Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Štrombergs: "Ja nekas nemainīsies, BMX Latvijā izmirs"

Jānis Celmiņš

Štrombergs: "Ja nekas nemainīsies, BMX Latvijā izmirs"
Māris Štrombergs
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Pirms Pekinas Latvijā bija ap 130 braucēju, šobrīd esam 150 - var teikt, ka nekas nav mainījies. Trases Rīgā joprojām nav, un neredzu, ka kaut kas būtu gājis uz priekšu. Mans uzskats ir tāds, ka, kamēr Riteņbraukšanas federācijā nenomainīsies vadība, nekas uz priekšu neies," intervijā portālam Sportacentrs.com atzīst Pekinas olimpisko spēļu čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs.

Māri Štrombergu maija sākumā satieku Rīgā uz ielas, taču viņš ir skrienošs, jo jau pēc divām stundām jābūt lidostā – priekšā ceļš uz ASV un kārtējie mači tur. Aprunājamies, taču ilgāk par trim minūtēm olimpisko čempionu kavēt nevēlos. Ilgākai sarunai Māris piekrīt pēc atgriešanās ASV. Sarunas laikā jūtams, ka sportists aiz okeāna iedzīvojies labi, taču jautāts, kas dzīvojot ASV pietrūkst visvairāk, viņš atbild kā īstens latvietis – rupjmaize, ģimene un draugi.

Pēc Pasaules kausa otrā posma esi atgriezies ASV. Kā vērtē aizvadīto kausa izcīņas otro posmu un sezonas sākumu kopumā?
Patiesībā sezona iesākās labi. Sezonu iesāku visai mierīgi, taču mēģinām mācīties no kļūdām. Aizvadītās sezonas beigās nedaudz nolūzu, tāpēc šosezon esam izdarījuši secinājumus. Nolēmu sezonu iesākt nedaudz lēnāk, lai arī sezonas pēdējos startos spēks būtu kaulos. Šobrīd esmu ABA, NBL un arī "Super Cross" līderis un ar līdzšinējo sezonu varu būt ļoti apmierināts. Esmu uzvarējis vairāk kā 50 procentos braucienu un tas BMX tiek uzskatīts par labu rādītāju. Jānospļaujas, bet arī par veselības likstām sūdzēties nevaru. Cenšos lieki neriskēt, ja jūtu, ka ir kaut nelielas briesmas, piespiežu bremzi un ļauju trakot citiem. Sezona ir gara un nevaru atļauties nekādas

Ir arī krietni dullāki čaļi?
Ir, ir! Īpaši visi jaunie.

Vai ASV šobrīd jau jūties kā mājās, vai tavas mājas tomēr ir Latvijā?
Labs jautājums. Protams, ir patīkami atgriezties Latvijā, apciemot ģimeni, draugus, taču laikam jāsaka, ka manas mājas ir te – Amerikā. Jau kādus pāris mēnešus ir pārliecība, ka esmu te vietējais. Visa mana iedzīve ir te, uz Latviju aizbraucu ļoti reti.

Kāda ir tava ikdiena, dzīvojot ASV?
Rīts, mošanās, brokastis, treniņš… Šobrīd daudz laika paņem jaunās mājas iekārtošana, pēc treniņa braukāju pa veikaliem, pērkot visu sadzīvei nepieciešamo. Tās lietas aizņem ļoti daudz laika, labi, ka māsa ir atbraukusi palīgos, vienam būtu krietni grūtāk. Laikam jau mana ikdiena daudz neatšķiras no citiem sportistiem – pēc rīta treniņa nedaudz atpūšos, uzspēlēju kādu datorspēli, izeju uz kādu randiņu un atkal gatavojos vakara treniņam.

Braucot uz Ameriku bija zināmas bažas par finansēm - vai izdosies kādu naudiņu nopelnīt. Šobrīd māja nopirkta, tas laikam nozīmē, ka viss sakārtojies ļoti labi un pirmais gads bija ar plusa zīmi?
Nevar teikt, ka bija bažas, es to drīzāk sauktu par neziņu. Attiecības ar komandas vadību man izveidojušās labas un tas laikam arī ir pats galvenais, esmu iedzīvojies šejienes vidē. Par nopelnīšanu – nevar teikt, ka tas nāk viegli. Nevaru gulēt mājās ar kājām gaisā, ja gribu nopelnīt, mačos jāuzrāda labi rezultāti. Protams, nesūdzos, bet nav tā, ka parakstot līgumu man te viss ir garantēts.

BMX Amerikā ir milzīgs bizness, kā sadalās tavi ieņēmumi – balvu fondi, reklāmas līgumi, bonusi par startiem dažādos mačos?
Viss atkarīgs no manis paša. Ja labi braucu, nopelnu labu naudiņu. Lielu reklāmas līgumu man nav. Ir BMX apģērbu līnija "UFO", pavisam nesen komanda parakstīja līgumu ar enerģijas dzērienu firmu "Rockstar". Tas no sponsoriem ir viss.

Šī ir tava otrā sezona ASV. Vai ne brīdi nav nācies nožēlot savu izvēli un, ja nebūtu dzīves ASV, ko darītu? Trenētos Latvijā?
Pirmajā gadā ASV man tikai desmit centimetru pietrūka līdz ABA titulam. Visu sezonu biju līderis un pašās beigās pietrūka ļoti maz. Esmu iekrājis labu pieredzi un domāju, ka ar katru nākamo gadu būs ar vien labāk. Šosezon visi galvenie notikumi vēl priekšā, bet savu izvēli noteikti nenožēloju. Par braukšanu Eiropas čempionātā nedomāju, tad es drīzāk beidzu braukt vispār. Tas nav nopietni. BMX braucējs nevar izdzīvot no Eiropas posmiem. Eiropā sezona ilgst trīs mēnešus, ko darīt tālāk? Deviņu mēnešu dīkstāve… Amerikā mači notiek visu cauru gadu. Ja es vēlētos, varētu braukt katru nedēļas nogali.

Kurus mačus pats sev šosezon esi izvirzījis par prioritāti?
Plāni un mērķi, protams, ir ļoti lieli. Pirmais mērķis – jāaizstāv NBL tituls, otrais jācīnās par ABA titulu. Pagājušajā sezonā ABA paliku trešais un pietrūka pavisam maz. Šosezon braukšu arī visos piecos "Super Cross" posmos. Mēģināšu nošaut trīs zaķus (smejas) un veiksmīgi nostartēt arī pasaules čempionātā.

Kāda ir galvenā atšķirība starp ABA un NBL? Braucēji taču abās līgās ir vienu un tie paši, ne tā?
Jā, braucēji gandrīz vieni un tie paši. ABA ir mazliet lielāka līga braucēju ziņā, taču paredzu, ka tuvākajā laikā viss mainīsies. NBL pavisam nesen nomainījās galvenie bosi un izskatās, ka viņiem ir lieli plāni. Nākamajā sezonā viss varētu mainīties. Man pašam NBL patīk nedaudz labāk – sacensību formāts ir krietni parocīgāks man. ABA mačos parasti dienas ievelkas ļoti garas un nogurdinošas, NBL elites veči brauc atsevišķi.

Kā izvēlies, kuros mačos braukt, kuros nē?
Tā ir mana brīva izvēle. Aprunājos ar Ivo Lakuču un kopīgi izlemjam. Ja jūtos noguris, pasaku komandas menedžeriem, ka nedēļas nogali paņemšu brīvu. Ivo ir kļuvis par tēti un šobrīd ar mani Amerikā kopā nedzīvi, taču padomu nekad neatsaka. Nav tā, ka esmu kļuvis lepns un visu zinu, taču zināma pieredze ir iekrājusies. Patīkami, protams, ka ir cilvēkus kuram varu palūgt palīdzību vai padomu, ja nepieciešams. Ar Ivo aprunājamies gandrīz katru dienu.

Kas mainījies kopš brīža, kad kļuvi par olimpisko čempionu?
Vecāks kļūstu (smejas). Joprojām esmu tas pats lauku čalītis, bet dzīve ir mainījusies gandrīz par 180 grādiem. Kaut vai tas, ka beidzot esmu uzsācis savu – pieauguša cilvēka dzīvi. Māja Amerikā, dzīve te – tā laikam arī ir galvenā izmaiņa.

"Lauku čalītis" tagad ar tetovējumiem, šķīries no draudzenes...
Jā, laikam jau nekāds kautrīgais tiešām neesmu (smejas). Tetovējumi te pieder pie tēla. Visiem BMX braucējiem ir dažādi tetovējumi un arī es cenšos neatpalikt. Šo piektdien man ir pieraksts tetovēšanas salonā un izskatās, ka taps vēl viens jauns tetovējums. Visiem ir zināma nozīme, zaķīšus, puķītes un saulītes netetovēju. Arī visiem sponsoriem patīk, ka braucējiem ir tetovējumi, tas viss piederas pie BMX braucēja imidža. Neviens man nav spiedis, bet tas viss diktē modi BMX.

Cik daudz kopš Pekinas mainījies BMX - jauni uzvārdi favorītu lokā, kaut kas jauns tehnikā vai noteikumos?
Noteikumos nekas nav mainījies, viss ir pa vecam. Jauni uzvārdi parādās tikai "Super Cross" mačos, klasiskajā BMX sanāk cīnīties ar tiem pašiem vecajiem. Tehniskajā ziņā nekas nemainīsies arī turpmāk, kā ir tā ir un tā arī paliks, vismaz tuvākajā laikā. Starp braucējiem nekādu noslēpumu šajā ziņā nav, visi profi viens ar otru dalās pieredzēs par jauninājumiem riteņos. Kaut ko noslēpt ir nereāli.

Tavs tālākais mērķis ir Londonas Olimpiāde. Kas šobrīd zināms - trase, formāts?
Formāts būs tieši tāds pats kā Pekinā. Sākotnēji bija domāts, ka varētu braukt vairāk braucēju, taču Londonā tas vēl nenotiks, brauks tie paši 32. Par trasi skaidrības pagaidām nav. Nesen aprunājos ar trases veidotāju un sapratu, ka būs traki. Viņš teica - būšot interesanti. Lielāka skaidrība par trasi varētu būt līdz šī gada beigām.

BMX Latvijā, vai Štromberga tituls kaut ko ir mainījies šajā bēdu ielejā?
Ja pirms Pekinas Latvijā bija ap 130 braucējiem, tad šobrīd esam 150, varētu teikt, ka nekas nav mainījies. Trase Rīgā joprojām nav un neredzu, ka kaut kas būtu gājis uz priekšu. Mans uzskats ir tāds, ka, kamēr Riteņbraukšanas federācijā nenomainīsies vadība, nekas uz priekšu neies. Jau sen esmu vēlējies pateikt publiski, ka Jānim Siliņam būtu jāatkāpjas no amata. Ir nepieciešama jauna domāšana. Cepuri nost par viņa ieguldīto darbu līdz Olimpiādei Pekinā, taču, lai kaut kas turpinātu attīstīties, ir nepieciešami jauni cilvēki. Neesmu vienīgais, kurš tā domā, taču līdz šim nav bijis neviens, kurš to būtu varējis pateikt publiski. Ja nekas nemainīsies, tad BMX pēc kāda laika Latvijā izmirs.

"Štrombergs neko pa gadu nav izdarījis" – tāds bija cilvēku uzskats, kad aizvadītā gada beigās tika dalītas "Gada balvas" Latvijas sportā. Nejuties nedaudz apdalīts? Vai nebija niknums, ka tā tiek novērtēta lieliska sezona BMX Elitē?
Šobrīd Latvijā top sporta veids ir hokejs, nenoliegsim BMX nekad nebūs populārākais sporta veids Latvijā. Visiem laikam likās, ka ceturtā vieta pasaules čempionātā ir nekas. Kopumā gan es par šīm lietām nedomāju. Laikam vienīgais veids, ka BMX braucējs var iegūt Latvijas "Gada balvu" sportā ir uzvarēt olimpiskajās spēlēs. Mēģināšu to izdarīt Londonā.

1 2 67 komentāri

+158 [+] [-]

, 2010-06-02 12:55, pirms 14 gadiem
kamēr būs Štrombergs, BMX Latvijā neizmirs.

 +59 [+] [-]

, 2010-06-02 12:56, pirms 14 gadiem
Bet nu jāpiekrīt ir. It kā bija ''bums'' Latvijā uz BMX, bet tagad atkal pamazām pazūd un paliek,kā agrāk bija.

 +72 [+] [-]

, 2010-06-02 13:04, pirms 14 gadiem
Tīri neko pa 3 minūtēm paspējuši sarunāt ....

 +18 [+] [-]

, 2010-06-02 13:06, pirms 14 gadiem
Ja fedrācija parūpētos kārtīgi Latvija BMX varēja sasniegt lielus augstumus, bet Latvija jau nevienam neinterese tas, ka sports valsti padarītu prestižāku. Visiem tikai Dinamo šobrīd interese. Ceresim, ka atrad''isies arī cilvēki, kas parūpēsies par BMX nākotni

 +12 [+] [-]

, 2010-06-02 13:07, pirms 14 gadiem
Ekologs rakstīja: Tīri neko pa 3 minūtēm paspējuši sarunāt ....
Tak uzrakstīts, ka ilgāka saruna bijusi pēc atgriešanās no ASV.

  +3 [+] [-]

, 2010-06-02 13:09, pirms 14 gadiem
jo vajag barot veel veel vairaak ar info par Štromberga panakumiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2010-06-02 13:11, pirms 14 gadiem
Nu, bet ko tad Jūs gribējāt? Jaunieši pīpē, dzer, izklaidējas - tas viņiem ir vissvarīgākais, jo viņi tak ir stilīgi. Atceros kā bija skrituļdēlistu, snovbordistu bums. Tagad gadiņu bija BMX bums, bet diemžēl čiks vien ir. Jauniešiem reti ir interese par sportu.
Tos īstos sportistus izaudzina vecāki no 2 gadu vecuma. Tīrs vecāku darbs. Nenotiek tā, ka atnāk 15gadīgs čalis un saka, ka grib braukt BMX un kļūst par profesionāli.

  +5 [+] [-]

, 2010-06-02 13:18, pirms 14 gadiem
Vēl pāris labas sezonas un cerams pats MĀRIS izveidos Štromberga (Lakuča)BMX skolu.Uz valsti varam necerēt.

 +12 [+] [-]

, 2010-06-02 13:19, pirms 14 gadiem
Nu tā takš LV ir vienmēr. Pēc lielajiem panākumiem tiek teiktas lielas runas par to kā attīstīsies sporta veids un cels trases, halles utt.Tā tas bija ar vingrošanu, futbolu un tā tas tagad ir ar BMX. Galvenais jauir priekšniekiem-parazītiem parādīties TV ekrānos kopā ar patiesajiem varoņiem.

 +31 [+] [-]

, 2010-06-02 13:19, pirms 14 gadiem
Māris Štronbergs. Māris Štronbergs. Māris Štronbergs. Olimpiskais čempions.

  +4 [+] [-]

, 2010-06-02 13:26, pirms 14 gadiem
Leopolds rakstīja: Nu, bet ko tad Jūs gribējāt? Jaunieši pīpē, dzer, izklaidējas - tas viņiem ir vissvarīgākais, jo viņi tak ir stilīgi. Atceros kā bija skrituļdēlistu, snovbordistu bums. Tagad gadiņu bija BMX bums, bet diemžēl čiks vien ir. Jauniešiem reti ir interese par sportu.
Tos īstos sportistus izaudzina vecāki no 2 gadu vecuma. Tīrs vecāku darbs. Nenotiek tā, ka atnāk 15gadīgs čalis un saka, ka grib braukt BMX un kļūst par profesionāli.
Sportam budžetu griež vispār nost.. ko viņiem atliek citu darīt?

     [+] [-]

, 2010-06-02 13:35, pirms 14 gadiem
sports sākas no skolas sola un sporta skolām, nevis OS laikā ... sistēma jau tāpat ir pussagruvusi, bet skats pašlaik ir vienkārši vēl draudīgāks ... "vajag" pieņemt vēl kādu izcilu SVF ieteikumu ....

  -1 [+] [-]

, 2010-06-02 13:37, pirms 14 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Sportam budžetu griež vispār nost.. ko viņiem atliek citu darīt?
Un tu tiešām tik ļoti liels optimists esi? Tu pats būtu gatavs no sava šķīvja kādam dot ēst? Jūs ar pātagu dauzīt un strādāt dzīt, nevis gaidīt, kad kāds mutē ko iebāzīs. Tie, kuri grib nodarboties ar sportu, līdzekļus atrod!

     [+] [-]

, 2010-06-02 13:38, pirms 14 gadiem
Ekologs rakstīja: Tīri neko pa 3 minūtēm paspējuši sarunāt ....
tur pietrūkst 1 nullītes

  +8 [+] [-]

, 2010-06-02 13:38, pirms 14 gadiem
burbulīte rakstīja: Māris Štronbergs. Māris Štronbergs. Māris Štronbergs. Olimpiskais čempions.
mūžam atcerēšos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2010-06-02 13:49, pirms 14 gadiem
Lekavaljērs rakstīja: mūžam atcerēšos.
vo vo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2010-06-02 14:22, pirms 14 gadiem
da viss driiz latvijā izmirs, zb...

 +14 [+] [-]

, 2010-06-02 14:38, pirms 14 gadiem
var redzet, ka M. Strombergs ir biski paklavies I. Lakuca ietekmei ( J. Silina jautajuma)
no otras puses, nesen bija BMX sacensibas Ventspili un Saldu, sportacentra kadi rezultati no sacensibam paradijas? es nevienus nemaniju, tad ka var attistit sporta veidu, ja pat te moderatori( eksperti) pat neliek nekadas zinas no BMX sacensibam Latvija, lielaka dala info tikai par M. Strombergu... viela pardomam!

     [+] [-]

, 2010-06-02 14:47, pirms 14 gadiem
ok, bet šim sporta veidam tomēr nav arī nekāda super mega dižā nākotne. Un baigi ieteicams sporta veids jaunatnei arī nav dēļ traumatisma. Redz, ja jau Māris kā viens no labākajiem braucējiem pasaulē tik pieticīgi dzīvo, kur tad liktu tos pārējos braucējus?

 +12 [+] [-]

, 2010-06-02 14:47, pirms 14 gadiem
Valsī, kurā dzīvo tikai 2,2 miljoni cilvēku nav iespējams visus sporta veidus uzturēt līmenī. Pat ja šeit būtu puslīdz kārtība, tas nebūtu iespējams. Tikai dažus sporta veidus var bīdīt uz augšu, jo Latvija tomēr in pundurvalsts (ja godīgi).

  +6 [+] [-]

, 2010-06-02 15:03, pirms 14 gadiem
Ja nekas nemainīsies, Sports Latvijā izmirs.

     [+] [-]

, 2010-06-02 15:24, pirms 14 gadiem
Leopolds rakstīja: Un tu tiešām tik ļoti liels optimists esi? Tu pats būtu gatavs no sava šķīvja kādam dot ēst? Jūs ar pātagu dauzīt un strādāt dzīt, nevis gaidīt, kad kāds mutē ko iebāzīs. Tie, kuri grib nodarboties ar sportu, līdzekļus atrod!
Kāds te sakars vsp ar mani? Ja aizvērs visas sporta skolas, kas tad vecāki algos paši saviem bērniem personigos trenerus? Nedomāju, ka to visi var atļauties...

     [+] [-]

, 2010-06-02 15:27, pirms 14 gadiem
Reaktors rakstīja: pazūd tāpēc (vismaz pro daļa), ka nav absolūti nekādas informācijas, vai tas ir ienesīgi.. ko iesākt ar karjeru, ja tev kaut kas izdodas? utt. (+ nav laukumu kā jau Š. minēja)

Citos sportos ir vienkāršāk .. Piemēram futbols - teiksim kādam sikajam labi iet.. viņam ir elementāra shēma kā no Kaut kādas junioru līgas caur LV čempi tiekties teiksim uz Anglijas premjerlīgu. Par algām visamz augstākā līmenī arī viss skaidrs.

BMX nekas nav skaidrs.
analoģiski - man teiksim, patīk skriet krosu vai šaut ar loku. Vai ar to var nopelnīt iztikai? Velns viņu zina.. tāpēc profesionāli pat necenstos bīdīties.
ar sklriesanu var pelniit.. un pat labi pelniit.. ja vien tiesam esi profesionalis

  +3 [+] [-]

, 2010-06-02 15:28, pirms 14 gadiem
tornis rakstīja: Valsī, kurā dzīvo tikai 2,2 miljoni cilvēku nav iespējams visus sporta veidus uzturēt līmenī. Pat ja šeit būtu puslīdz kārtība, tas nebūtu iespējams. Tikai dažus sporta veidus var bīdīt uz augšu, jo Latvija tomēr in pundurvalsts (ja godīgi).
Esam 141 vietaa peec iedzivotaaju skaita, starp vairaak nekaa 220 valstiim, lai gan daudzas valstis peec platiibas ir Liepaajas lielumaa vai ari ir mazas salinas juuras un okeaanos.
Reaali no valstiim, kuras nevar uzskatit par pundurvalstiim Eiropaa mees apsteidzam tikai Sloveeniju un Igauniju, Melnkalni.
Piekritu, ka nevajag tik daudzus sportaveidus valstii, lai gan Sloveenijai ari ir loti daudz sportaveidu, bet vini attistijushi divus sportaveidus augstaakaa liimenii- basketbolu, futbolu, nekaa mees savus triis futbolu, hokeju, basketbolu.

  +3 [+] [-]

, 2010-06-02 15:28, pirms 14 gadiem
Leopolds rakstīja: Un tu tiešām tik ļoti liels optimists esi? Tu pats būtu gatavs no sava šķīvja kādam dot ēst? Jūs ar pātagu dauzīt un strādāt dzīt, nevis gaidīt, kad kāds mutē ko iebāzīs. Tie, kuri grib nodarboties ar sportu, līdzekļus atrod!
par to lidzeklu atrasanu - manuprat pilnigas mulkibas.. ne visi atrod... ja ta pavisam godiiigi tad es pats deel lidzeklu trukuma esu aizgajis no aktiva sporta kur biju jau sasaniedzis rezultatus kas merami valsts merogaa

  +3 [+] [-]

, 2010-06-02 15:32, pirms 14 gadiem
tepat LV ir sporta veidi kuros tu vari but kautkads 10. labakais valstii un pelni tukstosus... un kada cita sporta veidaa vari but valsts cempions un sanem labi ja dazus simtus gadaa ja vispaar ko sanem

     [+] [-]

, 2010-06-02 15:48, pirms 14 gadiem
lidzjutejs3 rakstīja: var redzet, ka M. Strombergs ir biski paklavies I. Lakuca ietekmei ( J. Silina jautajuma)
no otras puses, nesen bija BMX sacensibas Ventspili un Saldu, sportacentra kadi rezultati no sacensibam paradijas? es nevienus nemaniju, tad ka var attistit sporta veidu, ja pat te moderatori( eksperti) pat neliek nekadas zinas no BMX sacensibam Latvija, lielaka dala info tikai par M. Strombergu... viela pardomam!
Ko Tu iisti gribeji pateikt ar to saakumu, to ka neko nezini, vai arii to ka 25K iebažot kabataa, viss ir normali? un aizstaavi J.S?

     [+] [-]

, 2010-06-02 16:11, pirms 14 gadiem
mikins2 rakstīja: ar sklriesanu var pelniit.. un pat labi pelniit.. ja vien tiesam esi profesionalis
Par kādu skriešanu Tu te runā?! Par Prokopčuku? tāda ir viena un piedzimst viena 20-30 gados ... bet ja nebūs sporta skolu, nebūs treneru, nebūs kas tās Prokopčukas audzina ...

     [+] [-]

, 2010-06-02 16:12, pirms 14 gadiem
Reaktors rakstīja: BMX nekas nav skaidrs.
analoģiski - man teiksim, patīk skriet krosu vai šaut ar loku. Vai ar to var nopelnīt iztikai? Velns viņu zina.. tāpēc profesionāli pat necenstos bīdīties.
tāpat jau nevar aizmirst arī finansiālo pusi. Lai vispār uzsāktu kaut ko darīt šajā sporta veidā, ir jāšķirās no visai lielas naudas summas, kas vidējam latvietim nav pa kabatai.

     [+] [-]

, 2010-06-02 17:45, pirms 14 gadiem
Ja nekas nemainīsies Latvija izmirs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-06-02 19:32, pirms 14 gadiem
Gaskoins rakstīja: Tādiem otršķirīgiem sporta veidiem gan nevajadzētu no valsts līdzekļus dot, kamēr,piemēram, vieglatlētika nīkuļo. Lai meklē sponsorus
duraks.
1 2 67 komentāri