mērķējām uz trijnieku, bet cerējām uzvarēt.

Turnīrā startēja divas kungu un viena dāmu komanda. Otrajai izlasei bija iespēja krāt turnīru pieredzi, bet dāmas piedalījās pat ar trešo sastāvu, jo visas Latvijas labākās spēlētājas (izņemot Lindu Svilāni), bija aizņemtas ar darbu. Paldies jāsaka Baibai Lullei, kas piekrita piedalīties kā otrā rakete. Turnīra noslēgumā Latvijas vīriešu otrā izlase palika 14. vietā, bet sieviešu komanda ieņēma 6. vietu.

Galvenā uzmanība tomēr tika pievērsta mūsu vīriešu pirmajai izlasei, kuras sastāvā startēja: 1.Aleksandrs Pāvulāns 2.Arnis Tihvinskis 3.Gunārs Priževoits 4.Kaspars Purgailis

Turnīra nolikums vēstīja, ka savstarpēji tiekas pirmās, otrās un trešās raketes, bet ceturtais drīkst mainīt tikai trešo, trešais, savukārt otro utml. Apakšgrupu spēlēs, Latvija komanda, kā ceļarullis pārbrauca pāri visiem pretiniekiem, ¼ finālā to pašu izdarot ar Polijas komandu, un izloze diezgan veiksmīgi mums deva pusfinālā Gibraltāra komandu, kuru Eiropas čempionātā bijām uzvarējuši ar 4:1. Jāpiebilst, ka briti ir spēcīgākie skvoša pasaulē, bet Gibraltāra komandā pārsvarā spēlē angļu virsnieki. Lielbritānijas armijas skvoša meistarsacīkstes ir ārkārtīgi augsta līmeņa turnīrs. Un tomēr šī komanda bija diezgan "ņemama". Šī apziņa šoreiz nospēlēja pret mums, jo komandas kapteinis Aleksandrs Pāvulāns, kurš šajā turnīrā nezaudēja ne geima, izlēma Kasparu Purgaili, kas pašreiz ir labākā sportiskā formā par Gunāru Priževoitu, pietaupīt finālam, bet… pievīla Arņa Tihvinska kāja, un Arnis zaudēja spēli, pretiniekam, kuru bija jāuzveic, bet Gunārs nespēja neko likt pretī Gibraltāra 3.raketei, un nācās cīnīties ar horvātiem par bronzu. Šis uzdevums tika godam izpildīts, jo gan Aleksandrs Pāvulāns, gan Kaspars Purgailis guva pārliecinošas uzvaras, atnesot Latvijai pirmās medaļas.

Nākamgad brauksim pēc uzvaras!

Informāciju sagatavoja:
Roberts Klimovičs, ENCC preses sekretārs

     [+] [-]

, 2007-10-07 15:39, pirms 17 gadiem
cerams ka tochna peec uzwaras

     [+] [-]

, 2007-10-07 15:42, pirms 17 gadiem
ekh, jaanjem bija shogad.. trauma patrauceeja.. bet taads ir sports, nav ko suukstiities.. veiksmi taalaak..
Driiz buus arii Latvijas chempionaats. informaacija sekos..

     [+] [-]

, 2007-10-07 17:03, pirms 17 gadiem
Pavulāns ir spēlētājs, nevis domātājs Nebūtu izčakarējis Lapiņu, nebūtu jāņem bez cīņas izlasē "federkājis", kurš visu sačakarēja

     [+] [-]

, 2007-10-07 23:10, pirms 17 gadiem
sm72 - Kas izčakarēja Lapiņu un kurš ir federkājis? Par šito neko neesmu dzirdējis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-12-15 23:28, pirms 16 gadiem
Pag shitais ir arii sports vai tas ir taa kaa joks?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja