Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Saramotins uzvar Latvijas čempionātā grupas braucienā

Jānis Pārums

Saramotins uzvar Latvijas čempionātā grupas braucienā
Gatis Smukulis, Aleksejs Saramotins, Herberts Pudāns
Foto: e-velo.lv

Šodien Latvijas čempionātā grupas braucienā 180 kilometru garo trasi visātrāk veica "HTC Columbia" pārstāvis Aleksejs Saramotins, cīņā par uzvaru apsteidzot Gati Smukuli ("Ag2r-La Mondiale") un Induli Bekmani ("Rietumu Delfin").

Starts tika dots Smiltenē un sportisti devās uz Priekuļiem, kur veica četrus, 18km garus, visai grūtus apļus pa paugurainu reljefu un finišēja atkal Smiltenē. Uz starta stājās visi pašmāju spēcīgākie riteņbraucēji.

Jau pašā distances sākumā no vadošās grupas izdevās aizmukt pieciem riteņbraucējiem, galvenos favorītus Gati Smukuli un Alekseju Saramotinu ieskaitot. Kā trešais bija Latvijas čempions individuālajā braucienā Raivis Belohvoščiks. Sportisti bija sasnieguši arī pusotras minūtes pārsvaru, taču grupā teicamu darbu padarīja ķērēji un nedaudz pirms nogriešanās no Pleskavas šosejas atrāviens tika apslāpēts.

Vēlāk bēgļu lomu uzņēmās Kristofers Rācenājs un Viesturs Lukševics, turklāt abiem izdevās iekrāt triju minūšu pārsvaru. Neilgi pirms došanās no Priekules uz Smilteni krampjus piedzīvoja viens no līderiem Rācenājs, kas bija spiests izstāties. Arī Lukševica pārsvars saruka ļoti strauji. Smukulis un Saramotins aptuveni 60 kilometrus līdz beigām mēģināja aizmukt no grupas, taču nesekmīgi. Toties pirms Smiltenes izdevās aizbēgt Bekmanim, kurš spēja iekrāt vairāk nekā minūtes pārsvaru pār sekotājiem, taču tad pa īstam cīņā iesaistījās abi Pro komandu braucēji - Saramotins un Smukulis, un Bekmani panāca. Desmit kilomterus pirms finiša kā līderi pa Smilteni jau riņķoja Saramotins, Smukulis, Bekmanis un Smirnovs, kur pēdējie divi cīnījās par uzvaru U-23 vecuma grupas ieskaitē. Lai gan četrotne pēdējos piecos kilometros sadalījās, sportistu secība finišā palika nemainīga - uzvara Saramotinam, aiz viņa Smukulis un tālāk abi U-23 grupas braucēji - Bekmanis un Smirnovs.

Latvijas čempionāts riteņbraukšanā. Grupas brauciens (180km)

VietaRiteņbraucējsKomanda
1.Aleksejs SaramotinsHTC Columbia
2.Gatis SmukulisAg2r-La Mondiale
3.Indulis BekmanisRietumu-Delfin
4.Andris SmirnovsRietumu-Delfin
5.Herberts PudānsCR4C Roanne
6.Raivis BelohvoščiksCeramica Flaminia

U23 grupā medaļas izcīnīja Indulis Bekmanis, Andris Smirnovs un Andžs Flaksis. Raksts tiks papildināts ar detalizētākiem sacensību rezultātiem.

Izmantotie resursi:
e-velo.lv

  -1 [+] [-]

, 2010-06-27 21:19, pirms 14 gadiem
žēl ka nepiedalījās tas čalis , kas ar riteni uz Monako dodas .. būtu licis uz viņa uzvaru, kā nekā trennējies veselu mēnesi

  +7 [+] [-]

, 2010-06-27 23:04, pirms 14 gadiem
Man toties žēl, ka šie "jaunie rakstnieki" barojas viens no otra un beigās ievāra nesaprotamu putru....sportacentrs no e-velo, tie no parsportu un vēl diena.lv - rezultātā sanāk piedzēruša papagaiļa murgi, kurus nolasa "Panorāmā"

     [+] [-]

, 2010-06-28 16:10, pirms 14 gadiem