Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Itāļu riteņbraucējs saņem 20 gadu diskvalifikāciju

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Itāļu riteņbraucējs saņem 20 gadu diskvalifikāciju
Džiani da Ross ("Liquigas")
Foto: CorVos Pro

Itālijas Antidopinga komiteja (TNA) šodien profesionālajam itāļu riteņbraucējam Džiani da Rosam ("Liquigas") piespriedusi rekordlielu diskvalifikāciju 20 gadu apmērā.

Šogad kādā marta naktī da Ross tika apcietināts par dopinga pārvadāšanu un pārdošanu. Itālijas policijai šajā nakts reidā valsts ziemeļos izdevās aizturēt vēl 11 personas, kas bija iesaistītas šajos nelegālajos darījumos.

23 gadus vecajam "Liquigas" komandas sprinterim da Rosam tika izvirzīta apsūdzība par cilvēka augšanas hormonu (HGH) izplatīšanu un lietošanu. Viņš HGH iegādājās no amatieru sportista Davida Lukato un pēcāk pārdeva bijušajam komandas biedram Albino Koracini. Gan Lukato, gan Koracini arī saņēmuši pelnītas diskvalifikācijas attiecīgi astoņu un divu gadu apmērā.

Da Ross profesionālajai "Liquigas" vienībai pievienojās 2008. gada augustā. Šosezon itālis tās sastāvā paspēja piedalīties tādos velobraucienos kā Kataras tūrē, "Tour Down Under", "Giro di Sardegna" un "Giro del Friuli". Diskvalifikācija da Rosam stāsies spēkā rītdien, un tā ilgs līdz 2029. gada 22. novembrim. Tad itāļu riteņbraucējam būs jau 43 gadu.

Izmantotie resursi:
cyclingnews.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-11-23 17:08, pirms 14 gadiem
Tas nekas- 43 gados vēl varēs kapāt uz nebēdu un paņemt kādu Tūri!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-23 19:50, pirms 14 gadiem
yuka rakstīja: Tas nekas- 43 gados vēl varēs kapāt uz nebēdu un paņemt kādu Tūri!
Kāpt uz mopēda.

     [+] [-]

, 2009-11-24 21:42, pirms 14 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: Riteņbraucēji - dopinga nekronētie (var buut jau kroneetie) karaļi!!
var redzet ka ar ritenbraukshanu neesi uz tu..piedosim par tavu stulbumu..