Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

LRF sezonas noslēguma pasākumā par Latvijas labāko riteņbraucēju godina Skujiņu

Toms Markss
Toms Markss

LRF sezonas noslēguma pasākumā par Latvijas labāko riteņbraucēju godina Skujiņu
Toma Skujiņa vietā balvu saņem māsa.
Foto: Jeļizaveta Iļjina

Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) Latvijas Sporta muzejā nedēļas nogalē rīkoja LRF sezonas noslēguma pasākumu, kurā atskatījās uz paveikto un godināja tos sportistus, trenerus, darbiniekus un atbalstītājus, kuri guvuši panākumus, kā arī devuši lielu ieguldījumu riteņbraukšanas attīstībai mūsu valstī. Par 2015. gada Latvijas labāko riteņbraucēju tika atzīsts šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš.

Trešo gadu Latvijas Riteņbraukšanas federācija decembra otrajā pusē rīko LRF sezonas noslēguma pasākumu. Otro gadu pēc kārtas tas norisinājās riteņbraukšanas sportam zīmīgā vietā, Latvijas Sporta muzejā, pulcējot sportistus, trenerus, sacensību rīkotājus, atbalstītājus un citus velosporta cilvēkus.

Pasākuma laikā klātesošie atskatījās uz paveikto 2015. gada sezonā. Par sasniegumiem sportā tika godināti sportisti – Toms Skujiņš, Sandra Aleksejeva, Arnis Pētersons, Ainārs Ķiksis un "RF/ MONUM" BMX komanda. Balvu par mūža ieguldīju saņēma ilggadējais riteņbraukšanas treneris Andris Rudzītis. Pasākuma laikā arī svinīgi tika godināti arī Latvijas Nacionālā amatieru ranga uzvarētāji šosejas un MTB riteņbraukšanā. Šosejas riteņbraukšanā par uzvarētājiem kļuva Arvis Sprude un Ieva Strēle. Tikmēr MTB riteņbraukšanā pirmie numuri bija Raivis Zīmelis un Zanda Rutkovska.

Pasākuma kulminācijā tika paziņoti gada labākie riteņbraucēji, kas tika noteikti pēc pieciem kritērijiem. Pirmo gadu tika noteikts Latvijas gada labākais jaunais riteņbraucējs. Šo titulu izpelnījās šosejas velosportists Ēriks Toms Gavars, kurš šosezon izcīnīja 10. vietu Eiropas un 11. vietu pasaules čempionātā individuālajā braucienā junioru vecuma grupā.
Latvijas gada labākā riteņbraucēja nominācijā, kurā tika iekļauti deviņi pretendenti, par labāko tika atzīts Toms Skujiņš.

Sportists, kurš nākamajā sezonā debitēs visprestižākajā riteņbraukšanas līmenī – pasaules tūre – šo titulu izpelnījies otro gadu. Skujiņš par labāko sportistu tika atzīts arī pirms diviem gadiem, kad pasākums norisinājās Carnikavā. Šajā sezonā Toms kļuva par Kalifornijas daudzdienu velobrauciena posma uzvarētāju, kopā ar Andžu Flaksi triumfēja ASV čempionāta komandu braucienā, kā arī guva vairākus citus panākumus. Lai arī pasākumā Skujiņš nevarēja ierasties, tomēr viņš bija sagatavojis video uzrunu, bet balvu saņēma Toma māsa.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs