Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Di Lukam samazināts diskvalifikācijas laiks

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Di Lukam samazināts diskvalifikācijas laiks
Danilo di Luka
Foto: AFP/Scanpix

Bijušajam "Giro d'Italia" čempionam Danilo di Lukam samazināta iepriekš piespriestā divu gadu diskvalifikācija, līdz ar to viņš sacensībās drīkst piedalīties tiklīdz to vēlēsies.

Par diskvalifikācijas samazināšanu, konkrēti no diviem gadiem atskaitīti deviņi mēneši un septiņas dienas, šodien paziņoja Itālijas Antidopinga tribunāls. Tā pati iestāde 1. februārī di Luku sodīja ar diskvalifikāciju un 280 000 eiro naudas sodu par aizliegto vielu lietošanu pagājušā gada "Giro" laikā. Toreiz di Luka kopvērtējumā izcīnīja otro vietu aiz krieva Denisa Menšova, bet vēlāk tika pieķerts EPO lietošanā.

Šī gada 23. septembrī di Lukas juristi lūdza vēlreiz izskatīt viņu klienta lietu. Saskaņā ar Starptautiskās Antidopinga Aģenturas reglamenta 10.5.3 punktu, sportistam var samazināt diskvalifikācijas laiku, ja atlēts palīdzējis sadarboties cīņā ar dopingu, informējot par citiem gadījumiem.

Samazinātā diskvalifikācija paredz to, ka 34 gadus vecais di Luka, kurš 2007. gadā kļuva par "Giro d'Italia" uzvarētāju, sacensībās var piedalīties jau šodien. Par viņa pirmajām sacīkstēm pēc atgriešanās varētu kļūt 25. oktobrī paredzētais Japānas kauss.

Izmantotie resursi:
Cycling Weekly | Cycling news, cycle routes,...

     [+] [-]

, 2010-10-15 18:18, pirms 14 gadiem
aha...taatad shitais nostuchiija Kontadoru!

     [+] [-]

, 2010-10-16 19:43, pirms 14 gadiem
turies Danilo,es ari driz atgriezisos!