Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Štrombergs trešais BMX Pasaules kausa kvalifikācijā

Jānis Pārums

Štrombergs trešais BMX Pasaules kausa kvalifikācijā
Māris Štrombergs
Foto: Jerry Landrum, BMXmania.com

Aizvadītas kvalifikācijas sacensības (Time trial) UCI BMX Pasaules kausa SX sacensībās ASV. Latvijas pārstāvis Māris Štrombergs uzrādīja trešo labāko laiku, atpaliekot tikai no diviem amerikāņu riteņbraucējiem.

Šīs ir Māra pirmās Superkrosa sacensības 2009.gadā, un pirmās kvalifikācijas sacensības trīs gadu garajam atlases ciklam uz Olimpiskajām spēlēm Londonā 2012. gadā. Kvalifikācijā uzvaru izcīnīja ASV pārstāvis Maiks Dejs, atstājot aiz sevis Doniju Robinsonu un Māri Štrombergu.

Otrs Latvijas sportists Rihards Veide ierindojās starp 64 labākajiem ar 50. labāko laiku, kas nodrošna dalību pamatsacensībās.

Māris Štrombergs: "Nebūt pats labākais aplis izdevās ar pirmo reizi, bet rezultāts labs, sacensības notiks pie mākslīgā apgaismojuma, kas tā neierasti, bet visiem apstākļi vienādi. Jātiek tik galā ar lēno startu, tad jau viss būs labi".

Kā informē Štromberga treneris Ivo Lakučs, jau atkal dažādas dīvainības ar SX trases treniņu un starta barjeras standartu, kur sportisti izsaka piezīmes par barjeras lielo atšķirību ar ierasto krišanas ātrumu (ļoti lēna), kas viennozīmīgi dod priekšrocības Amerikas sportistiem. Izskatās arī, ka kvalifikācija ir attaisnojusi ASV galvenā trenera Maika Kinga cerības, neielaižot nevienu sportistu "piešaut" trasi labu laiku pirms šīm sacensībām. Līdzīgs scenārijs bija arī pirms olimpiādes...

Jāpiemin arī tas, ka šī trase tika veidota, kā kopija Pekinas Olimpiskajai trasei, un atrodas ASV nacionālajā sporta kompleksā un visu šo laiku kalpoja par treniņu bāzi Amerikas sportistiem gatavojoties Olimpisko spēļu un Pasaules kausa sacensībām.

Rīt UCI Pasaules kausa SX sacensības, kuras varēs vērot freecaster.com, tiešraides sākums naktī uz svētdienu 4.30 pēc Latvijas laika.

  -3 [+] [-]

, 2009-09-19 11:20, pirms 15 gadiem
stulbie jenķi

     [+] [-]

, 2009-09-19 11:48, pirms 15 gadiem
redz, ka Maris ir stabili labaks, bet tgad jau censhas ar gandriz visu, lai Mari apturetu.