Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kristofers Rācenājs labākais MTB riteņbraucēju rangā Latvijā

Toms Markss
Toms Markss

Kristofers Rācenājs labākais MTB riteņbraucēju rangā Latvijā
Kristofers Rācenājs
Foto: www.velo.lv

Latvijas kalnu divriteņu izlases galvenais treneris Normunds Noreiko izveidojis Latvijas MTB riteņbraucēju rangu. Tajā tika apkopots licenzēto Latvijas riteņbraukšanas sportistu sasniegtais lielākajās kalnu divriteņu sacensībās Latvijā un Igaunijā, kā arī dažāda līmeņa sacensībās Eiropā un Pasaulē. Ranga 1. vietu elites klasē pēc aizvadītās sezonas izpelnījies „Rietumu Delfin” komandas riteņbraucējs Kristofers Rācenājs.

Latvijas MTB braucēju rangs tika sastādīts, balsoties uz noteiktu sacensību rezultātiem. Licenzētajiem riteņbraucējiem bija iespēja par augstiem rezultātiem noteiktās sacensībās krāt punktus, kuri pēc sezonas tika sasummēti un noteikts Latvijas MTB riteņbraucēju rangs. Sacensības, kurās sportisti varēja nopelnīt lielāko punktu skaitu bija Latvijas čempionāti krosā(XCO) un maratonā (SEB MTB maratona 3. posms Cēsīs). Punktus sportistiem bija iespēja nopelnīt arī Pasaules un Eiropas čempionātos, „SEB” un „Trek” maratonu posmos; Alpu tūrē, Tartu un Tallinas MTB maratonos, kā arī „Sportlat” un Baložu velokrosa posmos.

Ranga 1. numurs šajā sezonā ir Kristofers Rācenājs no „Rietumu Delfin” komandas. Viņš sakrājis 221 punktu. Lielāko punktu summu Kristofers sasniedzis „SEB” kalnu divriteņu maratona posmos, kā arī Latvijas čempionātā krosā. Ranga 2. numurs šajā sezonā bija cits "Rietumu Delfin" komandas riteņbraucējs Dmitrijs Sorokins, kurš no Kristofera atpalika tikai par 6 punktiem. Sorokins sezonā nopelnījis 215 punktus, 90 no tiem Latvijas čempionātā riteņbraukšanā krosā. 3. vietā 2010. sezonas rangā ierindots Ernests Benhens -Bekhens, kurš šajā sezonā pārstāvēja „Rīgas jaunatnes komandu/RRS”. 20 gadus vecais Benhens -Bekhens sakrājis 140 punktus, lauvas tiesu no tiem (110) iegūstot Latvijas čempionātā riteņbraukšanā krosā, kur viņš izcīnīja uzvaru. Ernests arī bija labākais no latviešu riteņbraucējiem Eiropas čempionātā maratonā.

Labāko sešiniekā iekļuvis Latvijas čempions maratonā un šosejā -Aleksejs Saramotins, kā arī Matīss Preimanis un Raivis Zīmelis. Kopumā ranga punktus nopelnījuši 47 licenzētie MTB riteņbraucēji.

Rangs tika izveidots arī junioriem, jauniešiem un zēniem. Junioru rangā pārliecinoši 1. vietā -Andris Vosekalns no „NN sporta kluba/RRS”, kurš izcīnījis 196 punktus, par 98 punktiem aiz sevis atstājis Deinu Klūgu („Rīgas jaunatnes komanda/RRS”). Jauniešu rangā labākais šajā sezonā pārliecinoši Pēteris Janevics no „NN sporta kluba/ RRS” komandas. Savukārt zēnu konkurencē 1. ranga numurs šosezon izrādījās Dāvis Perševics no „Tukums/RRS” komandas.

Izmantotie resursi:
MTB un šosejas riteņbraukšana

  +2 [+] [-]

, 2010-11-26 14:37, pirms 13 gadiem
vai Kristofers ir muzikanta Laima Rācenāja dēls?

  +1 [+] [-]

, 2010-11-26 18:30, pirms 13 gadiem
Jā, ir.