Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands uzvar Arktikas tūres jauno braucēju vērtējumā un izcīna trešo vietu

Neilands uzvar Arktikas tūres jauno braucēju vērtējumā un izcīna trešo vietu
Krists Neilands labākā jaunā braucēja kreklā Foto: Israel Cycling Academy

Noslēdzošajā Arktikas tūres posmā Krists Neilands saglabāja trešo vietu kopvērtējumā, finišējot devītajā vietā. Savā 25. dzimšanas dienā Neilands arī nosargāja vadību jauno braucēju vērtējumā.

Ceturtajā Arktikas tūres posmā dalībniekus gaidīja seši kategorizēti kāpumi. Apmēram 15 kilometrus pirms finiša uz neilgu brīdi priekšā pārējiem atradās kopvērtējuma līderi Vorens Bargils un Aleksejs Lutsenko, tomēr abi spēcīgie braucēji nespēja sadarboties un ātri tika noķerti.

Beidzamajos kilometros solo atrāvienā devās mājinieks Markuss Helgārds. Norvēģu braucējs nosargāja līdera pozīciju un izcīnīja pirmo profesionālo uzvaru karjerā. Kā otrais finišu sasniedza Norvēģijas čempions grupas braucienā Grēndals Amunds Jansens, bet pēc tam sekoja astoņu braucēju liela grupa, no kuras visātrākais bija Kazahstānas čempions Lutsenko. "Astana" komandas braucējs par vienu sekundi apsteidza tobrīdējo kopvērtējuma līderi Bargilu, kas nozīmēja, ka Lutsenko bija kļuvis par Arktikas tūres uzvarētāju, apsteidzot francūzi kopvērtējumā par vienu sekundi.

Krists Neilands finišēja ar tādu pašu laiku kā Bargilam un nosargāja trešo vietu kopvērtējumā, par ko saņems 125 UCI pasaules ranga punktus. Savā 25. dzimšanas dienā latvietis sev uzdāvināja vēl vienu dāvanu - uzvaru jauno braucēju vērtējumā.

Emīls Liepiņš finišēja 54. pozīcijā, no uzvarētāja atpaliekot septiņas minūtes un 16 sekundes. Kopvērtējumā "Wallonie-Bruxelles" komandas braucējs pakāpās uz 67. vietu.

Arktikas tūres kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Aleksejs LutsenkoKazahstānaAstana14:59:27
2.Vorens BargilsFrancijaArkea Samsic+0:01
3.Krists NeilandsLatvijaIsrael Cycling Academy+0:19
4.Lilians KalmežānsFrancijaTotal Direct Energie+0:23
5.Igo HolsKanādaAstana+0:40
67.Emīls LiepiņšLatvijaWallonie-Bruxelles+30:08