Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:105, Did:0, useCase: 3

Skvošiste Mackeviča uzvar Pasaules reitinga turnīrā "Rīga Cup 2017"

Andrejs Siliņš

Skvošiste Mackeviča uzvar Pasaules reitinga turnīrā "Rīga Cup 2017"
Foto: .prmail.lv

8. starptautiskajā skvoša turnīrā "Rīga Cup 2017" profesionāļu dāmu grupā uzvarējusi Latvijas vienīgā profesionālā skvoša spēlētāja Ineta Mackeviča, kura PSA reitingā šobrīd 90.vietā, savukārt kungiem PSA grupā nepārspēts palika anglis Džo Brūks, kurš PSA reitingā šobrīd ir 364. vietā.

Ineta Mackeviča visu turnīru nospēlēja pārliecinoši, visas pretinieces uzvarot ar 3:0, tostarp arī savu pretinieci finālā - Ukrainas otro raketi, juniori Alīnu Bušmu, kura pasaules reitingā šobrīd ir 168.vietā.

Vīriešiem PSA grupā uzvarēja ar 5. numuru izsētais anglis Džo Brūks, finālā pārspējot neizsēto itāli Muhamedu Bilalu (PSA 498.vieta), kuram bija mačbumba un iespēja uzvarēt spēli jau ceturtajā geimā. Pēc strīdīgām "let" un "stroke" bumbām tas viņam tomēr neizdevās un izšķirošais 5.geims beidzās ar angļa uzvaru.

Nākamajā spēcīgākajā grupā W1 dāmām finālā jelgavniece Baiba Lulle piekāpās pieredzējušajai čehietei Denisai Linhartovai, savukārt otra jelgavniece Elīza Dombrovska pēc pieciem sīviem geimiem par mata tiesu cīņā par bronzu tomēr zaudēja baltkrievietei Olgai Khmeļevskai.

W2 grupā finālā uzvarēt neizdevās arī juniorei no Pļaviņām Annai Esiņai, kurais sudrabs arī ir labs sasniegums, savukārt amatieru W3 grupā divu latviešu finālā pļaviņiete Lana Gasperoviča uzvarēja rīdzinieci Kristu Lesiņu.

Vīriešu PSA grupā Latvijas pārstāvji nesplēja, augstākais sasniegums no Latvijas spēlētājiem vīriešiem ir M1 grupā Laurim Rozenvaldam - 5. vieta. Arī M2 grupā 5. vieta Gatim Graudumam.

Rīga cup 2017 ir lielākās skvoša sacensības Latvijā un Baltijā. Tajās piedalījās 172 spēlētāji. Bez Latvijas, Baltijas, Skandinvijas, Rietumeiropas un līdz šim plaši pārstāvētajām austrumu kaimiņvalstīm turnīrā piedalās arī skvošisti no tādām tālākām valstīm kā Austrālija, Gvatemala, Peru, Turcija, Itālija, Anglija. Turnīrs notika no 4. līdz 6. augustam Rīgā, Pepsi sporta centrā.

Visi sacensību rezultāti:
Tournamentsoftware.com - Riga Cup 2017 -...