Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

MTB zvaigznei draud rājiens no armijas par dibena rādīšanu Baltajam namam

Ints Megnis
Ints Megnis

MTB zvaigznei draud rājiens no armijas par dibena rādīšanu Baltajam namam
Nino Šurters 31. augustā priecājas par kārtējo triumfu pasaules čempionātā. Foto: AP/Scanpix

Pasaules labākajam kalnu divriteņu braucējam Nino Šurteram draud rājiens no Šveices armijas par sociālajos tīklos publicētu bildi, kurā viņš pie Baltā nama Vašingtonā pozē ar nolaistām biksēm.

Šveices armija apstiprinājusi valsts mediju ziņoto, ka 33 gadus vecajam riteņbraucējam draud brīdinājums par šomēnes notikušu incidentu, tomēr uzsvēra, ka pieņemtā soda apmērs netiks paziņots publiski.

Šurters ir 2016. gada olimpiskais čempions un vienpadsmitkārtējs pasaules čempions, bet viņa karjeru atbalsta Šveices armija. Šurters bija dienesta pienākumos starp divām Ziemeļamerikas sacīkstēm pirms divām nedēļām, kad Instagram publicēja bildi, kurā viņš un trīs komandas biedri pie Baltā nama novilkuši bikses.

Bildē, kas pašlaik ir izdzēsta, bija atzīmēts ASV prezidents Donalds Tramps un iekļauta ziņa "balti [emocijzīme, kas apzīmē dibenu] Baltajam namam".

Šveices armija uzsver, ka nevēlas radīt skandālu par incidentu, bet Šurters ir atvainojies savam komandējošajam virsniekam. Vietējiem medijiem viņš atzina, ka bilde tika uzņemta spontāni un viņam ļoti patikusi viesošanās ASV.

Šurters ir pagājušā gada Šveices labākais sportists, publiskā balsojumā apsteidzot arī tenisa leģendu Rodžeru Federeru.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/6504c80fe5ac4149...