Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"SEB MTB" pēdējā posmā dramatisku uzvaru izcīna Eiduka

Andrejs Siliņš

"SEB MTB" pēdējā posmā dramatisku uzvaru izcīna Eiduka
Ivanda Eiduka
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

26. septembrī Smiltenē sezonas pēdējais "SEB MTB maratona" posms bija pārsteigumiem un negaidītiem pavērsieniem bagāts.

„Sporta klasē” vīriešiem pirmo uzvaru sezonā izcīnīja 42 gadus vecais igauņu riteņbraucējs Alges Māsikmets (ZZK-Extreme sport), kurš 62 km garās distances finišā, spurtā apsteidza Dmitriju Sorokinu (Rietumu-Delfin). Aptuveni puskilometru pirms finiša līderis vēl bija Aleksejs Saramotins (HTC-Columbia), taču pie slavenā Abula upītes brasla Sorokins ar Māsikmetu panāca Motju, un finišā daudzkārtējais Latvijas čempions šosejā palika tikai trešais, atpaliekot no Māsikmeta un Sorokina 3 sekundes.

Neveiksmīgi pēdējais posms beidzās "dzeltenā krekliņa" īpašniekam Alanam Orasam (Rietumu-Delfin). Pēc veiktiem aptuveni 10 km Orass pārsita priekšējā riteņa riepu un komandas biedru nesadzirdēts, palika ceļmalā viens pats. Smiltenē Orass atgriezās ar sacensību organizatora Igo Japiņa automašīnu.

Ne mazāk dramatiski notikumi risinājās sacensībās „sporta klasē” sievietēm, kur par uzvaru posmā un visā sezonā cīnījās divas „Rietumu-Delfin” komandas biedrenes - Ivanda Eiduka un Lelde Ardava (ex-Tipāne). Smiltenes parkā līdere vēl bija Ardava, taču viņa piedzīvoja sāpīgu kritienu šķērsojot Abula upīti, kamēr Eiduka ar upes forsēšanu tika galā veiksmīgi un finišu sasniedza pirmā, saglabājot dzelteno krekliņu arī pēc pēdējā sezonas posma. Lelde Ardava finišā zaudēja 9 sekundes un ieguva otro vietu, bet trešo vietu izcīnīja „Tautas klases” čempione Dana Rožlapa (Gary Fisher/Pūre Food).

"Tautas klasē" vīriešiem otro posmu pēc kārtas finiša spurtā sacentās tukumnieks Jānis Ozols (Xsports orbea) un cēsnieks Ivars Prokofjevs (ZZK-Cēsis SEB). Vietalvā pārāks bija Prokofjevs, bet Smiltenē uzvaru izrāva Ozols, kurš saglabāja arī līdera krekliņu.

Visi rezultāti un cita informācija: Igo Japiņa sporta aģentūra

Informāciju sagatavoja
SEB MTB maratona
Preses dienests

     [+] [-]

, 2010-09-27 13:35, pirms 14 gadiem
Žēl Leldes. Bet diemžēl tāds ir sports!