Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Divi spāņu riteņbraucēji pieķerti dopinga lietošanā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Divi spāņu riteņbraucēji pieķerti dopinga lietošanā
Oskars Sevilja

Nepatikšanas saistībā ar dopinga lietošanu diviem Spānijas riteņbraucējiem. Eladio Himeness ticis pie divu gadu diskvalifikācijas, bet Oskaram Seviljam pagaidām aizliegts piedalīties sacensībās, kamēr notiks lietas apstākļu noskaidrošana.

34 gadus vecais Himeness "iekritis" pēc pagājušajā gadā uzvarētā 6. posma Portugāles tūrē. Himenesam diskvalifikāciju par EPO lietošanu uzlikusi Spānijas Riteņbraukšanas federācija, papildu piešķirot arī 11 000 dolāru naudas sodu. Himeness izteicies, ka beigs profesionāļa karjeru, ja tiks diskvalificēts. Viņa karjeras spilgtākie brīži ir posmu uzvaras "Vuelta Espana" 2000., 2004. un 2006. gadā.

Vienu gadu jaunākajam Seviljam pozitīvas analīzes konstatēs pērnā gada Kolumbijas tūres laikā. Oskars tiek turēts aizdomās par aizliegto preparātu lietošanu, kas palielina asinsspiedienu. Seviljam tā nav pirmā reize saistībā ar dopingu. 2006. gadā viņam kopā ar Janu Ulrihu neļāva startēt Tour de France" laikā, kad notika izmeklēšana saistībā ar kādu dopinga lietu.

Seviljas karjeras labāko sasniegumu sarakstā jāizceļ 2001. gada "Tour of Seviila", kurā viņš bija labākais jaunais braucējs. Togad viņam "Vuelta" 2. vieta.

Izmantotie resursi:
AP

     [+] [-]

, 2010-09-16 21:45, pirms 14 gadiem
pagaidaam divi...

     [+] [-]

, 2010-09-16 22:32, pirms 14 gadiem
Kaa tas var but, ka velo sportaa dopings?:-D Taa nav sporta veida vaina, bet tur tada kultura izveidojusies.