Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skandalozais Deniss pasaules čempions, Evenepūls visu laiku jaunākais medaļnieks

Skandalozais Deniss pasaules čempions, Evenepūls visu laiku jaunākais medaļnieks
Roens Deniss. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Pasaules čempionātā riteņbraukšanā, kas norisinās Lielbritānijā, individuālajā braucienā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Roens Deniss, kamēr otrais bija vien 19 gadus vecais Remko Evenepūls.

Šodien laikapstākļi, salīdzinot ar vakardienu, bija daudz piemērotāki saspringtajām sacensībām, kā arī trase bija tikpat kā pilnībā izžuvusi. 54 kilometrus garajā un paugurainajā distancē par pasaules čempiona godu sacentās 57 sportisti. Kā pirmais trasē devās lietuvietis Ramūns Navardausks, kurš ieņēma 45. vietu.

Par pasaules čempionu otro gadu pēc kārtas kļuva Roens Deniss, distanci veicot stundā, piecās minūtēs un piecās sekundēs. Austrālietis sacensībās pēdējoreiz piedalījās 18. jūlijā "Tour de France". Tomēr "Bahrain Merida" komandu pārstāvošais braucējs pārsteidzoši izstājās velobrauciena 12. posmā - dienu pirms individuālā brauciena - un sacēla pamatīgu ažiotāžu medijos. Joprojām oficiāli nav skaidrs, kāpēc Deniss tā rīkojās, bet kā viens no iespējamiem iemesliem šādai rīcībai, kas pārsteidza arī komandu, tiek minēta neapmierinātība ar individuālā brauciena velosipēdu, ko varēja novērot arī šodien. Kamēr pārējie sportisti trasē devās ar savas komandas sponsorēto tehniku, Deniss brauca pilnīgi melnā, pārkrāsotā velosipēdā, kas bija "BMC Timemachine TT", nevis kāds no "Merida" ražojumiem.

Otro vietu ieņēma vien 19 gadus vecais beļģu supertalants Remko Evenepūls, kurš no uzvarētāja atpalika minūti un deviņas sekundes. Evenepūls pagājušajā gadā uzvarēja gan grupas, gan individuālajā braucienā junioros, bet šogad izlēma izlaist U23 sacensības un uzreiz startēt elites grupā, kas atmaksājās.

Savukārt trešo vietu un lielāko panākumu karjerā izcīnīja 23 gadus vecais itālietis Filipo Ganna, kurš tikai par trim sekundēm apsteidza ceturtajā vietā esošo jaunzēlandieti Patriku Bevinu un par septiņām - britu Aleksu Davsetu. Jāatzīmē arī ziemeļu kaimiņa sniegums - Tanels Kangerts izcīnīja septīto vietu. Igaunijas riteņbraucēju līdz bronzai šķīra 13 sekundes.

Kritienus piedzīvoja divi beļģi - stundas rekorda īpašnieks Viktors Kampenārts (11. vieta) un Īvs Lampārts (48.). Lampārts nokrita sevišķi smagi, distanci veicot vairāk nekā 13 minūtes lēnāk kā Deniss. 12. vietu ieņēma nesen "Vuelta a Espana" uzvarējušais Primožs Rogličs. Slovēnis nebija pilnībā atguvies no trīs nedēļu garā velobrauciena.

Individuālā brauciena rezultāti

VSportistsValstsLaiks
1.Roens DenissAustrālija1:05:05
2.Remko EvenepūlsBeļģija+1:09
3.Filipo GannaItālija+1:55
4.Patriks BevinsJaunzēlande+1:58
5.Alekss DavsetsLielbritānija+2:02
6.Losons KredoksASV+2:08
7.Tanels KangertsIgaunija+2:08
8.Nelsons OliveiraPortugāle+2:10
9.Tonijs MārtinsVācija+2:27
10.Stefans KungsŠveice+2:47

Pasaules čempionāts Jorkšīras reģionā Lielbritānijā notiks līdz svētdienai. Kopā Latvijas godu pasaules čempionātā aizstāvēs septiņi sportisti. Elites konkurencē grupas braucienā, kas notiks 29.septembrī, Latvija startēs savā spēcīgākajā sastāvā - par augstu vietu finišā cīnīsies Toms Skujiņš, Krists Neilands un Emīls Liepiņš. Savukārt individuālajā braucienā neviens no mūsu elites vīriem šajā gadā nestartēs. Junioru puišu konkurencē pēc ranga kā pirmais no latviešiem dalībai pasaules čempionāta grupas braucienā atlasīts Pauls Rubenis. Bez viņa grupas braucienā startēs arī Roberts Andersons.

     [+] [-]

, 2019-09-28 02:57, pirms 5 gadiem
Nemaz nezināju,ka Deniss ir tik traks vecis! Bet nu BMC rullē,pašam tāds