Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands pievienojas pro kontinentālajai komandai "Cycling academy"

Toms Markss
Toms Markss

Neilands pievienojas pro kontinentālajai komandai "Cycling academy"
Krists Neilands
Foto: Axeon Hagens Berman komandas arhīvs.

Vairākkārtējais Latvijas U23 čempions grupas un individuālajā braucienā Krists Neilands parakstījis divu gadu līgumu ar Izraēlā reģistrēto pro kontinentālo riteņbraukšanas komandu "Cycling academy", kļūstot par otru Latvijas sportistu otrajā prestižākajā pasaules riteņbraukšanas līmenī. Šosezon 22 gadus vecais sportists pārstāvēja ASV kontinentālo vienību "Axeon Hagens Berman".

Jau praktiski noslēgusies 2016. gada sacensību sezona šosejas riteņbraukšanā. Šis ir arī laiks, kad vadošās riteņbraukšanas sezonas noslēdz savu sastāvu komplektācijas 2017. gada sezonai, paziņojot par to publiskajā telpā.

Oficiāli kļuvis zināms, ka Latvijas U23 vecuma grupas čempions Krists Neilands, turpinot savu izaugsmi, parakstījis divu gadu līgumu ar Izraēlā reģistrēto riteņbraukšanas komandu "Cycling Academy", kas bāzēta Spānijā. 2015. un 2016. gada sezonā "Cycling Academy" bija kontinentālās komandas statusā. Tikmēr, no nākamā gada, tā pāries jaunā līmenī, saņemot pro kontinentālās komandas licenci. Tas komandas sportistiem pavērs iespēju startēt arī daļā no prestižākajām riteņbraukšanas sacensībām, tostarp pasaules tūres kalendārā iekļautajos velobraucienos.

Krists Neilands 2013. gadā pievienojās Latvijas vadošajai riteņbraukšanas komandai "Rietumu banka – Rīga", kuras sastāvā izcīnīja kopumā trīs Latvijas čempiona titulus U23 vecuma individuālajos un grupas braucienos. Pērn Krists arī izcīnīja 15. vietu Eiropas čempionātā un augsto 5. vietu augstākās kategorijas daudzdienu velobrauciena "Tour of Hainan" kopvērtējum.

Uzrādītie rezultāti 2015. gada sezonas gaitā Neilandam pavēra iespēju nonākt vienā no pasaules vadošajām U23 vecuma grupas sportistu komandām - "Axeon Hagens Berman". Šajā gadā Krists izcīnīja augsto 5. vietu nāciju kausa izcīņas posmā – "Tour of Flanders" velobraucienā. Tika gūta arī 10. vieta "Liege – Batogne – Liege" velobraucienā, 13. vieta Eiropas U23 čempionātā grupas braucienā un izcīnīti Latvijas U23 čempiona tituli grupas, kā arī individuālajā braucienā. Tāpat no Kuldīgas nākušais sportists savu aktivitāti ASV komandas sastāvā parādīja "Tour of Utah" un “Tour of California” posmos.

Krists Neilands par pievienošanos “Cycling Academy” komandai: "Esmu ļoti gandarīts par iespēju turpināt savu attīstību “Cycling Academy” vienībā. Ceru, ka šo divu gadu laikā gan es kā sportists, gan arī komanda, sasniegs augstus rezultātus. Liels prieks, ka varu turpināt savu karjeru pro kontinentālajā riteņbraukšanas līmenī, kas man dos jaunu pieredzi un jaunas iespējas!"

"Cycling Academy" komanda izveidota 2014. gada novembrī, atbalstu sniedzot arī esošajam pasaules čempionam Peteram Saganam. Komandas mērķis ir palīdzēt attīstīties jaunajiem un talantīgajiem riteņbraucējiem. 2015. gada sezonā Izraēlā bāzētās komandas sastāvā startēja arī elites grupas Igaunijas čempions grupas braucienā Mihkels Raims.

Neilands tādējādi kļuvis par otro Latvijas riteņbraucēju, kurš 2017. gada sezonā pārstāvēs kādu no pro kontinentālā līmeņa komandām. Jau vēstīts, ka Latvijas elites čempions Gatis Smukulis oktobrī noslēdza viena gada līgumu ar Francijas vienību "Delko Marseille Provence KTM". Pasaules tūres komandās gaidāmajā sezonā startēs Toms Skujiņš un Aleksejs Saramotins, pārstāvot attiecīgi – "Cannondale – Drapac" un "Bora – Hansgrohe" vienības.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2016-11-25 20:47, pirms 7 gadiem
veiksmi

     [+] [-]

, 2016-11-26 00:12, pirms 7 gadiem
Kāda ir tā komanda?

     [+] [-]

, 2016-11-26 01:30, pirms 7 gadiem
jauna es teiktu Axeon kopija kurā brauks jauni perspektīvi puiši

     [+] [-]

, 2016-11-26 02:08, pirms 7 gadiem
Projekts, kuram ir labs finansiāls atbalsts. Savākti tiešām ļoti labi perspektīvi puiši, kuriem būs iespēja pabraukt arī lielo gonku.
Aiz Neilanda nākamais tās perspektīvais braucējs kurš var tikt pro kontinentālā līmeņa komandā ir Gavars.

     [+] [-]

, 2016-11-28 16:23, pirms 7 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: jauna es teiktu Axeon kopija kurā brauks jauni perspektīvi puiši
Šis ir līmeni augstāk, turklāt sacensības brauks pamatā Eiropā.