Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Blūms spoži triumfē Pasaules kausa U23 vecuma grupas kopvērtējumā

Toms Markss
Toms Markss

Blūms spoži triumfē Pasaules kausa U23 vecuma grupas kopvērtējumā
Mārtiņš Blūms
Foto: ZZK Cēsis

Svētdien Itālijas pilsētā Val di Sole notiekošajā Pasaules kausa noslēdzošajā posmā kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā U23 vecuma grupā vīriem "ZZK" komandas Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Blūms izcīnīja otro vietu, pārliecinoši kļūstot par kopvērtējuma uzvarētāju.

Pasaules kausa MTB XCO krosā U23 vecuma grupas kopvērtējumā pirms pēdējā posma, kas šīs nedēļas nogalē tika aizvadīts Itālijā, ļoti pārliecinošās līderpozīcijās atradās Latvijas komandas “ZZK” sportists Mārtiņš Blūms. Vienīgais, kurš teorētiski varēja apdraudēt cēsinieka pozīcijas bija itāļu sportists Nadirs Koledani. Abus vienu no otra šķīra 77 punkti.

U23 grupas sportisti Val di Soles trasē veica ievadapli, kam sekoja seši pamatapļi. Viena pamatapļa garums, kurā tika iekļauti stāvi kāpumi, nobraucieni, tramplīni, akmeņu sekcija un citi pārbaudījumi, sasniedza četrus kilometrus. Mārtiņš, tāpat kā viņa tuvākais konkurents Koledani, startēja no pirmā starta rindas.

Ievadapli cēsinieks noslēdza līderpozīcijā, tiesa tuvākie sekotāji bija kopā ar mūsu sportistu. Pirmajā lielajā aplī situācija izkristalizējās skaidrāka. Blūms un Koledani pamazām atrāvās no sekotājiem – Petera Fagerhauga (Norvēģija), Georga Egera (Vācija) un citiem. Otrajā aplī līderpozīcijās nostiprinājās mājinieks Koledani, kamēr Mārtiņš stabili brauca otrajā vietā. Apļa beigās abus šķīra 12 sekundes, bet trešajā vietā esošais Fagerhaugs jau atpalika par 46 sekundēm.

Atlikušajā trases daļā Blūms brauca stabili, tomēr līderim pietuvoties neizdevās. Svarīgāk par to bija braukt droši, jo finišs otrajā vietā pārliecinoši garantētu uzvaru kopvērtējumā. Piektā apļa beigās Mārtiņu no Koledani šķīra 55 sekundes, bet mūsu sportistam trešajā un ceturtā vietā esošie sekotāji no Vācijas un Norvēģijas zaudēja jau minūti. Arī pēdējā aplī nekādi pavērsieni nenotika.

Uzvaru savās mājās svinēja Nadirs Koledani, trasē pavadot 1 stundu 24 minūtes un 34 sekundes. "ZZK" sportists Blūms viņam piekāpās par 1 minūti un 4 sekundēm, tomēr tieši latvietis bija vislaimīgākais finišā.

Pirmo reizi Latvijas kalnu riteņbraukšanas vēsturē kāds no mūsu valsts sportistiem triumfē Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā. Mārtiņš Blūms šosezon startēja ar apbrīnojumu stabilitāti, kas bija viena no galvenajām panākuma atslēgām, lai triumfētu kopvērtējumā. 22 gadus vecā riteņbraucēja bilanci šī gada PK posmos – otrā, piektā, trešā, divas pirmās un otrā vieta. Kopvērtējumā tuvākais sekotājs Nadirs Koledani atpalika par 57 punktiem. Trešo vietu kopvērtējumā ieguva pirmā posma uzvarētājs Peters Fagerhaugs.

Sezonas noslēdzošais starptautiskais starts “ZZK” komandas sportistiem Mārtiņam Blūmam un Arnim Pētersonam, kā arī latviešu junioru MTB downhill sportistei Paulai Žibasai, būs pasaules čempionāts kalnu riteņbraukšanā, kas no 5. – 10. septembrim notiks Austrālijā.

Pasaules kausa MTB XCO krosā 6. posms U23 vīru grupā:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Nadir ColledaniItālija01:14:36
2.Mārtiņš BlūmsLatvijaZZK+00:01:04
3.Petter FagerhaugNorvēģija+00:01:50
4.Georg EggerVācija+00:01:53
5.Vlad DascaulRumānija+00:02:04
6.Giole BertoliniItālija+00:02:27
Slēpts komentārs: M