Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Vuelta" čempionam Valverdem divu gadu diskvalifikācija

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

"Vuelta" čempionam Valverdem divu gadu diskvalifikācija
Alehandro Valverde
Foto: AFP/ Scanpix

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) par līdzdalību "Operacion Puerto" dopinga projektā spāņu riteņbraucējam Alehandro Valverdem ("Caisse d'Epargne") piespriedusi divu gadu diskvalifikāciju, kas būs spēkā līdz 2012. gada 1. janvārim.

CAS gan noraidīja prasību anulēt Valverdes līdz 2010. gada 1. janvārim sasniegtos rezultātus, jo nav nekādu pierādījumu, ka spāņu riteņbraucējs tos sasniedzis ar aizliegto preperātu palīdzību. Līdz ar to Vaverdes kontā paliek pērn izcīnītā uzvara prestižajā daudzdienu velobraucienā "Vuelta a Espana", Spānijas čempiona tituls un triumfs "Clasica San Sebastian" 2008. gadā, kā arī panākumi citās nozīmīgās sacensībās.

Diskvalifikācija ir spēkā no šī gada pirmās dienas. Kā zināms, Valverde šogad veiksmīgi piedalījies vairākos velobraucienos, triumfējot Romandijas tūrē, kā arī izcīnot otro vietu prestižajā "Parīze-Nica". Visticamāk, šie rezultāti spānim gan tiks anulēti. Valverdem, kuram nu nāksies izlaist nākamos divus "Tour de France" velobraucienus, kopš 2009. gada maija jau ir spēkā divu gadu diskvalifikācija jeb aizliegums piedalīties sacensībās Itālijas teritorijā. Tas liedza riteņbraucējam piedalīties arī 2009. gada Francijas tūrē, jo daļa distances riteņbraucējiem bija jāveic pa Itālijas ceļiem.

"Operacion Puerto" pirmsākumi meklējami 2004. gadā, kad Spānijas varas institūcijas valsts galvaspilsētā Madridē sāka izmeklēt ar dopingu saistītas darbības. Izmeklēšanas process guva panākumus 2006. gada maijā, kad zemessargu veiktajā reidā spāņu ārsta Eufemijano Fuentesa klīnikā tika atrastas vairāk nekā simts kastes ar aizliegtajiem preperātiem un citiem pierādījumiem par nelikumīgām darbībām.

Vienu no šīm kastēm esot adresēta Valverdem, un tajā atradusies aizliegtā viela eritropoetīns jeb EPO. Ar "Operacion Puerto" lietu saistīt arī tādi pazīstami riteņbraucēji kā Jans Ulrihs, Fransisko Mansebo, Ivans Baso (svētdien triumfēja "Giro d'Italia 2010"), Tailers Hamiltons, nelaiķis Marko Pantani un citi. Fuentesa klientu sarakstā esot bijuši vairāk nekā 200 sportisti, kas pārstāv dažādus sporta veidus.

Izmantotie resursi:
cyclingnews.com

  -2 [+] [-]

, 2010-05-31 21:27, pirms 14 gadiem
Riebjas šitas jau... Tā it kā citi nelietotu...

  +1 [+] [-]

, 2010-05-31 21:59, pirms 14 gadiem
jāatļauj riteņbraukšanā lietot visiem, savādāk tgd neko tur nevar saprast kas notiek.

     [+] [-]

, 2010-05-31 23:09, pirms 14 gadiem
antuanito rakstīja: jāatļauj riteņbraukšanā lietot visiem, savādāk tgd neko tur nevar saprast kas notiek.
Izlasi pēdējo teikumu!

     [+] [-]

, 2010-06-01 02:41, pirms 14 gadiem
nu principaa jau paarcilveeciskaam speejaam ir jaapaarmin ritenbrauceejiem 20 dienas no vietas...visai jau patiesiibaa arhajiski...labaak lai pa tiiro sacenshaas iiisaak un kodoliigaak, kaa katram tie$aam sanaak, bet nee - taa sanaak visi 200 kopaa un katrs kau kaa atjaunojaas un sakaartojaaas naakamajai tuures dienai, bet nu ja tas tieshaam iet paari paarcilveeciskajam, tad arii saakaas taas entaas dopinga lietas...cilveeki vienkaaarshi par katru wari sliecas uz uzwaru un waras noslieci....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja