Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Ārmstrongs starptautisko karjeru noslēgs Austrālijā

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Ārmstrongs starptautisko karjeru noslēgs Austrālijā
Lenss Ārmstrongs
Foto: AFP/ Scanpix

Leģendārais amerikāņu riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs paziņojis, ka pirms aiziešanas no starptautiskās šosejas riteņbraukšanas skatuves ieplānojis vēl aizvadīt savas pēdējās profesionālās sacensības ārpus dzimtās ASV - nākamā gada janvārī Austrālijā notiekošo "Tour Down Under" daudzdienu velobraucienu.

39 gadus vecais Ārmstrongs un viņa "RadioShack" komanda Austrālijas UCI ProTour kategorijas velobraucienā piedalīsies laika posmā no 16. līdz 23 janvārim. Šī būs trešā un vienlaikus pēdējā reize, kad Lenss izies uz starta "Tour Down Under", kas savulaik 2009. gada sākumā kalpoja par atspēriena punktu, amerikānim atgriežoties profesionālajā riteņbraukšanā pēc 2005. gadā izcīnītā "Tour de France" uzvarētāja titula. Kā tiek ziņots, pērn Ārmstronga atgriešanās vietējai Dienvidaustrālijas kasei nesusi 39 miljonu ASV dolāru ienākumus.

"Esmu patīkami satraukts savu pēdējo velobraucienu ārpus ASV aizvadīt Austrālijā, "Tour Down Under". Šī būs trešā reize, kad piedalīšos sacensībās, un es viennozīmīgi izbaudīšu tās tikpat pozitīvi kā pirmajās divās reizēs. Nekad neaizmirsīšu, kādu uzņemšanu mēs piedzīvojām Adelaidē, kad uzsākām "Livestrong" vispasaules kampaņu. Ar nepacietību gaidu sacensības un iespēju novērtēt progresu Dienvidaustrālijā," savā paziņojumā atklāj Ārmstrongs.

Septiņkārtējais "Tour de France" uzvarētājs, kurš pirms starptautisko panākumu gūšanas 1996. gadā uzvarēja smagā cīņā ar vēzi, šī gada Francijas prestižās trīs nedēļu tūres kopvērtējumā ierindojās 23.vietā. Vēlreiz Āmstrongs profesionālajā riteņbraukšanā vairs neatgriezīšoties.

"Šī riteņbraukšanas atbalstītājiem no visas pasaules būs lieliska iespēja apciemot Adelaidi un kļūt par vēsturiska notikuma sastāvdaļu, Lensam kā profesionālim piedaloties savās pēdējās starptautiskajās sacensībās. Lenss ir patiess sporta varonis, un mēs esam sajūsmā, ka viņš ir izvēlējies atkal sacensties Dienvidaustrālijā un tieši šeit veikt savas atvadu sacensības," izsakās Dienvidaustrālijas premjerministrs Maiks Renss.

Izmantotie resursi:
AP
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com