Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Liepiņš saspringtās sacensībās Francijā izcīna septīto vietu

Liepiņš saspringtās sacensībās Francijā izcīna septīto vietu
Emīls Liepiņš. Foto: No "Bruxelles Wallonie" "arhīva

"Tour Poitou-Charentes en Nouvelle Aquitaine" otrajā posmā "Wallonie-Bruxelles" komandu pārstāvošais Emīls Liepiņš par spīti vairākām problēmām finišēja septītajā vietā.

"Tour Poitou-Charentes en Nouvelle Aquitaine" daudzdienu velobraucienā Francijā (UCI 2.1 kategorija) otrajā posmā sekmīgi startēja "Wallonie-Bruxelles" vadošais sprinteris Emīls Liepiņš. Vakardien viņš palīdzēja komandas biedriem, finišējot peletonā un ieņemot 65. pozīciju.

Dažus kilometrus pirms finiša peletonā bija kritiens, pastāstīja Liepiņš: "Šodien nebija labākās kājas, kā arī komanda taktiski nenobrauca pareizi, jo divus kilometrus pirms finiša atradāmies priekšā un es biju kā otrais rats. Sanāca ļoti daudz braukt vējā, kur arī pazaudēju spēkus. Piecus kilometrus pirms finiša kritienā zaudējām vairākus komandas biedrus. Tas bija smags kritiens, kur arī gandrīz nokritu un sabojāju slēdzi. Raujot finišu, ātrumi lēkāja un izcīnīju septīto vietu. Cerams, ka rītdien būs labāk," sižetu izšķirošajos kilometros atklāja Liepiņš.

Otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja franču sprinteris Kristofs Laports no "Cofidis" vienības. Otrais bija Krista Neilanda komandas biedrs Dāvids Čimolai, bet trešais - Andreā Paskalons.

Sacensībās vēl paredzēti trīs posmi, no kuriem ceturtajā būs jāveic 23 kilometrus garš individuālais brauciens bez izteiktiem kāpumiem.