Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Lukševics uzvar "Elkor - Giant" Latvijas kausa grants ceļu klasiku Kuldīgā

Toms Markss
Toms Markss

Lukševics uzvar "Elkor - Giant" Latvijas kausa grants ceļu klasiku Kuldīgā
Viesturs Lukševics (pa vidu) uzvar mājas sacīksti
Foto: Ričards Sotaks.

Sestdien Kuldīgā aizvadītas izcilā riteņbraukšanas trenera Jāņa Baukša piemiņas sacensības šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā, kas bija arī ''Elkor – Giant'' Latvijas kausa šosejas riteņbraukšanā 5. posma sacensības. 80 kilometru garajā sacīkstē, kurā tika iekļauti arī grants sektori, nepārspēts palika ''Amore & Vita – Prodir'' komandas riteņbraucējs Viesturs Lukševics.

Jaunizveidotais ''Elkor – Giant'' Latvijas kauss šosejas riteņbraukšanā ar piektā posma sacensībām turpinājās skaistajā Kurzemes pilsētā Kuldīgā. Šeit jau piekto gadu pēc kārtas notika Jāņa Baukša piemiņas kausa sacensības grupas braucienā.

Uz starta izgāja vairāk nekā 90 elites, junioru un amatieru braucēji no Latvijas un Lietuvas. Riteņbraucēji veica 80 kilometru garu un ļoti interesantu trasi. Tās pirmajā daļā tika veikta 50 kilometru gara distance, pēc kuras sportisti atgriezās starta un finiša zonā. Pirmajā starpfinišā uzvaru izcīnīja tobrīd nelielā atrāvienā esošais Raivis Ritums. Vēlāk gan “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” riteņbraucējs tika panākts. Turpinājumā riteņbraucēji veica trīs 14 kilometru garos apļus ar 3 kilometru garu grants sektoru katrā no tiem.

Tieši grants sektorā no sekotājiem aizbēga ''Amore & Vita – Prodir'' komandas riteņbraucēji – Ēriks Toms Gavars un Viesturs Lukševics. Otrajā un trešajā starpfinišā uzvarēja Gavars. Lai arī kā sekotāji necentās, panākt abus līderus neizdevās. Trases grants sektors bija ļoti nopietns pārbaudījums un tajā no cīņas par uzvaru izstājās vairāki favorīti, tostarp Raivis Ritums, Ivo Viļumovs, Alekss Krasts un Kristaps Pelčers.

Finiša līniju, līdzjutēju aplausu un gaviļu pavadīts, pirmais sasniedza kuldīdznieks Viesturs Lukševics. Trasē viņš pavadīja 2 stundas 2 minūtes un 18 sekundes. Otro vietu ieguva dobelnieks Ēriks Toms Gavars (+00:00:04).

Ļoti sīvā un skatītajiem baudāmā cīņā par trešo vietu pēdējos metros pārāks pār konkurentiem bija Kristiāns Belohvoščiks no ''Belo CP/ RRS''. Latvijas junioru izlases sportists un pārējā grupa Lukševicam zaudēja 1 minūti un 29 sekundes. TOP 6 iekļuva arī – Pauls Rubenis (''RRS/ Purvciems''), Niklāvs Boļšis (''Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree'') un Latvijas kausa kopvērtējuma līderis Arvis Sprude (''Evelo team''). Sieviešu grupā uzvarēja Elīna Ķiršakmene no ''Volkswagen – Veloprofs.lv'', kura aiz sevis atstāja ''ZZK'' braucēju Anastasiju Krūmiņu.

Cycling for all grupā:

VVārds UzvārdsKomanda
1.Niklāvs BoļšisDobeles dzirnavnieks/ FeelFree
2.Arvis SprudeEvelo team
3.Artis RozeDobeles dzirnavnieks/ FeelFree

Junioru grupā:

VVārds UzvārdsKomanda
1.Kristiāns BelohvoščiksBelo CP/ RRS
2.Pauls RubenisRRS/ Purvciems
3.Roberts AndersosRRS Grīva/ Elkor MSĢ

V1 grupā:

VVārds UzvārdsKomanda
1.Juris VisockisDobeles dzirnavnieks/ FeelFree
2.Nauris InovskisEvelo team
3.Mārtiņš Pētersons3S.lv

V2 grupā:

VVārds UzvārdsKomanda
1.Volodmyr GuschinZZK
2.Ģirts Melbārdis
3.Viesturs LejiņšDobeles dzirnavnieks/ FeelFree

V3 grupā:

VVārds UzvārdsKomanda
1.Ģirts VēversEvelo team
2.Māris KalējsTukums
3.Agnis ApseSmiltenes BJSS/ Velolifestyle

V4 + grupā:

VVārds UzvārdsKomanda
1.Aigars ZvingulisVirsotne/ Marmot
2.Egons RozenfeldsDobeles dzirnavnieks/ FeelFree
3.Jānis BruzinskisVirsotne/ Marmot

Pēc finiša ikviens dalībnieks atjaunoja spēkus ar spēcinošo ''Piebalgas'' bezalkoholisko alu. Balvas sarūpēja vietējie novada uzņēmēji un riteņbraukšanas līdzjutēji. Uzvarētājs absolūtajā vērtējumā saņēma Jāņa Baukša piemiņas kausu, ko pasniedza izcilā trenera meita.

''Elkor – Giant'' Latvijas kauss šajā nedēļā turpināsies ar divām sacensībām. Ceturtdien Garkalnē notiks ''Filter velokauss'' otrais posms, bet sestdien gaidāms Ķekavas velobrauciens.

Izmantotie resursi:
lrf.lv