Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Par Latvijas čempioniem skvošā atkal kļūst Pāvulāns un Mackeviča

Andrejs Siliņš

Par Latvijas čempioniem skvošā atkal kļūst Pāvulāns un Mackeviča
Ineta Mackeviča un Aleksandrs Pāvulāns
Foto: squash.lv

6.un 7.aprīlī Boulinga un Skvoša centrā notika 11.Latvijas čempionāts skvošā, kurā stiprāko skvošistu titulus aizstāvēja līdzšinējie čempioni. Par Latvijas čempionu vīriešiem jau devīto reizi kļuva Aleksandrs Pāvulāns, sievietēm par četrkārtējo čempioni kļuva Ineta Mackeviča.

Dalībnieku skaits Latvijas čempionātā skvošā pēdējos gadus ir nemainīgi stablils – ap 80 dalībnieku pamatturnīrā, neskaitot juniorus un seniorus, bet aug spēles līmenis. Nākamgad čempionāts plānots nedaudz agrāk – janvāra beigās, februāra sākumā. Nākamsezon domāsim, kā čempionātam un līdz tam notiekošajiem turīriem piesaistīt vairāk jaunu spēlētāju, kas regulāri spēlē skvošu, bet nepiedalās sacensībās. Centīsimies arī vairāk attīstīt un atbalstīt junioru skvošu,” rezumēja Latvijas Skvoša federācijas valdes priekšsēdētājs Raivis Lucijanovs.

Finālspēlē Aleksandrs Pāvulāns ar 3:1 pārspēja Kasparu Purgaili, kuram tāpat kā pērn un pirms dieviem gadiem – sudrabs. Bronzas medaļu vīriešu konkurencē izcīnīja Arturs Peredistijs ar 3:1 pārspējot pieredzējušo Gunāru Priževoitu, kurš tāpat kā pērn uzreiz pirmais aiz goda pjedestāla.

Liepājniece Ineta Mackeviča, kas šogad sākusi spēlēt pasaules reitinga turnīros, finālspēlē (3:0) pārspēja pagājušā gada vicečempioni Baibu Lulli no Jelgavas. Trešā vieta juniorei no Madonas – Lienei Riebai, aiz pjedestāja atstājot rīdzinieci Gintu Sniedzīti.

Visas trīs medaļnieces maija sākumā pārstāves Latviju Eiropas komandu čempionātā, kas no 1. līdz 5.maijam no tiks Amsterdamā.

Sieviešu B grupā (reitinga pozīcija Latvijas Skvoša federācijas reitingā no 20. uz leju) uzvarēja rīdziniece Ilze Ārmane, sudrabs Jekaterinai Ecinai, bronza Ingai Kačevskai.

Uzvarētāji vīriešiem tika noskaidroti arī attiecīgā reitinga divās grupās. Uzvaru B grupā (reitingā no 25. vietas uz leju) izcīnīja Sandris Apels, sudrabs – ikgadējam čempionāta atbalstītājam Rinaldam Krūklim, bronza – Gintam Cīrulim.

C grupā (no 40.vietas uz leju) laurus plūca Mareks Stumbris (Rīga), otrais - madonietis Jānis Lapiņš, trešais jelgavnieks Mārtiņš Lavrenovs.

Latvijas čempionāta uzvarētāji senioru un junioru grupās tiks noskaidroti 13. februārī

Latvijas čempionāts ir apmeklētākās sacensības skvošā. Latvijas čempionātā var piedalīties Latvijas Republikas pilsoņi, nepilsoņi un ārvalstu pilsoņi un pastāvīgie iedzīvotāji, kas vismaz 3 gadus ir pastāvīgi uzturējušies Latvijā un šajā periodā nav pārstāvējuši citu valsti atzītās skvoša sacensībās.

Latvijas čempionātu organizē Latvijas Skvoša federācija(LSF). Čempionāts tiek līdzfinansēts arī no valsts budžeta. Latvijas čempionātu skvošā atbalsta arī “Stenders", “AB Medical Group Riga”, “Celtniecības plēvju centrs", reklāmas aģentūra “Leone”, Poligrāfijas grupa "Mūkusala".

Visi rezultāti pieejami Latvijas Skvoša federācijas mājaslapā SQUASH.LV

Vīrieši Open

Aleksandrs Pāvulāns (Rīga)
Kaspars Purgailis (Rīga)
Artūrs Peredistijs (Rīga)

Vīrieši B

Sandris Apes (Rīga)
Rinalds Krūklis (Rīga)
Gints Cīrulis (Salaspils)

Vīrieši C

Mareks Stumbris (Rīga)
Jānis Lapiņš (Madona)
Mārtiņš Lavrenovs (Jelgava)

Sievietes Open

Ineta Mackeviča (Liepāja)
Baiba Lulle (Jelgava)
Liene Rieba (Madona)

Sievietes B

Ilze Ārmane (Rīga)
Ekaterina Ecina (Rīga)
Inga Kačevska (Rīga)