Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Latvijas skvošistei bronza junioru turnīrā Dānijā

Andrejs Siliņš

Latvijas skvošistei bronza junioru turnīrā Dānijā
Ineta Mackeviča (priekšā)

Latvijas perspektīvākā skvoša spēlētāja, liepājniece Ineta Mackeviča izcīnījusi 3. vietu junioru sacensībās “Dunlop Danish Junior Open”, kas notika 3. un 4. oktobrī Dānijā.

Sacensības organizēja Dānijas skvoša federācija, tajās piedalījās jaunie spēlētāji no Dānijas, Lielbritānijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Francijas, Pakistānas vecuma grupās līdz 13, 15, 17 un 19 gadiem. Tā kā tikai nesen Inetai palika 17 gadi, viņai nācās sacensties lielākoties ar vecākām spēlētājām.

Mackeviča apakšgrupā ierindojās 2. vietā, play off pirmajā kārtā piekāpās turnīra uzvarētājai anglietei Rebekai Kvinlejai (3:11, 14:12, 8:11, 5:11), un cīņā par 3. vietu Ineta uzvarēja zviedrieti Eiru Moneju (Eira Mooney) (11:8, 13:11, 9:11, 11:9). Sudraba medaļa tika zviedrietei Dženijai Lindstrēmai. Kopumā šajā grupā startēja 7 spēlētājas.

Inetai Mackevičai šīs bija otrās starptautiskās sacensības. “Salīdzinot ar iepriekšējo turnīru ir izaugsme, jo pa šo laiku esmu arī trenējusies. Zinot, ka citas spēlētājas bija trenējušās jau vairākus gadus, bet es tikai apmēram gadu, redzu sev izaugsmes iespējas, turpinot trenēties,” optimistiska ir I. Mackeviča.

Dalība citās starptautiskās sacensībās lielā mērā būšot atkarīga no finansiālajām iespējām un sponsoru esamības.

Tā kā šo sacensību laiks sakrita ar Eiropas Nāciju izaicinājuma kausu, Ineta nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei izcīnīt augstāku vietu tajās.

Latvijas Skvoša federācijas mājas lapā squash.lv publicētajā sieviešu reitingā 17 gadus jaunā liepājniece Ineta Mackeviča ir ierindota pirmajā vietā ar 1743, tādējādi viņa jau ir apsteigusi Latvijas čempioni Ievu Vilīti, kurai būs ļoti jāpiepūlas, lai noturētos čempiones tronī arī šoruden, kad no 31.oktobra līdz 01.novembrim notiks Latvijas čempionāts skvošā.

Informāciju sagatavoja
Latvijas skvoša sieviešu izlase

     [+] [-]

, 2009-10-06 19:23, pirms 15 gadiem
interesanti